Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Mail wordt geblokkeerd.
Geplaatst op 4 januari 2022 om 13:27 door Riekelt

Goeie middag.
Ik loop tegen het volgende aan : Ik gebruik nu een mailadres .van microsoft hotmail.com.

Als mijn pensioenfonds mij een mail wil sturen ,wordt deze geblokkeerd door microsoft.
Het pensioenfonds heeft van alles geprobeerd om microsoft te bereiken, maar die werken niet mee.
Ik heb verder geen mailadres. Hoe maak ik een ander mailadres aan in thunderbird?
Ik heb het idee dat meerdere mails aan mij verzonden , niet of te laat binnenkomen.
Bvd. Riekelt

5 reacties
Debbieved zegt:

Je kunt toch een Gmailadres aanmaken en dat daarna gebruiken in Thunderbird als je dat wilt. Bij Gmail kan je net zoveel adressen aanmaken als je wilt (denk ik) Ik heb er zelf diverse, voor verschillende doeleinden. Die gebruik ik allemaal via Thunderbird.

4 januari 2022 om 13:46.
HaWee zegt:

Ik denk dat jij ook Microsoft kunt benaderen met dit probleem. Jij bent tenslotte "klant" bij Microsoft door je mailaccount.
Heb je gekeken in Thunderbird of de mail in de map Ongewenst of Spam oid staat?
Als het inderdaad Microsoft is die de mail blokkeert kun je nog kijken via Webmail (ga in de webbrowser naar outlook.com en log daar in met je hotmail account ) onder Inbox staat daar ook een map Ongewenste mail misschien vind je daar iets.

Maar als het echt blokkeren is dan moet MS het oplossen. Het kan zijn dat van de mailprovider van het Pensioenfonds veel spam komt en dat MS het een beetje te grof heeft afgesloten, ze kunnen ook wat gerichter blokkeren zodat het Pensioenfonds er wel door komt.

Een ander mailadres is simpel ga naar mail.google.com en klik op Account maken en maak een nieuw gmail account.( Tip: geef je hotmail account op als hersteladres en geef bij hotmail je gmail op als hersteladres) .
Dit soort zaken gebeuren helaas soms , een paar jaar geleden zoiets meegemaakt bij het mailaccount van ons leercentrum, bepaalde geadresseerden ontvingen de mail niet omdat de zaak werd geblokkeerd.

4 januari 2022 om 13:52.
DirkB zegt:

Mailadressen bij hotmail.com (niet hotmail.nl??) werken normaliter goed, al vele jaren. Gaat het alleen mis bij mail vanuit het Pensioenfonds, of kunnen ook anderen je niet bereiken? Als het alleen misgaat bij mail vanuit het Pensioenfonds, dan zullen zij toch echt wat meer huiswerk moeten doen.
Aanvulling bij HaWee's reactie over de check via webmail: ​​h​​et kan zijn dat er in Thunderbird een instelling fout staat en dat het daardoor niet aankomt. Een oplossing is ook om een ander mailprogramma te gebruiken, bijv. de eenvoudige app Mail.
Andere mailadressen zijn niet alleen bij gmail aan te maken, maar ook bij Outlook.com.
En let op: het hotmailaccount wordt wellicht als Microsoft account gebruikt. In dat geval moet je het voor dat doel wel behouden, of de Micr. Account wijzigen (dit kan prima).

4 januari 2022 om 14:09.
HaWee zegt:

Inderdaad, hotmail account houden (ik schreef ook hotmail account invullen als hersteladres bij gmail en omgekeerd, slechts één mail adres hebben is geen goede zaak) het gebeurt niet vaak maar toch wel ooit dat mail onterecht wordt geblokkeerd en het is een heel uitzoeken om dat op te lossen.
Simpel een extra mailadres maken (en ik zou toch gmail doen en niet outlook omdat je dan via de zelfde mailserver gaat die nu mogelijk een probleem maakt) en dat doorgeven aan het Pensioenfonds en voor anderen gewoon het oude adres behouden.

4 januari 2022 om 14:25.
Riekelt zegt:

Bedankt voor alle reacties!
Ik ga nu een Gmailadres aanmaken en dat doorgeven aan het pensioenfonds.
Voor alle anderen blijf ik m'n hotmail adres gebruiken .
Scheelt ook nog eens een hoop werk.
Nogmaals bedankt en deze mail kan dus afgesloten worde.

4 januari 2022 om 16:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club