Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Te kleine letter
Geplaatst op 4 mei 2020 om 13:44 door Klaartje

Als ik een email ontvang, zijn ze meestal in een kleine letter. Ik kan het beeld vergroten door met het muiswieltje naar boven te draaien.
Helaas valt dan een gedeelte van de tekst, zowel links als rechts, uit het beeld van de tekst.
Hoe kan ik dat verbeteren of op een andere manier instellen?

Als ik zelf een mail schrijf, dan is het lettertype juist erg groot, wat ik niet zo nodig vind.
Graag een beetje eenvoudige uitleg.
Klaartje

21 reacties
HaWee zegt:

erg belangrijk bij dit soort vragen is met welk programma je werkt voor je mail.
Als ik even uitga van de standaard Mail app van Windows 10 dan kun je door op het tandwieltje links beneden te klikken zaken instellen. De keuze Standaard lettertype kun je gebruiken om jouw uitgaande mail wat kleiner te zetten, voor inkomende mail kan ik dat helaas niet vinden.
Wat wel kan is links boven op de 3 streepjes klikken, dan verdwijnen de mappen (brede blauwe balk wordt smal) en is er meer ruimte voor het leesvenster, als je nu tekst vergroot heb je meer kans dat hij binnen het scherm blijft.

4 mei 2020 om 13:57.
Wil Gipman zegt:

Voor inkomende Mail met kleine letters is de verzender van het bericht die kleine letters gebruikt natuurlijk verantwoordelijk!

6 mei 2020 om 09:50.
Klaartje zegt:

Goede morgen

Ik werk inderdaad met het standaard mailprogramma van Windows10.
Als ik een mail krijg met een klein lettertype, dan kon ik dat altijd vergroten met het muiswiel, en viel er geen gedeelte (rechts en links) van de email weg.
Dat is nu wél het geval. Misschien toch nog een nieuw idee?

6 mei 2020 om 10:02.
HaWee zegt:

Heb je de truc geprobeerd die ik in het laatste stukje van mijn bericht beschreef?

6 mei 2020 om 11:48.
Klaartje zegt:

Ja, dat heb ik gedaan. De letters van de email die ik schrijf zijn dan normaal. Maar daar gaat het niet om. Hartelijk dank voor Uw pogingen mij hier mee te helpen.
Klaartje

6 mei 2020 om 13:42.
HaWee zegt:

Nee, ik bedoelde het tweede deel. Klikken op de 3 streepjes links boven zodat je een breder leesvenster krijgt

6 mei 2020 om 13:57.
Klaartje zegt:

Ik kom toch weer terug op dit onderwerp. Ik heb jullie adviezen opgevolgd, op Internet eindeloos gezocht, en het wil maar niet lukken om het lettertype voor e-mail in te stellen.
Ik werk met het standaardprogramma van Windows10.
Op Internet staat het eenvoudig aangegeven te beginnen met op bestand te klikken. Maar ik kan dat nergens vinden. Ik vrees daarom dat ik áls ik wil gaan mailen, een bovenbalk mis, zodat ik op bestand kan klikken. Ook zou ik met dit plaatje kunnen werken om het lettertype in te stellen.
Wie weet raad?

9 mei 2020 om 22:24.
Klaartje zegt:

Nog even een aanvulling. Dat plaatje wat ik heb geplaatst kan ik ook niet op mijn PC vinden.
Kan het soms zijn dat de instellingen voor mijn mailprogramma niet goed zijn ingesteld?

9 mei 2020 om 22:32.
DirkB zegt:

Als je het standaardprogramma van Windows 10 gebruikt, dan is dat de app Mail. Deze heeft twee mogelijkheden: in de e-mail waarmee je bezig bent het lettertype en de -grootte veranderen (dat geldt voor die ene mail), of de standaard instelling voor lettertype en -grootte veranderen (dat geldt dan voor alle mails).
Het eerste doe je tijdens het schrijven van een e-mailbericht, door bovenaan rechts naast de tekens voor Bold, Cursief en Onderstrepen het pijltje aan te klikken. Dan komt de keuze tevoorschijn.
De standaard instelling kun je wijzigen door in Mail in de linker kolom onderaan het teken voor Instellingen te kiezen (het 'wieltje'). Rechts in het beeldscherm komen dan de keuzemogelijkheden tevoorschijn en daar staat het instellen van het standaard lettertype bij.

9 mei 2020 om 22:40.
DirkB zegt:

Je kunt na de keuze 'Standaardlettertype' veel instellen. Ten eerste kun je kiezen of het voor één bepaald mailadres is of voor alle mailadressen die in Mail staan (zet dan het vinkje aan bij 'Toepassen op alle accounts'). Daarna kun je kiezen voor lettertype, lettergrootte, bold, cursief, onderstreept, en kleur. Je ziet meteen het voorbeeld van hoe het wordt. Na het wijzigen klikken op 'Opslaan' (onderaan).

9 mei 2020 om 22:45.
Klaartje zegt:

Goede morgen allemaal,
Fijn deze reacties. Nu moet het toch wel gaan lukken. Ik zal het laten weten.
Prettige dag.

