Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Vraag over diverse mail's tegelijk versturen
Geplaatst op 24 oktober 2022 om 11:05 door ESPA

goeden morgen ik ben Wil en heb een vraag.
Hoe kan ik veel mail's tegelijk versturen in een nieuwe mail die ik aan maak.
Will

9 reacties
HaWee zegt:

Graag wat meer info:
Wat bedoel je precies ? Wil je een mail aan veel ontvangers sturen, of wil je in een nieuwe mail een aantal oude mails opnemen en die zo in een keer versturen?
Welk mailprogramma gebruik je?

24 oktober 2022 om 11:31.
ESPA zegt:

IK verwachte dit al:
Ik heb een aantal email adressen die ik tegelijk een mail wil sturen
Ik kan de mails, "die ik in mijn ontvangen mail" staan, het zijn er wel ongeveer 25, kan ik die in een mail naar die adressen sturen?
Ik zelf heb kpn planet.

24 oktober 2022 om 12:04.
HaWee zegt:

Dus je wilt een aantal mensen tegelijk één mail sturen. Ja dat kan heel simpel maar ik vroeg niet voor niets naar welk mailprogramma je hebt. kpn planet is geen mailprogramma maar een mailprovider. Het gaat om het programma waarmee je mail verstuurd, dat kan zijn webmail met je browser (Edge, Chrome, Firefox of een van de vele anderen) of het kan een programma zijn als Mail van Windows , of Thunderbird of een van de zeer vele anderen.

Je kunt in principe op 2 manieren dezelfde mail naar vele ontvangers sturen:
als het eenmalig is dan kun je gewoon alle emailadressen een voor een achter elkaar in het Aan venster of in het cc venster zetten (als alle ontvangers elkaar kennen, zoniet dan beter het bcc venster gebruiken anders ziet iedereen alle adressen en dat wl je niet altijd, of misschien willen sommige geadresseerden dat niet)
Als je het vaker moet doen bv voor een vereniging of als je regelmatig berichten naar familie of zo stuurt) dan kun je mailgroepen aanmaken, dus bv een mailgroep Hobbyclub met alle leden van de club , dan hoef je alleen het adres Hobbyclub in het Aan venster te zetten en iedereen krijgt de mail. Ook hier kun je met cc of bcc werken , met cc ziet iedereen alle namen net als met Aan, met bcc ziet iedereen alleen zijn eigen adres.

Maar om dus gerichte info te geven hoe je het moet doen moet je echt vertellen met welk Programma je werkt om Mail te versturen.

24 oktober 2022 om 12:26.
ESPA zegt:

Ik dacht al dat dit waarschijnlijk niet door mij gedaan kan worden.
Ik zit niet in een vereniging die dat allemaal zou kunnen doen.
Ik heb Postvak in van kpn, kan ook met outlook.
Verder heb ik er geen verstand van maar ik denk dat ik met dit geval hier maar mee stop maar evenzo goed bedankt voor het mee denken.
Will
.

24 oktober 2022 om 12:38.
HaWee zegt:

Het is relatief simpel, maar ik zou dan even Seniorweb Hulp aan Huis vragen die kan dat zo voor je instellen zodat jij het simpel kunt gebruiken.
Mogelijk kan het ook via Hulp op Afstand dat een helper van Seniorweb even je pc overneemt via internet en het goed instelt.

24 oktober 2022 om 12:44.
Groetend zegt:

Als je Outlook uit Office gebruikt:
Je kunt hierin meerdere mails tegelijk selecteren. Vervolgens kun je 'doorsturen' kiezen, dan kun je die meerdere mails in 1 keer doorsturen.
Als je de ontvangers niet stuk voor stuk wilt inbrengen, dan zie ik op internet dat je in Outlook op de PC ook groepen kunt maken (ik gebruik dat niet), zie deze website van Microsoft.

24 oktober 2022 om 13:35.
Toon1954 zegt:

Ik zou de mail aan jezelf sturen en alle ontvangers in de bcc zetten. Dit is qua privacy beter, want dan ziet men elkaars mailadres niet.

Toon

24 oktober 2022 om 14:14.
ESPA zegt:

Goeden morgen bedankt allemaal voor de tips ik ga mijn best doen.
Will

26 oktober 2022 om 08:57.
Trebla zegt:

Persoonlijk doe ik dat heel vaak als sekretaris van een drietal verenigingen. Eén bericht aan alle leden, daarbij stuur ik het bericht aan mij zelf in AAN alle andere adressen uit oogpunt van privacy, in de BCC regel.

Ik heb die adressen gegroepeerd dus met één klik staan ze in de BCC. Ik werk met MAIL van Windows en af en toe met gmail.

26 oktober 2022 om 12:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club