Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Thunderbird
Geplaatst op 24 januari 2021 om 09:42 door Harie

Thunderbird stuurt automatisch de email door naar Gmail. Dat wil ik niet meer. Hoe kan ik dat oplossen?

9 reacties
BenW zegt:

Kun je uitleggen hoe Thunderbird mails doorstuurt naar Gmail?
Misschien dat het nog even nuttig is om uit te leggen hoe een programma als Thunderbird werkt.
Ik neem aan dat je een @gmail.com adres gebruikt in Thunderbird? Thunderbird heeft van zichzelf geen mailadres. Het maakt altijd gebruik van mailadressen van anderen. Dat kan bijvoorbeeld een @gmail.com adres zijn, of @outlook.com of @upcmail.nl, enz. Thunderbird fungeert dus als 'doorgeefluik'. En dat is precies hoe een dergelijk programma werkt. Het vergemakkelijkt het gebruik van email.
Als je zo'n programma gebruikt hoef je niet eerst via de browser naar internet te gaan, hoef je niet in te loggen bij de mailprovider en, niet onbelangrijk, hoef je zelfs niet eens een internetverbinding te hebben om je mails te kunnen bekijken. Dit is natuurlijk wel nodig om nieuwe mails op te kunnen halen of te kunnen versturen. Programma's als Thunderbird (en zo zijn er veel meer) handelen al deze dingen automatisch voor jou af en bewaren de ontvangen en verzonden mails (kopieën daarvan (IMAP)) op je eigen computer.
Ik neem even aan dat je een @gmail.com adres gebruikt. Dan betekent dit dat Thunderbird synchroniseert met de mailserver van Google (@gmail.com). Ofwel, de situatie in Thunderbird is een 'schaduw' van de situatie bij Google.

24 januari 2021 om 11:14.
Harie zegt:

Ik gebruik hiervoor planet.nl Ik snap het niet is dat wat je wil weten?
Of anders ik gebruik ook gmail maar ik wil die niet meer omdat ik dan steeds dubbele mails ontvang (Thunderbird(planet.nl)-Gmail) Vanuit gmail heb ik nu de mails laten doorsturen naar Planet. Het gmail adres blijf ik gebruiken voor iets anders, maar kan ik nu gmail uitschakelen zodat ik hier geen mails meer ontvang.
het email adres is ... @Planet.nl en ...@gmail.com
Het is misschien verwarrend maar ik wil dus dat ...planet.nl geen mail meer doorstuurt naar gmail.com.

24 januari 2021 om 11:37.
DirkB zegt:

In Thunderbird kun je een berichtfilter aanmaken en daarin bovenaan 'Alle berichten' kiezen, en onderaan 'Bericht doorsturen naar', gevolgd door het betreffende e-mailadres.
Dus daar moet je het ook kunnen weghalen.
(ik heb dit van internet gehaald, hopelijk lukt het hiermee)

24 januari 2021 om 12:39.
HaWee zegt:

Onder Extra en dan keuze berichtenfilters

24 januari 2021 om 13:49.
BenW zegt:

Hoeft allemaal niet zo moeilijk. Als je de mails van Gmail doorstuurt naar Planet, en ik neem aan dat je dat hebt ingesteld bij Gmail zelf, dan zou je in Thunderbird het Gmail account kunnen verwijderen. De mails komen immers toch wel binnen via Planet.
Overigens zou ik de situatie omdraaien, ofwel de mails van Planet via Gmail laten lopen. De spamfilters van Gmail zijn vele malen beter dan die van Planet.

24 januari 2021 om 14:22.
Harie zegt:

Ik kom er niet uit. Hoe moet ik de mails van Planet via Gmail instellen.
Verder dan de vraag als dat gedaan is kan ik planet account verwijderen in Thunderbird.

24 januari 2021 om 15:56.
BenW zegt:

Het instellen van een ander account in Gmail gaat via Instellingen > Accounts en import > E-mail bekijken uit andere accounts (zie afbeelding).
Let op: mails worden geïmporteerd als POP3. Dit zou in jouw geval betekenen dat de mails uit Planet gehaald worden (dus weg zijn) en geïmporteerd in Gmail. Dit moet een bewuste keus zijn!

Maar waarom zou je dit allemaal willen? Beter is om het doorsturen in Planet op te heffen en de 2 afzonderlijke accounts (Planet en Gmail) op te nemen in Thunderbird. De situatie dus zoals het nu is. Wat je met het doorsturen van Planet naar Gmail 'wint' is een beter spamfilter. Voor de rest zitten er eigenlijk alleen maar nadelen aan.

24 januari 2021 om 17:39.
Harie zegt:

Ben ik heb nu de mail nu zover dat ik ze kan doorsturen naar Gmail. Kan ik nu het icoon van Planet (Thunderbird) van de taakbalk verwijderen

24 januari 2021 om 19:09.
BenW zegt:

Het icon van de taakbalk verwijderen kan altijd. Dat is niets meer dan een snelkoppeling.

24 januari 2021 om 19:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club