Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Ongewenste email
Geplaatst op 6 mei 2020 om 17:17 door Jopie80

Een goedenmiddag,
Het loopt langzamerhand de spuigaten uit betreffende de ontvangst van email van berichten over kattenvoer,energietarieven,mode artikelen en nog meer flauwekul waar ik geen belangstelling voor heb.en ook niet heb gehad.
Hoe ik er aan kom is mij niet duidelijk Hoe ik er vanaf kan komen ook niet ,vandaar dit bericht.
Wie kan/wil mij informeren ?

10 reacties
HaWee zegt:

Hoe je er aan komt is deels doordat je ergens je email adres hebt opgegeven , deels misschien doordat er ergens een server is gehackt waar jou adres op stond en misschien ook nog omdat ze gewoon wat gokken met namen.
Voorbeeld: deze clubs zijn openbaar te lezen, soms vult iemand zijn emailadres in bij een bericht, die krijgt meteen een bericht van de beheerder of een clublid dat dat niet slim is. Ook je complete naam zoals je dat bij de groeten zet is niet slim, vaak is dat nl ook het stuk voor het apenstaartje in je email adres (als je klikt op het potloodje bij je bericht kun je het veranderen)
Wat je er tegen kunt doen hangt deels af van je provider en van het emailprogramma wat je gebruikt. Als je elk bericht gewoon weg gooit blijft het komen, als je rechtsklikt (meestal) op het bericht krijg je vaak de mogelijkheid om te zeggen "dit is spam/junkmail/ongewenst" als je dat doet verdwijnt hij in de map ongewenst en na een paar keer "leert" het programma dat hij die zaken meteen daar in moet gooien. (wel zo nu en dan een keer kijken in die map, soms staat er een bericht bij wat niet ongewenst is) Bij sommige mailprogramma's kun je ook instellen dat bepaalde adressen of domeinen ongewenst zijn dan gaat alles wat daar vandaan komt meteen in de ongewenst map.
Soms staat er onderaan een bericht "klik hier om af te melden" als het om een nieuwsbrief of reclamefolder oid van AH of Bol of een ander echt bedrijf gaat is dat een goede manier, als het echte troep is dan is dit niet verstandig omdat ze dan weten dat je adres echt is

6 mei 2020 om 18:23.
DirkB zegt:

De ergernis is begrijpelijk en dat komt vaker voor.
Zou je even willen zoeken via de menukeuze 'Zoeken in de clubs', om je te oriënteren? Tik het zoekwoord 'ongewenste mail' in of bijv. 'Spam', dan komt er al van alles boven.
Evengoed:
Je hebt spam en je hebt nieuwsbrieven. Van spam moet je afblijven (nooit reageren, meteen weggooien), nieuwsbrieven echter kun je afzeggen ('afmelden' of 'unsubscribe').
Spam hou je niet tegen maar de mailprovider kan een spamfilter hebben. Ook is er in sommige mailapps wat mogelijk.

Welk mailadres/provider betreft het? (het gedeelte na @...)

< update: ik zie nu ook de reactie van HaWee >

6 mei 2020 om 18:27.
Jopie80 zegt:

Dank voor de (snelle) reactie.Ik ga er mee aan de slag en het zal wel lukken !
@gmail.com. / Ziggo
De afloop wordt gemeld.

6 mei 2020 om 22:30.
MaritaA zegt:

@jopie 80
Uw naam is weggehaald.
Dat moet u niet doen in de openbare clubs.
Lees het bericht van HaWee... en dan bent u nog verbaasd dat u spam krijgt.

MaritaA (beheerder)

7 mei 2020 om 00:09.
Cees-1946 zegt:

Niet gewilde mails kunnen geblokkeerd worden.! Zowel in de computer en vermoedelijk ook bij de provider. Voor de eigen veiligheid is het van belang om je naam met foto niet in berichten te gaan plaatsen. Regelmatig zie ik waarschuwingen in facebook om dit niet te doen. Helaas zijn er altijd anders denkende die er misbruik van maken! Vraag mij niet hoe hun het doen? geen idee maar het gebeurd gewoon.! Bij voorbeeld Cees 1946. voor Senior web Twitter de post code en mijn achternaam in facebook met een tekeningetje er bij, zo blijft en is het veilig.

7 mei 2020 om 07:57.
MaritaA zegt:

@Jopie80 Het nadeel van blokkeren van mails is, maakt dat deze nog steeds binnenkomen, afhankelijk van het gebruikte mailprogramma of Provider gaan deze mails naar de prullenmand of het spamvak.
Het is raadzaam om wel regelmatig te bekijken of daar dan toch geen “goede” mail tussen zit..Het gaat ook wel eens fout.

7 mei 2020 om 09:27.
Cees-1946 zegt:

MaritaA-@ Het is tot nu toe meegevallen met ontvangst van serieuze E/mail. Ik gebruik G/mail.com met een spamfilter. Bij mijn provider Kpn gaan nogal gemakkelijk reclame mails in hun spam map. Dus kijk ik wel regelmatig in hun web mail. Je kunt zelf wel regelen in de pc wat wel of niet van belang is wat er toe gestuurd wordt.!!

7 mei 2020 om 10:10.
MaritaA zegt:

Cees-1946 ik reageer op vraagsteller!
ik ben volledig op de hoogte wat allemaal mogelijk is.
Vraagsteller kennelijk niet.

Nu wil ik eerst nog een reactie van Jopie80.

7 mei 2020 om 10:37.
Jopie80 zegt:

Een goede middag,de post die ik binnenkrijg bestaat uit twee onderdelen,de " normale "post via Gmail en de "advertentiepost" via Google.De ongewenste Gmail post behandel ik met de rechter(spam)klik en de altijd ongewenste post van Google blokkeren met een door hen aangegeven mogelijkheid.Ik wacht verder af of e.e.a. werkt.
Overigens wil ik een ieder danken voor de aangedragen suggesties !
Nog een laatste opmerking dat ik misschien overkom als een naïeve bejaarde maar dat hacken en die flauwekul van Google is niet mijn wereld en blij ben met mijn lidmaatschap van Seniorweb om wat voorzichtiger te zijn.Ik had de voordeur beveiligd (Norton) maar de achterdeur stond open.

 

9 mei 2020 om 17:55.
HaWee zegt:

geen kwestie van naiviteit of achterdeur open laten.
Je hebt gewoon een brievenbus en sommige adverteerders respecteren de "geen reclame" sticker en anderen niet. En dan moet je die rommel dus gewoon zelf bij het oud papier gooien

9 mei 2020 om 18:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club