10 mei 2020 om 09:52.
RuudM zegt:

De enige manier om van te kleine letters IN ONTVANGEN EMAIL af te komen is aan de afzender te vragen zijn of haar lettertype wat aan te passen.
Daar komt het probleem namelijk vandaan..
Ik heb dat (met wat voorzichtigheid) aan enkele relaties gevraagd, dat hielp !
Ruud

10 mei 2020 om 22:00.
Klaartje zegt:

Deze dagen ben ik druk bezig geweest om de adviezen die ik kreeg op te volgen. Niet gelukt.
"Standaardlettertype" kan ik niet vinden. Staat niet bij "Instellingen". Zou ik dan tóch een ander e-mailprogramma hebben? Hoe kan ik dat vinden? Ik werk met Windows10, en volgens mij het e-mailprogramma wat daar bij hoort .Ik heb wel een App/adres gevonden wat ik op mijn bureaublad heb gezet als bijlage heb mee gestuurd. Weet niet of dat er iets mee te maken heeft. Ik blijf het wel vreemd vinden dat ik bij "Instellingen" geen Standaardlettertype kan vinden. Ik heb alles afgezocht wat mogelijk was.
Graag had ik thuishulp willen aanvragen om dat ik technisch hier zo weinig van weet. Dat kan nu niet i.v.m. coronavirus. Telefoongesprekken kan ik niet verstaan.

13 mei 2020 om 21:37.
DirkB zegt:

Kan het dan zijn dat je de e-mail bekijkt via de webbrowser Edge of een andere webbrowser, bijv. Firefox of Chrome? Daar is eenvoudig achter te komen, want als je met een app bezig bent, dan staat deze in de taakbalk met een dunne blauwe balk eronder.
Ik laat als voorbeeld het nieuwe Edge zien (er is ook een oudere versie).
Het zou mooi zijn als je hier een schermafdruk kunt plaatsen van de app in de taakbalk die je open ziet staan als je met de mail bezig bent. Anders kun je het misschien beschrijven.

13 mei 2020 om 22:10.
Klaartje zegt:

Daar kijk ik altijd wel naar, maar dat is in deze niet het geval. Nu staan er wél 2 onderstreept.
Zowel voor e-mail als voor Internet die de tekst laat zien. Fijn dat je weer even advies geeft!
Maar hoe kan het nou zijn dat ik "standaardlettertype" niet kan vinden? Jij laat mij zien, met dat schermpje, dat jij dat wel kan. Ook het schermpje van "instellingen" met die lang lijst waar je keuzes kunt maken is niet te vinden. Was maar waar:).

13 mei 2020 om 22:27.
HaWee zegt:

Even een aantal punten op een rij , in meerdere reacties omdat ik maar 1 plaatje per reactie kan toevoegen.
Zoals RuudM aangeeft, ontvangen mail moet de afzender een groter lettertype instellen.
Zoals ik eerder aangaf, als je het probleem van het "uit beeld lopen" wilt voorkomen kun je dat proberen door het groter maken van het tekstveld waar de mail in staat.
Dit doe je door op de drie streepjes te klikken rechtsboven in beeld, zie afbeelding.

13 mei 2020 om 22:40.
HaWee zegt:

Als je dit doet wordt die brede blauwe band smal en daardoor wordt het tekstveld voor de mail breder
het ziet er dan zo uit

13 mei 2020 om 22:41.
HaWee zegt:

je hebt dan dus meer ruimte voor je mail en bij vergroten van de letter door draaien met het muiswieltje loopt het niet zo vlug uit beeld.
Om het standaard lettertype in te stellen moet je linksonderaan zijn maar dit gaat alleen over het lettertype in mails die jij verstuurd, niet die je ontvangt.
Klik op het tandwieltje en dan krijg je die lange lijst met daarin ook Standaard lettertype

13 mei 2020 om 22:44.
Klaartje zegt:

Wat Hawee en Ruud mij adviseerde, is dan nu eindelijk gelukt. Het ging mij hoofdzakelijk om de letter te vergroten als ik e-mail verstuurde, zodat ik kan zien wat ik schrijf:)., niet om wat ik ontvang. Dat kan ik wel zelf regelen.
De vlag gaat uit!! Hartelijk dank voor jullie hulp. Heel fijn!

13 mei 2020 om 23:23.
Klaartje zegt:

Toch nog even. Als ik naar start ga en dan naar, webbrowser Edge,
dan krijg ik Google met een privacy herinnering, die ik dan moet bekijken. Klopt dat, en moet ik dat doen? Is dat belangrijk?
Morgen is er weer een dag. Dan lees ik het graag.

13 mei 2020 om 23:46.
HaWee zegt:

dat moet je een keer bekijken (cq aanklikken) anders blijft het komen. Een verhaaltje over wat Google doet met wat ze van je te weten komen. In het kader van privacywetgeving moeten ze dat laten zien.

14 mei 2020 om 00:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club