Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Afspraak bevestiging
Geplaatst op 28 september 2022 om 16:11 door Joop2

Beste clubleden,
Ik heb een afspraak gemaakt en ontving op mijn emailadres ....@hetnet.nl een afspraakbevestiging met een bijlage ""afspraak.ics"" en de mededeling "'alle bijlagen opslaan.
Bij het opslaan werd mij gevraagd welk bestand ik wilde openen (hetgeen ik tot nu nimmer heb meegemaakt) en heb toen Outlook gekozen en bij het afdrukken lukt het niet om het gehele document te printen. Het bovenste gedeelte met emailadres, naam en datum van afspraak is niet te zien. Heeft e.e.a. met de extensie isc te maken ?

3 reacties
HaWee zegt:

.ics is een bijlage waar de gegevens van de afspraak in staan (die ook gewoon in de mail zelf staan) en afhankelijk van welk mailprogramma en welke provider kun je door het ics bestand te klikken de afspraak automatisch in je electronische agenda laten zetten. Je kunt ook gewoon dat .ics bestand ongemoeid laten en gewoon zelf handmatig de afspraak in je agenda zetten dan bepaal je zelf precies hoe het er in staat en wanneer je wordt gewaarschuwd etc. (dat doe ik altijd)
wat betreft je andere vraag, als je rechtsboven in je bericht op het potloodje klikt kun je je eigen bericht wijzigen maar ook de bijlage verwijderen en een nieuwe bijlage met je adres weggelakt plaatsen.

28 september 2022 om 16:29.
MaritaA zegt:
28 september 2022 om 17:27.
Joop2 zegt:

@HaWee,
dank voor de snelle reactie, heb inmiddels ontdekt dat er eerder vragen zijn gesteld over de extensie ICS e.e.a. doorgelezen, het klopt door op het bestand te klikken de afspraak automatisch in de elektronische agenda wordt geplaatst. In de ontvangen email zelf staan geen gegevens over de afspraak
Men verzocht mij om de bevestiging van de afspraak af te drukken en naar de afspraak mee te nemen, het afdrukken is echter niet geheel gelukt (zie mijn eerder bericht) maar ik heb ook een bevestiging op de smartphone ontvangen, dus dat komt wel goed. Wat de bijlage betreft, deze had ik al verwijderd maar de verwijdering niet opgeslagen, nu alsnog gedaan.
De vraag is hiermede voldoende beantwoord.

28 september 2022 om 17:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club