Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
conflict met andere bestanden in Outlook.com
Geplaatst op 27 augustus 2020 om 15:10 door henk0605

Korte inhoud van het voorafgaande: Vorige week een nieuwe pc aangeschaft en daarbij Microsoft 365 op proef geinstalleerd. Inmiddels heb ik MS laten weten niet te willen verlengen.
Ik ga op de oude voet verder. Via Mail (in W10) maar ook via Outlook.com (omdat daar wat meer kan, groepen). Nu krijg ik daar iedere keer de boodschap dat:
One or more folders in your mailbox have name conflicts with others or system reserved names.

Folders with these names can't be downloaded by your IMAP e-mail program.

Notes, Outbox

Please connect to your mailbox using your Web browser and rename those folders. Once renamed, those folders will be displayed in your IMAP e-mail application correctly.
Weet iemand hoe dat aan te pakken?
De wisselwerking tussen Mail en Outlook is niet helemaal ok, maar kan hiermee samenhangen.

4 reacties
Groetend zegt:

Dit is bijzonder, ik gebruik Outlook uit Office en Mail voor W10 al zolang als het er is (Outlook iets korter ...) en conflicten zoals je noemt zijn mij onbekend. Wel weet ik dat elke mailapp aan de mappen voor o.a. 'verzonden' en 'prullenbak' een eigen naam (m.n. in een verschillende taal) kan geven zodat je dus verschillende mappen kunt hebben voor hetzelfde, die afhankelijk van de gebruikte mailtoepassing gevuld worden. Dit is zoals het is maar een conflict komt mij vreemd over. Het is trouwens anders met zelfgemaakte mappen, die zijn bij IMAP altijd overal gelijk.
Verder heb ik via de webbrowser in Outlook gekeken en gezien dat je de door het systeem of de mailtoepassing gemaakte mappen daar niet van naam kunt veranderen. Een map als Notes zie ik bovendien niet staan, dit is een aparte app net als Word en Excel.
Evengoed, heb je geprobeerd of het wijzigen van de naam mogelijk is? (even met de rechter muisknop op de betr. map klikken).
Andere vraag: heb je misschien zelf een map Notes of Outbox gemaakt?

27 augustus 2020 om 20:04.
henk0605 zegt:

In bijgaand bestand een reactie met knipsel uit Mail en Outlook.com. Melding komt niet meer voor zo lijkt het.
Samenhangend met dit alles (maar misschien moet ik dit in een nieuw item aanmelden?): in Mail staan 2 accounts. Een van mijzelf en daarnaast een van mijn vrouw met de naam outlook 2. Haar Inkomende mail wordt daar (naast Outlook) ook getoond, maar uitgaande mail gaat niet. Die komt terecht in concepten, met de foutmelding: verzendfout en de tekst: omdat dit bericht niet kan worden verzonden is het openomen in de map concepten. Voordat u het opnieuw probeert, kunt u controleren of u het juiste adres hebt opgegeven en of de bijlagen niet te groot zijn. Dat is beide OK.

28 augustus 2020 om 19:17.
Groetend zegt:

Mooi dat het belangrijkste probleem is opgelost.
Die namen van de accounts (zoals outlook 2) kun je in Mail aanpassen.
Betr uitgaande mail: betreft het 1 bericht of alle berichten? (incidenteel kan dit namelijk gebeuren, ik maak zo'n bericht dan opnieuw). Betr de synchronisatie-opties die ik in je bijlage zag: die worden automatisch ingesteld maar .... heb je bij inbrengen van het mailadres de juiste voorkeuze gemaakt? De voorkeuze bij een outlook.com mailadres is de bovenste (zie bijgevoegd plaatje). Eventueel haal je het mailadres even weg en voeg je het weer toe, dat kan probleemloos.

28 augustus 2020 om 20:42.
henk0605 zegt:

Helemaal goed ! Het was wel nodig om het adres te verwijderen en opnieuw op te voeren, want dan kon de voorkeuze worden gemaakt. Daarna een mailtje verstuurd dat probleemloos is verwerkt. Erg blij dat alles weer OK is. Dank voor de ondersteuning!! Probleem is opgelost en kan worden afgesloten.
Goed weekend, Henk

28 augustus 2020 om 23:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club