Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Groot aantal adressen naar BCC kopiëren
Geplaatst op 8 mei 2014 om 18:02 door Roelbro
Als vrijwilliger voor een landelijke vereniging verzorg ik de ledenadministratie. Op verzoek van het bestuur stuur ik met enige regelmaat berichten per email naar de leden met internetverbinding. De leden heb ik in een Excelbestand opgeslagen met o.a. een kolom emailadressen. Voorheen kopieerde ik die adressen en plakte ze in de adresbalk BCC van mijn emailprogramma en verzond het bericht aan mijzelf als geadresseerde. Dat ging altijd van een leien dakje. Sinds kort krijg ik die adressen niet meer in de balk BCC geplakt. Wat kan daarvan de oorzaak zijn?
10 reacties
RobV zegt:
Kan het zijn dat er iets veranderd is, bijvoorbeeld een ander mailprogramma en/of besturingssysteem?
Wat ik er van weet, is dat je zo'n kolom mail-adressen uit Excel eerst even moet inplakken in bijvoorbeeld Word, om dan met de Vervang-functie alle regeluiteinden (in te geven als "^p" maar zonder de "") moet vervangen door "; " (puntkomma + spatie). Het eindresultaat kun je in z'n geheel selecteren en in BCC inplakken. Dat zou goed moeten gaan. Succes!
8 mei 2014 om 18:54.
Roelbro zegt:
Rob, Hartelijk dank, maar dat heb ik ook al geprobeerd. Ik heb het hele bestand ook naar een ander werkblad gekopiëerd en vervolgens opgeslagen als csv-bestand. Overigens krijg ik ze wel in BCC geplakt, maar bij de verzending gaat het fout en krijg dan een waarschuwing.
Helaas,
Er kan natuurlijk altijd een fout adres tussen zitten, maar heb geprobeerd de 750 adressen in moten van 100 adressen te versturen, maar ook weer, helaas... In het verleden kreeg ik wel eens adressen als onbestelbaar retour, omdat ze vervallen waren of iets dergelijks, maar nu krijg ik ze dus niet eens verzonden.
8 mei 2014 om 19:41.
Truus zegt:
Kijk in de foutmeldingen over welke adressen het gaat en verwijdere deze uit de lijst. Mail in groepjes van Max 50. Het kan zijn dat de provider de grote zending als spam ziet.
8 mei 2014 om 20:02.
Niekie zegt:
Tussen elk emailadres behoort een punt koma en een spatie te staan. Ik vermoed dat je dat in de cellen moet toevoegen.

Niek
9 mei 2014 om 00:28.
Roelbro zegt:
Beste Niek, Hartelijk dank voor je reactie, maar dat heb ik, maar werkt ook niet.
Truus, ook bedankt, ga ik dan maar proberen, maar betekent wel 15x hetzelfde bericht verzenden.
9 mei 2014 om 10:26.
Marixius zegt:
Knippen en plakken vanuit een Excel bestand is sowieso niet erg handig en ook lastig te beheren.
Waarom leg je niet een adressenbestand aan in "Contacten" van bijvoorbeeld het mailprogramma Windows Live Mail? In WLM kun je ook heel makkelijk mailgroepen (categoriën) aanmaken. Elke groep/categorie hou je op maximaal 50 leden. Het aantal leden in een groep wordt automatisch weergegeven. Als je Windows Live Mail tevens aanmeldt met een Microsoft Account (hotmail, live- of Outlook.com adres) dan wordt je adresboek/contactenlijst ook gesynchroniseerd. Zo kunnen ook andere bestuursleden van de vereniging via dit Microsoft Account over de ledenlijst beschikken.
Het verzenden van 15 mailtjes is via de categorie-selectie als Bcc dan ook geen onoverkomelijk probleem meer.
9 mei 2014 om 12:41.
MinyS zegt:
Ik doe in mijn excelbestand achter elk emailadres een ; en het werkt feilloos.
10 mei 2014 om 07:24.
MinyS zegt:
Het enige wat ik denk dat nog kan omdat alle andere mogelijkheden uitgeschakeld zijn is dat de account beschadigd is. Als je eens systeemherstel doet en alles terug zet naar de data dat het nog wel goed was is misschien alles opgelost.
15 mei 2014 om 09:40.
MaritaA zegt:

hwsoppe, Wat Roel vergat te vertellen is dat hij een Mac heeft. Applemail gaat anders om met meerdere geadresseerden.
Systeemherstel is een windows mogelijkheid.Hier dus niet aan de orde.
Bericht staat inmiddels in Apple club, groot deel al opgelost door het scheiden van de geadresseerden door komma,s  (typisch voor Apple mail)en verder nog iets anders waar aan gewerkt wordt.

Wat bedoel je met beschadigd account of vergis je je en bedoel je gebruikersprofiel?

15 mei 2014 om 23:59.
MinyS zegt:
Ja ik bedoel gebruikersprofiel goed dat je dat opmerkt.
16 mei 2014 om 09:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club