Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
synchroniseren
Geplaatst op 24 oktober 2020 om 12:40 door hoe979

hoe kan ik de mails van een accountant op outlook 2016 op 2 apparaten (laptop en android tablet) synchroniseren zodat ik op één apparaat op kan schonen, is de vraag ? graag een reactie en groet

7 reacties
DirkB zegt:

IMAP is de standaard en dan is alles overal gelijk. Dat is de kracht ervan. Wil je het ene apparaat laten afwijken van het andere, dan kun je mailadressen instellen als POP3. Ik zeg er maar meteen bij dat ik het afraad, dit is de oude wereld. Verder: bij gmail en hotmail/live/outlook zijn er extra attentiepunten en misschien problemen die ik nu niet benoem.
Stel je wilt het op de tablet kunnen weghalen maar op de laptop laten staan.
Je moet dan de mailaccount op de tablet instellen als POP3 maar let erop dat een mail bij zowel ophalen als bij verwijderen niet van de server bij de provider wordt verwijderd! (standaard gebeurt dat wel). Op deze wijze gebeurt er bij mailacties via de tablet niets met de mail op de laptop.
Op de laptop heb je de keuze uit POP3 of IMAP. Ik zou daar dan IMAP kiezen. Je kunt ook beide apparaten op POP3 zetten maar dan moet je van tijd tot tijd via webmail bij de provider de inbox en de prullenbak schonen anders loopt de voorraad daar ongezien op.
Ik vraag mij wel af waarom je dit wilt. Je kunt er namelijk ook voor kiezen dat de tablet slechts de mail van een beperkte periode ophaalt en toont, bijv. een week. Ook is het mogelijk dat een mailapp niet alle submappen ophaalt. Volgens mij is dat een zinvollere aanpak dan nog gaan experimenteren met POP3.

24 oktober 2020 om 13:30.
hoe979 zegt:

Tja, dat heeft met onze leeftijden te maken in deze tijd. Mijn vrouw is de laatste tijd alleen maar thuis op haar tablet. Ik ben wel benieuwd naar de werkwijze van de oplossingen in de 2 laatste zinnen, want dat zou voor ons een prima oplossing zijn. Bij voorbaat dank.

24 oktober 2020 om 17:13.
DirkB zegt:

OK begrijp ik. Betr. het laatste: welke app gebruik je voor de mail?Bij de synchronisatie instelling van de account moet de betr. instelling zitten en indien niet, dan kan een andere app het wel.

24 oktober 2020 om 17:37.
hoe979 zegt:

ik gebruik outlook 2016 uit het office pakket

24 oktober 2020 om 21:24.
DirkB zegt:
Hm, daar kom ik de betr. instelling op de smartphone niet tegen en ik kan het op internet niet direct vinden. Ik gebruik zelf Aquamail, waar ik het aantal te synchroniseren berichten en het aantal te onthouden berichten kan instellen.
Op de app Mail (van Google) is het aantal dagen in te stellen waarvoor e-mail wordt gesynchroniseerd. Is het een idee om deze veel gebruikte app te gaan gebruiken?
24 oktober 2020 om 23:31.
hoe979 zegt:

ik ben bezig het uit te proberen en ontdek met één account dat bij leegmaken van de prullenbak er sprake is van synchronisatie op het ander apparaat ? misschien toch een probeersel gelukt; ondertussen blijkt handmatig op beide verwijderen ook geen probleem; dank alweer voor de support

26 oktober 2020 om 16:52.
DirkB zegt:

Prima, we horen wel als er aanvullende vragen zijn.

26 oktober 2020 om 18:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club