Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Google groups
Geplaatst op 27 maart 2020 om 17:46 door Rineke

Met mailgroepen ben ik aan het overstappen naar google groups maar ik loop tegen wat dingen aan is hier iemand die mij kan helpen met Googlegroups?

of zit ik hier verkeerd met mijn vraag.

Graag reactie,
Rineke

14 reacties
RoyBosman zegt:

Kom maar door

27 maart 2020 om 17:51.
Groetend zegt:

Is al wel deze website (google) bekeken? Of bijv. deze uitleg.

27 maart 2020 om 18:15.
Trebla zegt:

Als je met gmail werkt is het heel eenvoudig om groepen te maken die je met één muisklik in de BCC te zet. Ga in gmail naar de 9 puntjes rechts boven en maak een (nieuw) label aan. Om personen in het label te zetten, klik achter de naam op de drie puntjes en voeg de persoon toe aan de groep.
Wil je een groep gebruiken dan is het voldoende om de eerst paar letters van het label te typen en ze toe te voegen.
Werk je met b.v. 'mail'van W'10 dan geef je de eerste paar letters van de naam of, soms, mailadres en klik vervolgens op het kadertje. In 'mail' is het, voor zover ik weet, niet mogelijk om groepen te maken en is het nogal bewerkelijk om een aantal personen in de BCC te zetten maar het kan wel.
Zelf werk ik met drie groepen w.v. een met meer dan 50 adressen en is één muisklik voldoende om ze in de BCC te zetten.

2 april 2020 om 11:47.
Groetend zegt:

Trebla, de vraag gaat over discussiegroepen. Dat is: een bericht gaat naar meerderen tegelijk en de reactie van elke ontvanger komt bij alle groepsleden terecht. Het wordt geregeld d.m.v. 1 mailadres bij gmail waaraan de deelnemende leden zijn gekoppeld.

2 april 2020 om 12:05.
MaritaA zegt:

@ Trebla
Google groups is héél wat anders dan een groep aanmaken om een mail naar te versturen.

2 april 2020 om 12:17.
MaritaA zegt:

@Rineke
Al gelukt?

2 april 2020 om 12:17.
Trebla zegt:

OK, stond op het verkeerde been.

2 april 2020 om 19:20.
Rineke zegt:

Beste allemaal,
Inmiddels is mijn groep een feit. 47 leden zijn handmatig ingevoerd.
Soms gaat er nog wel eens fout. We mailen in eerste instantie met een googlegroups mail adres dat gaat goed. Het was even knutselen hoe je uit verschillende email programma's het juiste resultaat kunt halen, het is een plaatjes maken groep. Maar daar zijn we nu wel uit.
Soms zoals vandaag(zaterdag) krijg ik een belletje... ik ben er uitgegooid. En eh ik moet bekennen ik heb die dame niet verwijdert. Dus zal ze wel ergens zelf op een verkeerde knop hebben geklikt, maar wat we ook proberen ze kan er niet meer in. Iemand een idee? En mijn volgende vraag kun je ook ergens de geschiedenis van dat programma zien?
Vanaf maandag gaan we proberen de diverse leden die nu een basis Gmail cursus via SW hebben gevolgd te laten werken met het online programma. Helaas heb ik nergens een makkelijk toegankelijk handleiding kunnen vinden. Ik vind in deze wat Google zelf aandraagt nog best pittig.
Iemand een idee waar ik iets van een handvat kan vinden?

In afwachting,
Rineke

4 april 2020 om 17:30.
RoyBosman zegt:

Waarop die volgende stap? Als mailen goed werkt, zie ik de noodzaak niet zo?

4 april 2020 om 17:56.
Groetend zegt:

Eén antwoord heb ik: het is e-mail (geen programma) in gmail dus IMAP. Degene die het gmailaccount beheert ziet dan toch alle verstuurde en ontvangen mails? (zolang er niets wordt weggegooid).
Voor de gebruikers is gmail eig. ook geen programma maar een inlog op een website. Gmail past ook prima in een e-mailprogramma zoals Mail voor Windows 10. Wie daarin met mail kan omgaan, kan ook met gmail omgaan.

4 april 2020 om 17:59.
Rineke zegt:

@Roy Je kunt in de website van google groups heel veel dingen zelf laten regelen. Zoals op mail en nomail gaan ook je zelf verwijderen kan daar. Daar komt nog bij, wij maken met elkaar ook lesjes, dat zijn we zo gewend, en je kunt als je de group hebt ook onderwerpen aan maken per onderdeel, dat zie ik in de mail groep niet te voorschijn komen. En er is meer.

4 april 2020 om 23:01.
RoyBosman zegt:

Oké, das helder dan.

4 april 2020 om 23:18.
Rineke zegt:

Vraag 1.Hoe maak je mappen in Google groups?
is dat het zelfde als categorieën?

2.Ik heb wel categorieën gemaakt, maar kan er geen subs onderzetten.
Iemand een idee?

En mijn andere vraag, we liften op mij prive gmail account, gaat dat dan ten koste van MIJN ruimte?
in afwachting,
Rineke

8 april 2020 om 12:27.
Groetend zegt:

Als dit hetzelfde werkt als bij het gewone gmail, wat ik wel denk:
Mappen: hiervoor zou ik niet de categorieën gebruiken maar de labels.
Bij gmail blijven alle berichten altijd staan bij 'alle e-mail' maar ze krijgen daarnaast een 'vlaggetje'. Labels zijn te vergelijken met mappen per onderwerp, een categorie is bedoeld om gelijksoortige mails te groeperen, bijv. sociaal, updates, reclame.
Je kunt bij labels sub-labels maken.
De beschrijving van hoe je via de webbrowser labels maakt vind je via deze link .
Ik gebruik daarvoor Mail van W10 en zie ze na de synchronisatie ook in webmail.
Betr de laatste vraag: dat moet bij de gmailadressen zijn na te kijken op Drive, na inloggen via de webbrowser zie je links onderaan de gebruikte opslagruimte.

PS ook aan contacten kun je labels toevoegen, bijv 'nieuwsbrief' of 'groep 1', enz. Zo'n label maak je dan eerst, vervolgens voeg je per contact één of meer labels toe (vinkje zetten). Je ziet dan bij het betr. contact welke labels hij/zij heeft en je ziet bij het betr. label welke contacten daarin zitten.

8 april 2020 om 15:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club