Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
ontvangen e-mail
Geplaatst op 14 februari 2021 om 15:45 door Vee082

Hallo, ik krijg mijn e-mail binnen op mijn i-pad en op mijn pc. Als ik mails verwijder worden ze van beide verwijderd. Nu zou ik het fijn vinden als de mails die ik wil bewaren op mijn pc blijven, maar wel van mijn i-pad verwijderd worden.
Is dit met bepaalde instellingen te realiseren, zo ja hoe moet ik dat doen?

Bedankt voor een eventueel antwoord. Tiny

8 reacties
Zegert zegt:

Het voordeel van synchroniseren is dat berichten op alle apparaten beschikbaar zijn.

Een bijkomend verschijnsel is dat Verwijderen ook word gesynchroniseerd zodat u dat niet op meerdere apparaten hoeft te doen.

Een 'oplossing' die ik zelf gebruik is op de PC een Lokale map aanmaken binnen de email applicatie, als die mogelijkheid er is, en daar berichten naar toe verplaats die ik niet meer op alle apparaten nodig heb.
Op de PC is dus alles terug te vinden.

14 februari 2021 om 16:07.
DirkB zegt:

Dat de mailinhoud op elk apparaat gelijk is, is nou juist de bedoeling van IMAP.
In theorie is gmail wel op POP3 te zetten maar ik heb twijfels of dat goed gaat, en bovendien moeten er dan speciale instellingen worden gebruikt. Dat raad ik af.
 

14 februari 2021 om 16:46.
RuudM zegt:

Gmail is webmail dus POP3 of IMAP speelt dan geen rol.
Gaat via browser, onverschillig welke.
Ruud

14 februari 2021 om 16:57.
DirkB zegt:

@Ruud het is geen webmail als je een mailapp gebruikt, zoals veelal gebeurt. In dat geval gedraagt het zich als andere IMAP mail.

14 februari 2021 om 17:12.
Clapa zegt:

Ik laat bij Gmail mijn mails doorsturen naar mijn provider adres en dat werkt prima. Een ieder doet het zo als hij/zij het prettigst vind.

15 februari 2021 om 10:53.
BenW zegt:

@Clapa; natuurlijk helemaal waar dat iedereen het doet zoals hij/zij het prettigst vindt, maar toch wil ik daar graag een opmerking over maken.
Het is namelijk zo dat het spamfilter van Gmail algemeen gezien wordt als de beste die er is. In elk geval beter dan de filters van de diverse providers. Vanuit dat oogpunt gezien zou het dus logischer zijn om niet mails van Gmail via de provider te laten lopen, maar omgekeerd.

15 februari 2021 om 10:59.
MaritaA zegt:

Vanaf hier inhoudelijke reacties op de vraag, anders haal ik ze weg, er wordt behoorlijk afgedwaald van de vraag van Vee082....

15 februari 2021 om 11:17.
Vee082 zegt:

Ik ben het volledig met Marita eens, sommige antwoorden hebben niets te maken met mijn vraag. Maar iedereen bedankt voor het meedenken een echte oplossing zit er niet voor mij bij.

15 februari 2021 om 12:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club