Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
prive gegevens zichtbaar in gmail
Geplaatst op 23 december 2020 om 15:17 door Jose52

Goedemiddag, ik hoorde van mijn zus dat in Gmail op de windows computer al mijn gegevens zichtbaar zijn. Zo staan de tel. nummers van mij, mijn man en thuis erin. Ook staat ons volledige adres erin.
Hoe krijg ik dat weg. Ik heb dat nooit ingevuld bij Gmail, want ik heb alleen een herstel e-mailadres ingevuld
En bewust geen tel. nummer, omdat ik dat niet prettig vind.
Als ik naar mijn Gmail account ga dan staat er ook niets ingevuld. Hoe komt het dat dit dan toch zichtbaar is. Misschien dat iemand hier een oplossing voor heeft.
José

18 reacties
RoyBosman zegt:

maar wat we nu zien zijn de contactpersonen, en daar vul je die gegevens zelf in. Waar komt de schermafbeelding vandaan?

23 december 2020 om 17:04.
Jose52 zegt:

Roy dit zie je als je bij een windows computer bij gmail op mijn naam gaat staan. Dan staan daar de tel nummers en ons huisadres. Dat is niet de bedoeling dat iedereen dat zo kan zien. Die schermafbeelding heb ik gemaakt om te laten zien wat je dan ziet.

23 december 2020 om 17:07.
Groetend zegt:

Betreft het de computer van je zus of je eigen computer?
Verder zou ik in W10 eens in Personen kijken. Daar staat welke contactgegevens worden getoond (het is uit of aan te zetten)

23 december 2020 om 17:57.
Jose52 zegt:

Dirk ik kwam er achter doordat ik bij één van mijn zussen die gegevens zag staan. Ik heb haar gebeld en ze wilde ook dat dit weggehaald werd. Ze kon echter niet in haar account komen, dus heb ik op mijn laptop bij haar account ingelogd. Alles stond goed bij haar. Omdat ik toen in haar email account zat, zag ik dus dat je bij mij ook die gegevens zag staan. Daar schrok ik toch wel van.
Het gaat nu dus om mijn eigen windows 10 laptop.
ik heb gekeken bij instellingen / contactpersonen. Daar staat inderdaad het schijfje aan. Ik heb deze nu uit gezet, maar weet niet of u deze bedoelde die ik dan uit zou moeten zetten. Ik heb ook geen idee wat het voor programma’s zijn die nu dus gebruik maken van de contacten.
ik heb ondertussen een mail naar mijn zus gestuurd maar ze ziet nog steeds al mijn gegevens staan. Dus dat is niet de oorzaak.
Als ik weet wat ik bij mij moet veranderen dan kan ik het bij mijn zus ook aanpassen.

23 december 2020 om 18:24.
Groetend zegt:

In de app Mail kun je bij een mailadres/account aangeven of het j/n contactgegevens mag ophalen. In de app zie je dat door de Instellingen te kiezen, dan Accounts, vervolgens voor een gekozen account de synchronisatie instellingen. Daar staan schuifjes.
In de app Personen (o.a. te bereiken via de app Mail, of rechtstreeks) kun je in de Instellingen de mailadressen zien die contactpersonen ophalen. Ze zijn daar dan te verwijderen.
Wat blijft, is dat al die gegevens natuurlijk wel ergens vandaan zijn gehaald dus die zijn toch wel door iemand ingebracht.
En Google is slim in het oppikken van gegevens, dat is erg handig maar als je wilt ingrijpen kan het een zoektocht worden hoe het precies in elkaar steekt.

23 december 2020 om 19:39.
Jose52 zegt:

Dirk ik kom er echt niet uit. Ik ben altijd erg voorzichtig met gegevens invullen en begrijp ook niet hoe dit er nu in komt. Maar nog erger, hoe krijg ik dit weer weg.
Ik had nu contacten uitgeschakeld bij die printscreen die ik eerder gestuurd had, maar als ik dan de mail op start staat er dat ik eerst toestemming moet geven voor de contacten te synchroniseren. Ik weet dus echt niet wat ik nu het beste kan doen.

