Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Van Windows Live mail naar Gmail met behoud van een KPN Email adres
Geplaatst op 1 februari 2022 om 14:58 door Wil Gipman

Live mail wordt niet meer ondersteund, om over te stappen naar Gmail is er het programma My.mail store Dat de Consumentenbond uitlegt maar dat voor velen onduidelijk werkt. Wie heeft daar meer ervaring mee?

14 reacties
RobdG zegt:

Wil,

Kun je een link naar die uitleg van de Consumentenbond plaatsen, want ik vond op hun site niets. Heb je niet voldoende aan deze uitleg?

1 februari 2022 om 15:43.
fred612 zegt:

Wil, wat is het doel, misschien zijn er dan meer voorstellen bv naar W10 mail.

1 februari 2022 om 16:32.
Groetend zegt:
Windows Live Mail is een mailprogramma. Daarin zit het KPN mailadres.
Dit mailadres kun je blijven gebruiken, bijv. in een ander mailprogramma zoals Mail van Windows 10. Je kunt ook een mailadres bij @gmail.com gaan gebruiken (dit is geen mailprogramma). Met gmail kun je werken via de webbrowser of in een mailprogramma, bijv. Mail van Windows 10.
Als je van het ene naar het andere mailadres of als je van het ene mailprogramma naar het andere wilt overstappen, dan is daarvoor het hulpprogramma Mailstore beschikbaar en daar gaat de vraag volgens mij over. M.b.v. Mailstore kun je de mails overzetten van het oude naar het nieuwe mailadres. Denk ook aan de contacten.
Een beschrijving staat op www.seniorweb.nl/software/mailstore
1 februari 2022 om 16:56.
fred612 zegt:

Is het idee misschien dat er voor gmail een gmail adres ....@gmail.com nodig is en voor W10 mail een microsoft adres bv.... @outlook.com ?

1 februari 2022 om 17:44.
RuudM zegt:

Windows 10 mail werkt met provider adres.
Outlook.com is geen programma maar webmail.
Ruud

1 februari 2022 om 17:52.
Groetend zegt:

Nee Ruud, al vaker uitgelegd: in Mail van W10/11 en in andere mailprogramma's passen altijd ALLE soorten mailadressen, incl. @gmail.com en @outlook.com, en dat kan zo op elk apparaat. Ook kun je elk mailadres via webmail gebruiken.
Maar de vraag betreft volgens mij Mailstore.

1 februari 2022 om 18:02.
fred612 zegt:

Als w10 mail of Thunderbird of gmail gebruikt wordt is Mailstore toch overbodig?
Volgens mij kun je daar de oude mail gewoon lezen?

1 februari 2022 om 23:08.
Groetend zegt:

Fred, dat hangt ervanaf hoe het KPN mailadres in WLM zit (POP3 of IMAP).
Laten we even de verduidelijking van vraagsteller Wil afwachten.

1 februari 2022 om 23:55.
Wil Gipman zegt:

Ik ben bij de persoon Van Cuijk geweest met zijn Windows live mail probleem, hij is volledig vastgelopen met Mailstore, heb hem geadviseerd naar de antwoorden die hier worden gegeven.

2 februari 2022 om 09:24.
HaWee zegt:

Als de mail in WLM als IMAP is geconfigureerd kun je voor de nieuwe mail en de volledige inhoud van Inbox en submappen gewoon overstappen naar een willekeurige ander mailprogramma. (alles staat op de server)
Als er in WLM ook lokale mappen zijn gemaakt en gevuld staan die lokaal op de computer , je kunt WLM dan blijven gebruiken in off-line modus (geen internetverbinding dus minimaal risico) om deze oude mail mappen te bekijken wanneer dat een keer nodig is (is meestal maar zelden nodig) en voor de nieuwe mail een modern emailprogramma..

Als WLM via POP3 is ingesteld staat alle huidige mail lokaal en niet meer op de server.
Dan is het eerder de moeite waard om de bestaande mail via een programma als Mailstore over te zetten maar afhankelijk van het mailgebruik van de betreffende gebruiker KAN ook in dit geval de oplossing zoals boven aangegeven gebruikt worden. Wel eerst even in WLM de verbinding omzetten naar IMAP zodat nieuwe mail op de server blijft staan.

2 februari 2022 om 12:04.
Groetend zegt:

In WLM 'even de verbinding naar IMAP omzetten', dat is een klus op zichzelf die nogal eens misgaat. 'Even de instellingen wijzigen' werkt niet. Je kunt in het geval van POP3 beter het ophalen van mail uitzetten of aanzetten dat de mail op de server niet wordt gewist als deze wordt opgehaald.

2 februari 2022 om 19:39.
HaWee zegt:

Bedankt voor de aanvulling/correctie Dirk , het is te lang geleden dat ik iets met WLM heb gedaan. (hoewel ik volgens mij nog wel de installatiebestanden ergens heb opgeslagen voor het geval dat)

2 februari 2022 om 19:45.
Groetend zegt:

Wil, mijn advies is om toch Mailstore te gebruiken, dit is het gebruikelijke programma. Desnoods even hulp inschakelen.
Bij SeniorWeb staat deze instructie: www.seniorweb.nl/software/mailstore
Betr. overstappen vanuit WLM staat er op de website: www.seniorweb.nl/artikel/windows-live-mail-overstappen-naar-thunderbird
Dit betreft overstappen naar Thunderbird (wat ik niet gebruik) maar je kunt ook andere mailprogramma's gaan gebruiken. Of beginnen met Thunderbird en dan overstappen naar iets anders (probleemloos als het eenmaal IMAP is maar let op de contacten).

2 februari 2022 om 23:03.
Wil Gipman zegt:

Ik heb de informatie doorgestuurd aan de persoon met de problemen!

3 februari 2022 om 11:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club