Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Contactpersonen zien in Mail voor W 10
Geplaatst op 28 augustus 2020 om 13:20 door DirkB

Ik zie iets over het hoofd, wie helpt mij even?
Bij twee personen waar WLM niet meer werkte, heb ik de contacten geëxporteerd uit WLM, dan in het .csv bestandje de puntkomma's omgezet naar komma's en vervolgens de contacten geïmporteerd in de cloud bij Personen (te bereiken via Outlook.com). De contacten zijn daar te zien dus dit is goed gegaan. Verder heb ik op de betr. PC's het werken met de Microsoft Account aangezet dus er wordt altijd in de cloud gekeken.
Bij Personen in de cloud is het mailadres van de Microsoft Account opgenomen. Het vinkje bij Contacten staat daar aan.
De benodigde e-mailadressen incl. het Microsoft Account zijn opgenomen in de app Mail.
ECHTER: als ik in de app Mail voor Contacten kies, dan toont hij geen contacten. Hij legt de connectie dus niet.
Het werkt bij mijzelf al vele jaren probleemloos. Wat ben ik vergeten in te stellen of aan te zetten?

3 reacties
Niekie zegt:

Moet je ze niet ook importeren in outlook.com?

Niek

28 augustus 2020 om 22:31.
DirkB zegt:

Dat is gebeurd maar ik had het niet uitgebreid beschreven: in Outlook.com kies je in de linker kolom voor Personen en dan rechts bovenaan voor Beheren, vervolgens importeren. De andere weg is om in Outlook.com bij de puntjes links bovenaan via 'alle apps' te kiezen voor Personen en dan daarin voor Beheren, dit komt op hetzelfde neer.
Wat bij nader inzien nog zou kunnen, is dat ik in Mail voor W10 bij de accounts niet de schuifjes voor Contactpersonen heb aangezet. Dat ga ik z.s.m. bij de 'slachtoffers' checken.
Een alternatief is om met een lokaal account te werken en de contacten in Mail te importeren, echter het zijn oude computers en men is niet zo van de backup. Bij werken met een Microsoft Account is de backup voor de contactpersonen automatisch geregeld. Kan ik iedereen aanraden, het is een zorg minder. En de IMAP mail heeft al automatisch zijn backup.

28 augustus 2020 om 22:48.
DirkB zegt:

Het lukt niet.
Via Outlook.com zie ik de geïmporteerde contactpersonen. Hierop ben ik ingelogd met het Microsoft Account. Deze account is ook opgenomen in de Mail app en het vinkje voor Contactpersonen staat daarbij aan, maar toch zie ik niet de contactpersonen die ik in Outlook.com zie. Ik zie wel een andere set contactpersonen die de laptop eigenaar nu zelf heeft ingebracht. Het komt dus op de één of andere manier niet bij elkaar, maar waarom?

29 augustus 2020 om 16:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club