23 december 2020 om 20:55.
Groetend zegt:

V.w.b. je bijlage om 18:24 uur heb je in de Instellingen van W10 gekeken en dan de app opgezocht. Daarvan heb je bevoegdheden ingetrokken en dan is het logisch dat de app ernaar gaat vragen.
Wat ik bedoel is anders, namelijk dat je de app opstart en in de app zelf de Instellingen bekijkt. Je trekt dan niet de toestemming in stopt alleen het ophalen van de contactgegevens.
Dan nog .... die gegevens staan er. Als je ze niet zelf hebt ingebracht, kan het de gegevens betreffen die je zus bij zichzelf heeft ingebracht?
De contactapps helpen je graag, ze kunnen ook gegevens tonen van Facebook en LinkedIn en de bron van die gegevens kan ook in de smartphone liggen of bij verbonden gmail account, het bedrijf, ..... Het wordt nog een hersenkraker om te bepalen op welke plek en door wie de dingen gebeuren. Zo kan hetgeen is bedoeld om je te helpen, ook wel eens in de weg zitten.

23 december 2020 om 21:46.
Jose52 zegt:

Dirk zou het dus kunnen dat als ik bijv naar jou een email zou sturen dat je dan niet mijn privé gegevens van telefoon e.d. te zien krijgt?
Ik heb nu even het account van mijn man geopend op de laptop en als ik dan op een testmail van mijzelf klik dan zie ik ook geen gegevens staan. Waarschijnlijk maak ik me dan druk voor niets.

23 december 2020 om 22:14.
Groetend zegt:

Je mag mij een mail sturen hoor 😇 maar ik zal beslist niet al je gegevens zien.
Als ik het zo lees, dan denk ik niet dat je je zorgen hoeft te maken.

23 december 2020 om 22:18.
Jose52 zegt:

Dirk ik heb je net een test mail gestuurd.

23 december 2020 om 22:27.
Groetend zegt:

Gezien, daar komen echt geen gegevens mee, ik heb gecheckt op mijn smartphone en in W10 in Personen. Het zou mij ook ten zeerste verbaasd hebben.

23 december 2020 om 22:37.
Jose52 zegt:

Dirk hier ben ik wel erg blij mee. Bedankt dat je dat na heb willen kijken. Dan hoef ik ook niet verder te zoeken. Ik zal het ook aan mijn zus doorgeven. Is die ook weer gerustgesteld.
Bedankt👍

23 december 2020 om 22:49.
Cees-1946 zegt:

Zo pas ervaren, dat er een mail is binnen gekomen, betreffende een miljoenen erfenis. De afzender een zo genaamde Advocaat Wat mij verraste, dat deze mail vermoedelijk vanuit facebook is binnen gekomen. Een heel vreemd verhaal.. Persoonlijk ga ik nergens op in. Het is dan ook beter om met mail programma's geen telefoon nummers of huisadressen te plaatsen., bij de contact personen. De computer is gemakkelijk , maar kan ook gevaarlijk zijn voor je bankrekening. Blijf voorzichtig met persoonlijke gegevens.!!!

24 december 2020 om 08:39.
Groetend zegt:
Dat is een andere situatie Cees en vastleggen van mailadressen en andere contactgegevens op 1 plek is normaal.
24 december 2020 om 10:29.
Cees-1946 zegt:

Hele maal met je eens Dirk. Het is en blijft oppassen met het geen wat er in de computer binnen komt. Er zijn genoeg anders denkenden die van alles uit halen om maar aan geld te geraken.

24 december 2020 om 11:13.
HelmaB zegt:

@Jose52

Kan deze vraag afgesloten worden?

24 december 2020 om 12:19.
Jose52 zegt:

Helma ik ben met het eerdere antwoord van Dirk geholpen. Dus voor mij mag hij gesloten worden.

24 december 2020 om 13:13.
HelmaB zegt:

Ok.

24 december 2020 om 13:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club