Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Windows Live Mail
Geplaatst op 6 juli 2020 om 20:02 door marijtje7

Beste helpers, laptop HP, o.a. AVG betaalversie, Windows Live Mail.
Een onderwerp die wellicht al eens eerder is besproken. Maar toch probeer ik het. Voornamelijk om een goed overzicht te krijgen hoe dit op te lossen. Weet dat Windows Live Mail niet (meer) veilig is. Er staat mij iets bij dat contactpersonen uit Windows Live Mail niet kunnen worden overgezet in het email-programma van Microsoft Outlook 365. Is dat zo?

 

5 reacties
DirkB zegt:

Je kunt de contactpersonen exporteren, zie deze uitleg (website SeniorWeb).
Kijk ook even naar dit artikel over Mailstore.
Als de e-mail in WLM al IMAP is (dus geen POP3), dan behoef je in ieder geval geen e-mailas en mappen over te zetten. Bij POP3 is het ander verhaal.

6 juli 2020 om 20:13.
marijtje7 zegt:

Beste Dirk, Dank voor je advies. MailStore heb ik nu bekeken, dit al op mijn PC gezet. Mailstore werkt op alle versies van Windows, van Windows 7 tot 10. Verder staat er: u kunt e-mails archiveren vanuit de volgende programma's en daar staat Microsoft Office 365 ook in, maar dat is vanuit en ik vroeg mij af of het van WLM naar Microsoft 365 personal kan worden overgezet. Misschien is een belletje naar Microsoft ook nuttig. Zal daarna aangeven of het mogelijk is (van WLM naar Microsoft 365 personal) en of het is gelukt.-kan wel even duren- Groetjes

6 juli 2020 om 21:12.
DirkB zegt:

Het vanuit WLM overzetten naar Outlook wordt stapsgewijs beschreven in dit artikel (ook bij SeniorWeb). De beschrijving is al door velen gebruikt.

PS WLM is niet echt onveilig maar het wordt wel eens tijd om iets moderners te gaan gebruiken, ooit stopt het.

6 juli 2020 om 21:27.
marijtje7 zegt:

Beste Dirk,
Ik neem aan dat met Outlook wordt bedoeld het emailprogramma in/uit Microsoft Outlook 365 personal (betaalversie) en niet de andere Outlook (met het emailadres eindigende op outlook.com), er bestaan er namelijk twee met de benaming Outlook en dat zorgt voor verwarring.

7 juli 2020 om 10:16.
DirkB zegt:

Er wordt inderdaad Outlook uit Office mee bedoeld.

7 juli 2020 om 15:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club