Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
mails verdwijnen uit postvak in
Geplaatst op 18 januari 2021 om 16:00 door Edith

In september het nieuwe microsoft office pakket gekocht, incl outlook. Sinds enkele dagen merk ik dat mails van vóór januari 2021 verdwenen zijn en het lijkt net of mails ouder dan 14 dagen ook al verdwijnen. In eigenschappen van 'postvak in' staat aangevinkt de optie: items niet archiveren. De map outlook bestanden onder gebruikers op de c:schijf is leeg. Ik kan geen auto-archief map vinden. Is er iemand die dit herkent en mij kan wijzen wat er aan de hand is?
Alvast dank.

8 reacties
DirkB zegt:

Is het een IMAP maildres in Outlook (uit Office)? Bij IMAP is er niets te archiveren.
Kan er nog een ander mailprogramma actief zijn?
Andere vraag: zou je via webmail willen kijken of alle mailberichten daar nog wel staan? ( = controle of Outlook maar een beperkte periode toont)

18 januari 2021 om 17:44.
Edith zegt:

Ik denk dat het een IMAP adres is (imap kpn mail voor inkomende en smtp kpn voor uitgaande mails). Ik heb inderdaad nog een ander mail programma lopen (eM Client). Als ik inlog bij microsoft naar outlook, kom ik bij outlook.com en daar zijn alle mail mappen leeg.

19 januari 2021 om 09:51.
DirkB zegt:

Klopt, die instelling is IMAP (ook in eM Client? - vermoedelijk wel). IMAP betekent, dat alles overal gelijk wordt gehouden (gesynchroniseerd), dus het is gelijk zowel in Outlook uit Office, als in eM Client, als bij webmail. Maar voor de webmail van een KPN mailadres moet je kijken op www.kpn.com/ , niet bij Outlook.com. Op www.kpn.com staat bovenaan, vrij ver naar rechts, een envelopje. Als je daarop klikt, kom je bij webmail.kpnmail.nl/mail/logon.asp en kun je inloggen. Hoeveel mails staan daar nog?

IMAP betekent: als je iets op de ene plek verwijdert, wordt het automatisch op de andere plek verwijderd. Of als je iets in een lokaal opgeslagen archief van een mailprogramma zet, dan is het weg op alle andere plekken.

19 januari 2021 om 10:12.
Edith zegt:
In de webmail van kpn staan evenveel mails als in de outlook. De laatste is nu van 12 januari 2021
20 januari 2021 om 09:52.
DirkB zegt:

Als het ook niet bij KPN staat, dan is de oude mail weg OF lokaal opgeslagen. Ook met mails na de 12e gaat er iets niet goed.
Hoe is de inhoud van eM Client? Hetzelfde als Outlook en KPN webmail?
Voorom de vraag: als alles wel in eM Client staat, dan is het daar als POP3 ingesteld en haalt dit nog de mail op waarbij het op de KPN server wordt verwijderd en dus ook niet door Outlook kan worden gezien.

20 januari 2021 om 11:14.
Edith zegt:
Inderdaad: eMClient loopt wel langer door: tot begin december 2020. Ik vind het alleen zo vreemd dat dit verwijderen van oudere mails vrij plotseling lijkt te gebeuren. Begin januari zaten er nog mails in van september. Volgens uw berichten is er dus niets aan te doen? In ieder geval dank voor de genomen moeite!
20 januari 2021 om 12:26.
DirkB zegt:

Ik snap dat ook niet helemaal maar zo te lezen staat de mail in eM Client ingesteld op POP3. Als eM Client zo nu en dan de mail ophaalt, dan is het vanaf dat moment weg bij KPN.
Verder zou het kunnen dat eM Client slechts een beperkte periode toont maar de mails wel heeft opgeslagen. Echter hiervoor ken ik de app niet goed genoeg, hopelijk reageert iemand anders.
Als eM Client inderdaad POP3 is en de mail er nog is, dan zullen die mails m.b.v. Maildrop nog verplaatst moeten worden en zou ik het ophalen van mail door eM Client stopzetten.
Het wordt nu wat ingewikkelder, misschien wil je PC Hulp overwegen.

20 januari 2021 om 13:36.
Edith zegt:

Dank voor zover!

20 januari 2021 om 20:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club