Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
mail teruggenomen?
Geplaatst op 23 september 2020 om 17:48 door Klaartje

Beste helpers,

Vandaag hoorde ik dat een verzonden mail, terug genomen kan worden door de afzender, waardoor ik die mail niet meer kan terug vinden. De afzender beweerd dat hij die mail nooit heeft verstuurd, terwijl ik daar wél op heb gereageerd.
Mijn vraag is dan ook of dat mogelijk is. En hoe werkt dat?
Dit is voor mij best wel belangrijk om te weten.
Klaartje

8 reacties
Zegert zegt:

Staat de reactie nog wel bij de Verzonden berichten?

23 september 2020 om 17:54.
DirkB zegt:

Intrekken is inderdaad mogelijk maar niet zómaar.
Het staat beschreven op de website bij Microsoft.
Bij gmail kan intrekken ook, zie de website van Google.
Je eigen reactie kan niet door iemand anders worden ingetrokken (zie Zegert) maar je moet misschien even de mail verversen voordat de reactie zichtbaar wordt.
Tip: laat bij reageren de berichttekst staan waarop je reageert. Je reactie tik je in boven het ontvangen bericht, niet eronder.

23 september 2020 om 17:57.
HaWee zegt:

Afhankelijk van provider en of mailprogramma kan dit.
Als jij al hebt gereageerd en je hebt gereageerd op het bericht waarbij het oorspronkelijke bericht mee werd gestuurd zou je kunnen kijken in je map "verzonden mail" of hij daar staat.
Een paar sites met info over hoe het werkt in verschillende programma's
hier en hier en hier en hier

23 september 2020 om 18:03.
Klaartje zegt:

Dank voor alle adviezen. Ik werk met het mailprogramma van Windows 10.
Ik ben wel aan het lezen gezet:). Maar deze berichten zijn allemaal als ik een email zou willen intrekken. Ik neem aan dat dat ook geld voor de afzender?
Mijn reactie hing aan de mail die mij werd toegestuurd. M.a.w. ik kreeg een mail, en daar heb ik weer op gereageerd. In geen enkele map is die mail terug te vinden. Daarom neem ik nu maar aan dat het bericht van de afzender dóór de afzender is ingetrokken. Heb er wel wat van geleerd, omdat ik niet wist dat dit mogelijk was, en in deze erg belangrijk is. Dank voor de adviezen. Klaartje

23 september 2020 om 18:55.
BenW zegt:

Er zijn al een paar antwoorden gegeven m.b.t. het kunnen intrekken van een verzonden mailbericht en ja, het kan, maar zoals u het beschrijft nagenoeg zeker niet gebeurd. Want:
* Een bericht kan worden ingetrokken wanneer het nog niet is gelezen door de ontvanger. Dus, wanneer het al is geopend, valt het niet meer terug te trekken.
* U geeft aan dat u een reactie heeft gegeven op het betreffende bericht. Sowieso kan de verzender van het oorsponkelijke bericht niet deze reactie verwijderen. Kortom, die reactie, en waarschijnlijk ook het oorspronkelijke bericht, staan ergens. De vraag is dus dan alleen waar.

23 september 2020 om 19:22.
Klaartje zegt:

@BenW
Een duidelijk antwoord, en bedankt hier voor. Maar dan blijft het voor mij toch wel heel bijzonder dat ik dat bericht niet kan terug vinden. In zoeken ben ik best wel handig:). Ook met zoekopdrachten is het niet gelukt op alle mogelijke manieren. Ik heb dat bericht niet verwijderd, daar was het té belangrijk voor.
Daarom is dus ook mijn enige idee, dat het was ingetrokken.

23 september 2020 om 19:42.
DirkB zegt:

Het lijkt erop dat de mail niet door de afzender kan zijn ingetrokken, maar het probleem bestaat nog: je kunt een gelezen e-mail niet terugvinden. Ik denk nog aan het volgende:
Je zegt dat je het bericht niet hebt verwijderd maar .... als je in Mail voor W10 een bericht naar links veegt, wordt het al verwijderd. Dat kan gemakkelijk per abuis zijn gebeurd. Het moet dan in de map 'verwijderde items' zijn terug te vinden. Is daar gekeken?

Mocht dit verwijderen per abuis zijn gebeurd: deze functie (verwijderen bij vegen) is uit te zetten in Mail, via de instellingen daarvan bij de keuze 'berichtenlijst'.

23 september 2020 om 22:38.
Klaartje zegt:

Ook weer een goede tip Dirk. Ik heb het toegepast.
Fijne dag allemaal en bedankt voor het meedenken.

25 september 2020 om 09:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club