Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Weergave emoji's in Outlook veel groter als de verzonden emoj's uit Thunderbird
Geplaatst op 20 augustus 2020 om 08:35 door Maxime

Een kennis van mij, die ik af en toe een e-mail stuur met emoji's erin, liet mij zien dat de emoji's die ik verzend vanuit Mozilla Thunderbird bij hem in Outlook stukken groter zijn, zodat de tekstregels hierdoor niet meer netjes op elkaar aansluiten. Beiden hebben we Windows 10 met de standaard beeldresolutie. Het gaat hier dus om de emoji's uit de lijst van Thunderbird zelf.

Als ik elders op internet van een icoontje een screenshot maak, deze naar wens verklein en verzend vanuit Thunderbird, wordt deze in Outlook wel correct weergegeven qua grootte.
Die kennis heeft zijn Acer-laptop dit voorjaar nieuw gekocht, dus ik vermoed dat hij Outlook versie 2019 heeft. Zelf heb ik Thunderbird versie 68.11.0 (32 bits).

Is er een oplossing dat ook de verzonden emoji's uit Thunderbird in het correcte formaat in Outlook worden weergegeven?

7 reacties
DirkB zegt:

Ik zie een eerder bericht (op deze plek) over emoticons waaruit blijkt dat je een add-on gebruikt omdat Thunderbird zelf kennelijk weinig emoticons heeft. Is er bij de ontvanger verschil tussen de Thunderbird-eigen emoticons en die van de add-on?

20 augustus 2020 om 15:55.
Maxime zegt:
Oei, dat weet ik zo niet Dirk. Maar de gewone Thunderbird emoticons zijn alleen smiley's; de add-on emoticons betreffen een reeks onderwerpen en objecten, zoals het weer, eten/voedsel, vlaggen, sport, vakantie, gereedschappen enz. Die wat saaie en kleine smiley's van Thunderbird gebruik ik nooit.

Ik weet niet of elk eigentijds e-mailprogramma, van na 2018, emoji's uit een ander eigentijds mailprogramma correct hoort weer te geven.
Zoals gezegd, een screenshot van een emoji maken wordt wel correct weergegeven bij de ander, dus in Outlook verzonden vanuit Thunderbird,
20 augustus 2020 om 19:26.
DirkB zegt:

Ik weet wel dat emoticons niet in elk besturingssysteem of app op dezelfde mooie wijze worden weergeven, ik zie altijd wel verschillen, vermoedelijk omdat dit niet is gestandaardiseerd.
Op de smartphone/tablet gaat het meestal wel goed (niet altijd tussen iOS en Android) maar op computers kringt dit naar mijn idee minder aandacht.
Een testje: vanuit mijn smartphone plaats ik hier:
🥳 feest
🤏 subtiel
🐢 schildpad
🐜 mier
🪂 man aan parachute
🤿 snorkel
Op de smartphone tonen ze scherp en duidelijk maar het zou er op de computer wel eens minder fraai uit kunnen zien.
Vandaar dat ik vroeg naar de wijze waarop de emoticons zijn gemaakt en of er verschil is als ze op een andere wijze worden gemaakt.

20 augustus 2020 om 20:40.
Maxime zegt:

Jouw emotions in jouw voorbeeldje hier Dirk, zijn dezelfde dan wel zeer sterk gelijkend die ook Outlook gebruikt en bij mij in Thunderbird ook correct worden weergegeven naar grootte en afbeelding. Dus als de ander met Outlook aan mij met Thunderbird een mail stuurt.
Omgekeerd is dus niet het geval, althans wat het formaat betreft omtrent mijn Thunderbird-emoticons, die in Outlook dus te groot worden weergegeven.

Echter, ik heb ook nog een oude pc met Windows7 met Windows Live Mail 2011, daar komen die kleurrijke emoticons uit Outlook dan kleurloos aan (lees: éénkleurig) en soms ook heel anders van vorm. De grootte van die Outlook-emoticons wordt in WLM overigens wel correct weergegeven.

Ik begrijp helaas niet zo goed, wat je bedoelt met 'hoe de emoticons zijn gemaakt'.

21 augustus 2020 om 06:40.
DirkB zegt:

Met de vraag bedoelde ik: in welke app zijn de emoticons gemaakt (of met welke add-on)? Maar dat blijkt al uit je toelichting, die o.a. bevestigt dat de oorzaak van weergaveverschillen zowel kan liggen in de app of het systeem bij de ontvanger als bij de verzender.
V.w.b. je oorspronkelijke vraag over de afwijkende weergave in Outlook, begrijp ik uit je uitleg dat de oorzaak ligt in de add-on van Thunderbird.

21 augustus 2020 om 09:43.
Maxime zegt:

Inderdaad, zo zal het dan wel ongeveer zijn, denk ook ik.

Ik kan mijn eigen Thunderbird-emoticons (add-on) natuurlijk wel iets verkleinen, zodat de ontvanger ervan in Outlook ze ook kleiner weergegeven ziet en de tekstregels zo beter aansluiten. Of anders er eerst een screenshot van maken op klein formaat. Maar ja, dat is natuurlijk zeer omslachtig en tijdrovend en zoiets doet niemand.

Kortom, ik begrijp eruit, dat we voorlopig ermee moeten leven, dat emoticons in de verschillende e-mail-apps dus ook verschillend (afwijkend) kunnen worden weergegeven.

21 augustus 2020 om 11:27.
BenW zegt:

Niet om het een of ander, maar is de gebruikte add-on nog wel compatible?

Zelf gebruik ik de bekendste mailcliënt's, o.a. Outlook, eM Client, Mailbird, Mail Windows 10, Mailspring en Thunderbird. Dit om bekend te blijven met de ontwikkelingen van dit soort programma's.

Hoe dan ook, naar aanleiding van deze vraag in Thunderbird gezocht naar emoticon add-on's, maar het lijkt er op dat geen enkele compatible is met de meest recente versie van Thunderbird (78.1.1).

21 augustus 2020 om 11:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club