Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Foto naar verkeerd e-mailprogramma verzenden via e-mail geadresseerde
Geplaatst op 13 juli 2021 om 15:50 door Freedom

Wanneer ik op de W10 laptop van mijn vrouw een ( kleine) foto naar een e-mailgeadresseerde wil sturen, klik ik op de foto en selecteer ik “kopiëren naar” daarna “e-mailgeadresseerde’’
Dan wordt het niet ingestelde mailprogramma ‘Windows live mail 2012 geopend wat zij nooit gebruikt i.p.v. het mailprogramma Outlook 2016 (Office 2016) die zij standaard gebruikt.
Waar kan ik het zo instellen nadat ik “kopiëren naar” en daarna “e-mailgeadresseerde’’ heb geselecteerd het mailprogramma Outlook 2016 ’’wordt geopend i.p.v. Windows Live mail?
Kan ik ergens een koppeling in de Windows instellingen wijzigen? zo ja waar?

8 reacties
HaWee zegt:

Instellingen _Apps - Standaard app voor mail

13 juli 2021 om 16:10.
DirkB zegt:

En mocht het met HaWee's tip niet lukken, dan kun je de foto als bijlage bij de e-mail versturen. Dus eerst Outlook openen en een nieuw mailbericht maken, dan via de paperclip de bijlage (de foto of foto's) aan de mail toevoegen, vervolgens de mail versturen.

13 juli 2021 om 16:35.
Freedom zegt:

HaWee, ik heb bij Instellingen Apps Standaard app voor mail gewijzigd in Outlook maar krijg na het selecteren " Kopier naar en daarna “e-mailgeadresseerde’’
Toch weer dit scherm van Windows live mail 2012

13 juli 2021 om 16:56.
Freedom zegt:

zie wijziging

13 juli 2021 om 17:00.
HaWee zegt:

Vreemd,
nog wat vreemder, ik gebruik zelf voornamelijk Thunderbird (gmail en providermail) maar heb mijn MS account via de Mail app van W10 . In de instellingen staat Mail als standaard (en in de lijst met keuzes alle browsers en Thunderbird) maar als ik probeer zoals jij het doet, rechtsklik - kopieren naar-email dan wordt de foto verstuurd met Thunderbird.

Ik denk dat het simpeler is om de tip van DirkB te volgen (zo doe ik het ook altijd) , mijn advies was gebaseerd op hoe het hoort te gaan met Windows.

Trouwens extra vreemd, Live Mail wordt door Microsoft niet meer ondersteunt en afgeraden, als hij het verkeerde programma kiest zou ik Mail verwachten omdat dat Windows standaard is.

13 juli 2021 om 17:08.
Freedom zegt:

@HaWee @Dirk.
Ik moest 5 foto’s verzenden dat deed ik op de standaard werkwijze die Dirk beschrijft.
Maar kreeg toen de melding dat de foto’s te groot waren.
Heb toen via aan “e-mailgeadresseerde’’geprobeerd waarbij de foto’s in png verkleind werden en dacht toen dat het nu wel goed zou gaan.
Maar toen kreeg ik het scherm van Windows live mail en kon de foto’s nog niet verzonden worden.
Wanneer ik nu het programma Windows live mail helemaal verwijder ben ik bang dat ik ook alle mail in Outlook 2016 kwijt ben.
Kortom; ik kom hier niet uit.!

13 juli 2021 om 17:37.
HaWee zegt:

sommige mailprogramma's bieden zelf de mogelijkheid om foto's te verkleinen (meestal een paar keuzes zoiets als origineel/medium/klein ) maar anders kun je met de meeste fotoprogramma's heel simpel verkleinen. Met bv Irfanview is het heel simpel om foto's te verkleinen, ofwel naar een keuze maat of zelf instelbaar. Natuurlijk wel de verkleinde foto opslaan onder een andere naam bv fotonaam-verkl

13 juli 2021 om 18:18.
DirkB zegt:

Je kunt inderdaad (al jaren) een beperkte totale bestandsgrootte versturen. Oplossing is om gesplitst te versturen, of (zoals velen) wetranfsfer te gebruiken, of een link naar de foto's te versturen (bij Onedrive gaat dat goed).
Het verkleinen van foto's zoals HaWee noemt, doe je heel gemakkellijk met de standaard aanwezige Windows 10 app Foto's.
Betr de mail in WLM: als dit als IMAP staat ingesteld (ook gmail en hotmail/live/outlook) dan raak je echt niets kwijt als je uit WLM het mailadres verwijdert of WLM verwijdert. De reden is, dat de mails bij IMAP altijd ook bij de provider worden bewaard.
Als het echter als POP3 staat ingesteld, dan is het opletten.

14 juli 2021 om 09:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club