Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Pegasus mail.
Geplaatst op 27 oktober 2020 om 13:22 door EJGT

Pegasusmail spreekt me aan maar ik heb geprobeerd mijn contact personen uit Gmail ergens te layen importeren. Als er al iets geimporteerd wordt dan is het onvolledig . Ik heb alle export vormen van Gmail geprobeerd maar >....

8 reacties
BenW zegt:

Blijkbaar gebruikt niemand Pegasus Mail. Ik zelf ook niet eerlijk gezegd, maar aangezien er niemand reageerde toch maar even geïnstalleerd en bekeken. En ik moet zeggen dat het zo'n beetje de meest beroerde mailcliënt is om te configureren die ik heb getest (en ik heb er nogal wat getest en gebruikt).
Kortom, natuurlijk prima dat u dit programma wilt gebruiken, maar er zijn talloze gebruiksvriendelijkere (en betere) mailcliënt's te vinden. Ik vrees daarom dat het lastig wordt om een antwoord op uw vraag te krijgen.

28 oktober 2020 om 21:36.
EJGT zegt:

Dag BenW, dank voor je reactie. Ik kwam het programma tegen in een artikel op onze Seniorweb pagina. Dus dacht ik proberen maar, want ik heb nog geen email W10 app gevonden die netjes alle onderdelen van contactpersonen netjes importeert. Ik ben begonnen in 2014 met Outlook 2013 en daarna alles omhoog tot voor 14 dagen ,. Dus blijf ik maar hangen in Gmail.
Overigens krijg ik het ook niet rond om Gmail onder te brengen in Outllook 2013 profesiomal met een POP instelling.

Maar goed ik blijf proberen omdat ik als Les aan Huis "docent" ook de gekste dingen tegen kom bij ouderen en dus ook Pegasus met de genoemde problematiek.

Groet ET

29 oktober 2020 om 07:54.
DirkB zegt:

Pegasus is een lang bestaande mailapp. Als dat het onderwerp moet blijven dan ontbreekt mij de kennis. Als ik iets mag toevoegen:
Windows heeft de eenvoudige Mail app die probleemloos overweg kan met contacten (ze zijn te importeren als je met een lokale account werkt). Of als je de contacten in de cloud bewaart en een microsoft account gebruikt, is importeren van die contacten in Mail niet nodig, het gebruikt ze gewoon. Ik doe dat zo omdat dezelfde contactenlijst op meerdere apparaten tegelijk wordt gebruikt.
Verder zie ik de wens van gmail in POP3. Dat kan wel maar dan moet je dit in gmail zelf ook aanzetten. Maar waarom POP3? Gebruikelijk is IMAP. Men gebruikt steeds vaker een smartphone/tablet naast de laptop en dan is IMAP de manier.
Gmail kun je ook rechtstreeks benaderen via de webbrowser. Heel gemakkelijk.
Ik gebruik zelf op mijn laptops Mail + Outlook (uit Office) en op smartphones/ tablet gebruik ik andere mailapps. Dat kan allemaal tegelijk.

29 oktober 2020 om 08:17.
Trebla zegt:

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Ik gebruik zowel gmail als de mail app van W'10 waarbij ik de mail app het meest gebruik nadat ik afscheid heb genomen van WLM al heeft het haar beperkingen.

29 oktober 2020 om 11:31.
EJGT zegt:

Ik begrijp jullie reacties en dank daarvoor, maar als je zo als ik "licht" dementerende ouderen begeleid ( op dit moment nog 10 uur per week) dan is het niet handig ze nieuwe "kunstjes" te leren. Je begrijpt soms niet hoe ze er aan komen.

Dank voor jullie reacties . Discussie gesloten hier. Ga wel verder met HCC.

Groet allemaal

29 oktober 2020 om 11:45.
DirkB zegt:

Heb je wel www.pmail.com/index.htm gezien? Er staan links in o.a. naar de FAQ.
Is de POP3-vraag betr. gmail opgelost?

29 oktober 2020 om 12:00.
EJGT zegt:

Ja hoor, immers iedereen die maar een beetje gesteld op zijn mail privacy POP"t Immers anders blijft alles te lezen door USA , CH en Roe etc.

Het is gewoon een pricipiele keus.

Groet

29 oktober 2020 om 14:00.
HelmaB zegt:

Dan gaat hier nu een "slotje" op.

29 oktober 2020 om 14:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club