Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
verdwijnen van e-mailbericht tijdens het typen van dit bericht
Geplaatst op 30 maart 2014 om 17:56 door salamander
Ik gebruik kpnmail via webmail. Als ik een bericht wil intypen verdwijnt dit na korte tijd van het scherm. Het is nergens te vinden. Kan dus geen bericht verzenden.
7 reacties
RuudM zegt:
Met deze weinige gegevens in de vraag is het niet mogelijk een reactie te geven.
Het ligt voor de hand voor e-mailen een programma te gebruiken, daarover zijn eventueel wel tips te geven.
Alleen via webmail KAN maar is nu bepaald niet de handigste (en meest logische manier)
Welke Windows versie is in gebruik?
Gratis E-mail programma's zijn voor het uitzoeken en een account aanmaken is niet het aller moeilijkste...
31 maart 2014 om 11:30.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik heb geen idee waarom berichten bij jou verdwijnen, salamander. Ik gebruik al jaren webmail (Gmail), en hier werkt dat feilloos. In tegenstelling tot wat RuudM schrijft is webmail bepaald handiger en logischer dan 'een programma gebruiken' als je met meer dan één computer (desktop, laptop, tablet, smartphone) werkt: je mail is op elk apparaat te lezen, en op elk apparaat wordt bijgehouden wat je al gelezen hebt.

Je zou kunnen proberen of Gmail ook iets voor jou is; Gmail kan met de meeste formaten omgaan, dus waarschijnlijk ook met het spul van KPN. Je kunt vijf accounts door Gmail laten uitlezen, zodat je alles steeds netjes bij de hand hebt, op alle apparaten die je gebruikt.

Mocht je een alternatief voor Gmail willen, dan zou ik eens naar Outlook.com kijken. Dat werkt op soortgelijke wijze, en daar hoor ik ook goede berichten over.
31 maart 2014 om 14:59.
RuudM zegt:
G-mail en Outlook.com is inderdaad OOK webmail maar niet hetzelfde als webmail via een provider. Al was het alleen al door wat er op het scherm vertoont wordt.....
Het gedrag en uiterlijk verschilt nauwelijks met een programma als WLM, trouwens bij gebruik van WLM (of ander PROGRAMMA) is gebruik van webmail via de provider eveneens mogelijk, ook toegankelijk vanaf meerdere apparaten.
Wat is het nadeel van het gebruik van een programma ?
31 maart 2014 om 15:34.
Marixius zegt:
Wellicht is een speciale toetscombinatie de oorzaak dat een onderhanden bericht wordt gewist. Bijvoorbeeld als je in plaats van op de shift-toets per ongeluk op de Alt-toets of Ctrl-toets drukt en gelijktijdig een of andere letter aanslaat.
31 maart 2014 om 17:10.
avatar
Ex-lid zegt:
Als je gebruik maakt van een e-mailclient (jij noemt het 'een programma', Ruud) voor het binnenhalen van je mail worden de berichten lokaal, dat wil zeggen op één computer opgeslagen en al dan niet als gelezen gemarkeerd. Dat is geen probleem als je maar één computer gebruikt, maar het wordt lastig als je, zoals ik boven al aangaf, meerdere systemen hebt staan.
1 april 2014 om 06:51.
RuudM zegt:
What's in a name zei ooit een beroemd iemand eens...
De term "e-malprogramma" komt niet van mij maar is de formele omschrijving van deze Club...... (zie bijlage) Die Club beschrijving loopt overigens wel wat achter want Hotmail bestaat al geruime tijd niet meer, dat is vervangen door outlook.com (wat iets anders is dan Outlook uit Office....)
Microsoft heeft wel meer moeite met naamgeving wat vaak voor verwarring zorgt.
Bij gebruik van een programma verdwijnen inderdaad de berichten van de server na te zijn geopend in dat programma (tenzij in de account instellingen is aangegeven dat op de server een kopie bewaard moet blijven !)
Dan blijft de mogelijkheid ook van andere apparaten nog steeds datzelfde bericht te lezen !
Met wel het risico van een vollopende mailbox.... maar dat is een ander onderwerp.
Mijn ervaring met outlook.com is niet goed. Via Internet Explorer 11 en W 8.1 wordt het na enkele tellen afgesloten.
Geopend via Google Chrome ( ook W 8.1 ) werkt het wel goed, ra ra ? (staat ook op de bijlage)
Met gmail geen probleem.
Via outlook.com komt meer "ongewenste" mail binnen dan via gmail.
1 april 2014 om 10:51.
Truus zegt:
Welke apparaat en welke browsergebruik je salamander? Op een tablet komt het nogal eens voor dat per ongeluk het touchscreen wordt aangeraakt
1 april 2014 om 12:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club