Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Mailaccount toevoegen aan outlook
Geplaatst op 23 november 2020 om 12:03 door Janzz

Ik wil een mailaccount toevoegen aan outlook. Ik heb twee Microsoft accounts en een outlook account.
Nu wil ik daar een tweede mailaccount aan toevoegen. Als ik echter het outlook account opent dan krijg ik geen scherm met linksboven Bestand etc. Ik weet dan ook niet waar ik een emailaccount zou moeten toevoegen. Een tweede probleem is dat ik bij het exporteren van email, in mailstore, er steeds na enige tijd wordt uitgeknikkerd met de mededeling dat de verbinding (nb gedraad) is verbroken.
Heel vervelend allemaal terwijl de overgang van Windows Live Mail naar outlook zo eenvoudig zou zijn.
Wie o wie kan mij helpen??

5 reacties
BenW zegt:

Het is een misvatting dat Outlook eenvoudig zou zijn. Ja, het is min of meer de standaard voor mailcliënt's, maar ook voornamelijk voor bedrijfsmatig gebruik ontwikkeld en daardoor in het gebruik mogelijk te uitgebreid. Bovendien wil inderdaad de samenwerking met sommige account's nog wel eens lastig zijn. Bijvoorbeeld een 2-richting synchronisatie met de agenda van Gmail is niet mogelijk.
Kortom, er zijn voor dagelijks privé-gebruik m.i. betere (en snellere) mailcliënt's, zoals eMClient, Mailbird en zelfs het bij Windows 10 ingebakken mailprogramma Mail.

23 november 2020 om 13:19.
HaWee zegt:

Je vraag is wat onduidelijk
Je schrijft "Ik heb twee Microsoft accounts en een outlook account." maar een outlook account is een Microsoft account.
en dan " Als ik echter het outlook account opent dan krijg ik geen scherm met linksboven Bestand etc."
Je moet niet het Outlook account openen maar het Office programma Outlook ,
Als je Outlook opent dan open je een aangepast scherm in de browser , daar staat geen Bestand oid als keuze en kun je maar met een account tegelijk inloggen.
Je moet Outlook van Office openen (en dan moet je even vertellen welke Office versie je hebt ) dan heb je wel de keuze Bestand en daaronder Accounts en toevoegen account etc.

23 november 2020 om 13:20.
MaritaA zegt:

Bericht van Janzz verplaatst door beheerder

Windows mail
Geplaatst op 23 november 2020 om 13:49 door Janzz

Bedankt voor de reacties (BenW en HaWee) Ik heb nu Windows mail opgestart en twee accounts toegevoegd (beide kpnmail) en die lezen nu wel direct al mijn mails in. Alleen kan ik nu ook nog mijn historie toevoegen???. Ik heb alle mails (inclusief mappen) gearchiveerd in MailStore. Helaas heb ik door een of andere domme actie het programma Windows Live Mail van mijn laptop verwijderd. Ik wil MailStore exporteren dat moet blijkbaar naar outlook maar dat loopt er iedere keer uit.
Heeft iemand nog een tip???
Bij voorbaat dank !!

23 november 2020 om 13:54.
Janzz zegt:

Nog een probleem. Windows Live mail is beschadigd in die zin dat ik onderaan het scherm waar ik een nieuw bericht kan invoeren geen button "contactpersonen" meer zie staan. Ze zijn nog wel aanwezig want ik kan wel in contactpersonen muteren. Als op Aan: klik krijg ik ze ook te zien. Ik moet ze echter exporteren maar hoe?? De uitleg gaat ervan uit dat ik op de button moet klikken en dat vervolgens op exporteren.

23 november 2020 om 15:54.
DirkB zegt:

Bij www.schoonepc.nl/tools/windowslivemail2011.html (anno 2011) staat vermeld waar de standaard opslaglocatie van contacten en de agenda zich bevindt. Kijk in de beschrijving even bij Database locatie en Opslaglocatie. Dit is nog niet de oplossing maar dan weet je alvast waar het staat.
Dit zou wel eens tevoorschijn kunnen komen als je WLM er tijdelijk weer opnieuw opzet.

23 november 2020 om 17:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club