Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
mappen van Windows Live mail naar andere computer
Geplaatst op 16 februari 2020 om 10:55 door OKwin

Beste adviseur, enkele vragen:
1. Hoe kom ik er achter waar de diverse mailboxen van windows live mail (WLM) op mijn (Windows-10) computer staan?
2. hoe kopieer ik ze naar een usb stick? Gewoon 'slepen' neem ik aan?
3. Hoe zet ik ze op een andere (nieuwe, ook W-10)computer in de bijbehorende WLM -map ???

Toelichting:
Ja ik weet dat WLM uitgefaseerd is, maar ik moet een groot aantal oude mails bewaren en er zo nu en dan toegang toe hebben.

10 reacties
Groetend zegt:

In de eerste plaats: is het mailadres in WLM ingesteld als POP3 of als IMAP?
Als het IMAP is, dan hoef je helemaal niets te doen.
Mocht het POP3 zijn, dan heeft WLM de functie exporteren. Zie de uitleg in dit artikel. Beter is om dan Mailstore te gebruiken, zie (ook op SeniorWeb) deze uitleg.

WLM doet het nog wel maar in Mail van Windows 10 voeg je aanzienlijk gemakkelijker een mailadres toe. WLM, de laatste versie is 8 jaar oud, een aanrader is het niet meer.
De mail die in WLM staat, is ook in andere mailtoepassingen te behandelen. Dus het bewaren van mail is geen reden om met WLM door te gaan.
Er zijn nogal wat gebruikers die overstappen naar Thunderbird, dit lijkt er wel wat op. Ik houd het zelf op wat Microsoft standaard meelevert, dat is de app Mail, wel zo gemakkelijk.
En vooral: gebruik IMAP, dan is overzetten van mail nooit meer nodig.
PS denk ook aan de contacten als die nog niet in de cloud staan.

16 februari 2020 om 11:57.
OKwin zegt:

Aha, Dirk Boom, veel dank voor de links naar de artikelen. Ik ga kijken.
Ja, het is POP3. Ik heb duizenden mails waarvan er honderden zo nu en dan geraadpleegd moeten worden. Daarom bewaar ik ze op mijn eigen computer(s); met IMAP worden ze vroeg of laat van de server gewist.
De nieuwe app Mail heb ik geprobeerd, maar ik vind 'm niet praktisch (en geeft me geen entree tot oude mails)
Thunderbird heb ik ook in gebruik, maar ook daar kan ik alleen mails zien die op dat moment op de server staan en ik kan dus (blijkbaar) geen oude mails bekijken. Geen idee hoe ik Thunderbird op POP moet instellen.
Zooo jammer dat WLM afgeschaft is..

16 februari 2020 om 12:08.
HaWee zegt:

Je hoeft niet met POP te werken om mails te bewaren op je pc.
In Thunderbird kun je behalve mappen in/onder de inbox (dus op de server) ook lokale mappen maken op je computer en die dus zelf bewaren en backuppen en evt overzetten naar de volgende computer (recent gedaan, werkt simpel en goed)
Ik heb een hele lijst lokale mappen waar ik de mails in stop die ik wil bewaren, is meteen de inbox overzichtelijk en de mails makkelijker terug te vinden want gesorteerd

16 februari 2020 om 12:44.
Groetend zegt:

@OKwin Prima maar ik zie een misverstandje betr. IMAP: als hiervoor Google of Microsoft wordt gebruikt, dan is het niet waarschijnlijk dat bestanden worden gewist. Ook kun je daar zeer veel mails bewaren (ik doe dat bij Outlook in de cloud). Bij 'gewone' providers geeft het iets meer risico en heb je een probleem als je van provider verandert of als een provider ermee stopt.
De app Mail geeft inderdaad geen toegang tot mails als het in een andere mailprogramma POP3 is, hetzelfde geldt voor Thunderbird en elk ander mailprogramma op elk apparaat. Dat komt omdat POP3 de mail van de server bij de provider afhaalt en op de computer zet. Het is dan dus weg bij de provider en niet meer op te halen door een ander mailprogramma. Er is wel een oplossing voor maar die vraagt om extra aandacht.
Dat is precies de reden dat POP3 in onbruik raakt ten gunste van IMAP want steeds meer mensen gebruiken meerdere computers, bijv. een laptop en een tablet en een smartphone.
Is het een idee om eens te denken aan een combinatie van IMAP en mailstore?
POP3 geeft op de lange duur het probleem zoals dat nu bij de 2e computer zichtbaar wordt. Bijv. hoe houd je op beide computers de inhoud gelijk? Dat zal voortdurend om aandacht vragen.

16 februari 2020 om 12:46.
OKwin zegt:

Hawee: kan ik die gewoon uit de Thunderbirdmailbox naar een foldertje slepen (kopieren)?
Dirk Boom: ... ook voor het werken met meerdere computers is bij WindowsLiveMail een voorziening (als je POP3 instelt): je kan simpelweg opgeven hoe lang je de mails op de server bewaard wil hebben. Als je 30 dagen instelt dan heb je dus 30 dagen de tijd om met je andere computer even naar mails te kijken; ook die tweede computer is dan meteen up to date.

16 februari 2020 om 13:08.
HaWee zegt:

Je kunt in Thunderbird lokale mappen aanmaken, als je rechtsklikt op lokale mappen (de hoofdmap) kun je instellen waar die moet worden gemaakt. Standaard staat hij op c onder gebruikers\appdata (verborgen map) maar je kunt ze ook bv op een andere interne schijf laten zetten dan blijft hij veilig als je windows schijf crasht.
Je kunt je mail vanuit de inbox gewoon slepen naar de juiste lokale map, ook met meerdere mails tegelijk. Als slepen een probleem is kun je ook via rechtsklik - verplaats naar - lokale mappen en dan krijg je de hele lijst van lokale mappen te zien en kun je er een aanklikken.

Verder kun je alles van Live Mail importeren in Thunderbird, gewoon de help volgen hier , Thunderbird heeft een zéér uitvoerige help, gebruik die.

16 februari 2020 om 13:46.
OKwin zegt:

WLM handleiding zegt: exporteren.
Vraag vooraf: blijft bij het exporteren de oorspronkelijke map wel in takt op mijn computer? Met andere woorden: wordt er een kopie gemaakt, met behoud van de bron-map? of wordt de map verplaatst?
Ik vraag dat omdat de optie exporteren in WLM format niet (meer) werkt. Dus ik moet de andere optie kiezen (een of ander windows format). Ik loop dus kans mijn informatie kwijt te raken, als de oorspronkelijke map bij het exporteren wordt aangetast.

16 februari 2020 om 16:51.
Groetend zegt:

Bij exporteren blijft het oude in WLM staan. Het is kopiëren dus niet verplaatsen.
Als het exporteren lukt, dan importeren (in WLM?) op de andere computer. Vervolgens stoppen met werken met de oude computer, of alles dubbel bijhouden.

16 februari 2020 om 16:58.
OKwin zegt:

Dank je.

16 februari 2020 om 16:58.
Willem-B zegt:

Misschien kun je EM-Client eens proberen, die neemt veel gegevens over van WLM.
Het voordeel van EM-Client is dat het qua bediening lijkt op WLM.

 

16 februari 2020 om 21:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club