Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Windows Essential
Geplaatst op 21 januari 2020 om 19:39 door Arie

Goede avond,
Ik heb W10 vanaf het begin maar daar staat ook Windows Essential op daar heb ik verder geen hinder van want ik doe nu het meeste met G-Mail en nog weinig met Windows Mail.
Maar nu is het vreemde dat als ik iets ven b.v documenten wil versturenvia de mail dat de Comp.dat dan via W.L.M doet en dat word dan geweigerd de mijn server
Kan ik nu het beste Windows Essential verwijderen

10 reacties
Willem-B zegt:

Je hebt er geen last van, echter het is in het algemeen beter om niet gebruikte software te verwijderen. Het komt de performance van de PC ten goede. Om een paar voorbeelden te geven hoeft de Antivirusscanner minder softwareonderdelen te controleren en wordt het Register minder omvangrijk.

Ongebruikte apps kun je via Instellingen-> Apps verwijderen.

21 januari 2020 om 20:25.
Arie zegt:

Ik ben er niet zeker van er of er nog onderdelen van Windows Essential een functie hebben bij W10
Daarom twijfel ik of er verwijderen verstandig is

21 januari 2020 om 21:36.
DirkB zegt:

Daarna moet dan ingesteld worden welke het standaard e-mailprogramma is.
Overigens is het probleem te voorkómen door niet te werken vanuit het te versturen document, maar door eerst e-mail te openen en dan het document als bijlage mee te sturen. Ik vind dat zelf gemakkelijker.

21 januari 2020 om 21:36.
Willem-B zegt:

Door W10 worden er geen onderdelen door het operating systeem van Windows gebruikt. Als je Essentials verwijdert, krijg je eerst een menu waarin je kunt opgeven welke onderdelen je wilt verwijderen die je ooit hebt opgegeven om te installeren.
Deze onderdelen kun je allemaal zonder risico’s verwijderen, als je die niet meer gebruikt.

21 januari 2020 om 21:58.
Arie zegt:

Daar heb je gelijk in Dirk maar ik kan er slecht tegen als iets niet werkt zoals het hoort

21 januari 2020 om 21:58.
RoyBosman zegt:

Kan ik me voorstellen. Je kan standaardapps instellen die openen als je 'via mail zenden' gebruikt. Probleem is dat gmail geen app heeft, maar zo kun je gmail als standaard mailhandler (afhandelaar) in te stellen: www.schoonepc.nl/vragen/nb88-04_webmail_gmail_instellen_als_standaard_email.html

werkt dat?

22 januari 2020 om 08:44.
DirkB zegt:

Roy, gmail kan in de W10 app en in elke andere e-mailtoepassing

22 januari 2020 om 09:25.
RoyBosman zegt:

klopt, maar de vragensteller gebruikt die niet.

22 januari 2020 om 09:57.
Arie zegt:

Dirk nu heb ik W Essential met WLM verwijderd maar nu wil Windows Mail niet meer verzenden maar kan wel ontvangen
u had het over opnieuw mail instellen hoe moet ik dat doen
wat ik aan het begin melde dat bij verzenden de comp. naar WLM ging geeft hij nu de melding “ Er is geen mail programma voor deze Comp. “
Alu het nog snapt ik niet
Gr. Arie

23 januari 2020 om 10:24.
DirkB zegt:

Windows mail moet het gewoon doen, misschien is er iets misgegaan met het inbrengen van het mailadres. Ik zou het niet goed werkende mailadres eerst even uit Mail verwijderen en daarna opnieuw inbrengen. Bij inbrengen: betreft het gmail? Dan moet je bij het inbrengen de voorkeuze 'Google' maken. Gevraagd wordt om het mailadres, het wachtwoord, en een naam, al het overige wordt automatisch ingesteld.

Als dat werkt, dan kan in de instellingen Mail als standaard mailprogramma worden ingesteld.

Echter: het lijkt erop dat, als je vanuit een document wilt delen/mailen, deze instelling niet het bedoelde effect heeft. Dat is al een paar jaar zo. Als dan een 'ouderwets' mailprogramma aanwezig is zoals Outlook of Thunderbird, dan werkt het wel. Los daarvan kun je Mail blijven gebruiken.
Dit is voor mij een reden om bijlagen vanuit mail op te zoeken zoals ik dat altijd gedaan heb. Een enkele keer werk ik vanuit het document en dan start Outlook op terwijl ik Mail gebruik en als standaard mailapp heb ingesteld. Mijn devies is: als het niet kan gaan zoals het moet, dan moet het maar gaan zoals het kan. Er zijn erger dingen.

23 januari 2020 om 12:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club