Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
avatar
Windows Live Mail met IMAP toepassing van Ziggo
Geplaatst op 10 juni 2014 om 11:32 door Ex-lid
Ik ben met Windows Live Mail in combinatie met de Ziggo IMAP toepasssing bezig geweest. Ik moet helaas constateren dat door Windows Live Mail dan extra mappen (ook nog Engelstalig) worden aangemaakt. Bovendien komen verzonden e-mails bij Ziggo webmail in de Sent map en bij gebruik van Windows Live Mail in de map Verzonden Items terecht. Kortom niet prettig om mee te werken en erg verwarrend voor de minder bedreven PC-gebruiker. Alleen na veel geëxperimenteer met de IMAP eigenschappen van de email-account is het mogelijk e.e.a. recht te zetten. Kortom niet prettig om mee te werken. Ook ben ik met MS Outlook aan het experimenteren geweest en ik ontdekte dat met dat programma hetzelfde euvel optrad. Thunderbird werkt wel zonder dergelijke problemen met de IMAP configuratie van Ziggo.
7 reacties
Marixius zegt:
De extra mappen worden niet door Windows Live Mail aangemaakt, maar zijn onderdeel van de mappen structuur van je Ziggo IMAP mail account. Met de Ziggo handleiding is het overigens vrij eenvoudig om de account instellingen in Windows Live Mail in te geven.
10 juni 2014 om 12:07.
Niekie zegt:
Waarom niet gewoon een pop account aanmaken voor Ziggo in WLM. Dat loopt perfect.

En bij het verzenden van je vakantie adres kies je voor verzenden vanaf @gmail of @outlook

Niek
10 juni 2014 om 12:38.
avatar
Ex-lid zegt:
Marixius: In de Ziggo handleiding wordt dus niet gerept over de mappenstructuur zodat je het door mij vermelde probleem krijgt !

Niekie: Soms is het handiger om met IMAP te werken, vooral als van je van PC's op andere locaties gebruik maakt.
10 juni 2014 om 14:28.
Niekie zegt:
Menno. Ik heb in WLM 5 accounts. 1 van de provider, (pop3) waar de meeste mail op binnenkomt.
Als ik elders ben en ik krijg een mailtje via de provider, dat ik wil beantwoorden, klik ik op beantwoorden, verander rechtsboven in het mailtje even naar een account van Google of Microsoft en kan gewoon verzenden, overal ter wereld.

Niek
10 juni 2014 om 14:39.
Marixius zegt:
@Niek
Pop3 is voor gebruik op meerdere apparaten erg onhandig.
Je kunt alleen dezelfde Inbox zien als je een kopie op de server achterlaat. Je kunt niet op alle apparaten de Verzonden Items bekijken, noch de Concepten. Ook heb je niet overal hetzelfde beeld van Gelezen en Ongelezen berichten. Daarnaast is pop3 qua omvang vaak beperkt en dus een groot risico op een vollopende mailbox.

@Menno.
De mappen waar jij aan refereert zijn: Sent, Spam en Trash.
Dit zijn internationale benamingen die hetzelfde betekenen als respectievelijk Verzonden items, Ongewenste Mail en Verwijderde items of prullenmand. Overigens kun je in Windows Live Mail de toegangspaden naar de betreffende mappen hernoemen.
10 juni 2014 om 15:53.
Niekie zegt:
Marixius... In principe heb je wel gelijk, maar ik heb het hier op 3 apparaten draaien en ze laten allemaal de mail 30 dagen op de server staan. (Heb heel veel ruimte bij m'n provider).
Gemiddeld lees je je email toch maar 1 keer? Wat heb je dan aan overal hetzelfde beeld?
En betreft het echt zeer belangrijke verzonden mail, doe ik een cctje naar @gmail.com.

Niek
10 juni 2014 om 19:24.
avatar
Ex-lid zegt:
met Windows Mail in W7 of W8 is het ook geen problem, ik gebruik div Ziggo accounts en Gmail accounts.
11 juni 2014 om 09:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club