Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
G mail op android tablet
Geplaatst op 28 juni 2014 om 10:46 door Elis
Ben in Frankrijk geweest en het was onmogelijk mail te versturen via mijn provider, wel lezen. Op aanraden van iemand heb ik een Gmail account aangemaakt en dat werkt wel maar waar kan ik alles leren over het g mail programma (android tablet )
15 reacties
JmP zegt:
http://cursustekst.be/docs/handleidingen/Handleiding_google_chrome.pdf
28 juni 2014 om 11:20.
Truus zegt:
extra info: mail vanaf je provider versturen vanaf een ander adres zal inderdaad niet lukken: immers in je account staat dat je via je provider wilt versturen en je zit op je vakantie adres op internet via een andere provider! Dus de uitgaande email (SMTP) zal aangepast moeten worden. lastig, maar het kan ook anders: bijna alle providers bieden ook de mogelijkheid om via webmail je post te bekijken en versturen door in te loggen met je emailadres en wachtwoord op de betreffende website. (bv webmail.hccnet.nl en dergelijke) Kijk voor meer informatie bij je provider.

Gmail, yahoo, hotmail en dergelijke accounts zijn webmails, dus via de browser overal te bereiken waar internetverbinding is.
28 juni 2014 om 13:33.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik wil er nog aan toevoegen dat je jouw Gmail-account ook kunt benaderen via Windows Live Mail, MS Outlook, Thunderbird (mijn voorkeur) of andere mailcliïents.
28 juni 2014 om 15:31.
Elis zegt:
Goede tip van J.H Mossel voor chrome maar ik zoek een uitleg over gmail.
Truus als ik in Spanje ben heb ik geen probleem. Ik ga naar telfort, log in en doe wat ik thuis ook doe.
Menno, ik verstuur en ontvang wel mail via gmail maar verder is het mij een raadsel. Ik wilde een antwoord op mijn mail lezen maar dat werd niet geopend. Tot ik, al zoekende, op vernieuwen tipte. En, voila, het antwoord stond er en was leesbaar.
Wat ik dus zoek is een duidelijke omschrijving van alle tekens, knoppen enz op een android tablet
28 juni 2014 om 17:08.
avatar
Ex-lid zegt:
Tja, ik wist niet dat je met een android tablet bezig was. Dus eerst el duidelijker je probleem omschrijven !
28 juni 2014 om 19:02.
Elis zegt:
Ja menno. je hebt gelijk
28 juni 2014 om 19:17.
Niekie zegt:

Menno kijk even naar de titel van de vraag: "G mail op android tablet" Maar kijk hier eens videoellie: link. Niek

28 juni 2014 om 22:03.
Marixius zegt:
Beste videoellie,
Je kunt je Gmail-account in dezelfde mail app op je Android tablet installeren als je huidige provider mail account. Je hoeft niet per se gebruik te maken van de Gmail app. Ik neem aan dat de werking van de mail app je bekend is. De werkwijze bij gebruik van een Gmail account verandert daarbij niet. Wat je wel kunt doen is via de webversie van Gmail via de instellingen aangeven dat Gmail de mail van je huidige provider moet ophalen. Dan hoef je nog maar naar één mail account te kijken, wel zo gemakkelijk.
29 juni 2014 om 13:56.
Heleen66 zegt:
Mijn vraag luidt:
hoe kan je de tekst verwijderen die meestal in een email staan?
bv. Geen virus gevonden in de bericht gecontroleerd door AVG enz.enz.
ik vind dit lelijk staan.
Groet Heleen
3 juli 2014 om 12:51.
Marixius zegt:
@heleen66
Je start een nieuwe vraag en dat behoor je niet te doen in de vraag van een ander.
Je kunt een nieuw topic starten door in de betreffende Club boven het eerste bericht een nieuw bericht te openen (Nieuw bericht plaatsen...)
Overigens is de melding waaraan je refereert een gevolg van een gratis versie van AVG die op deze wijze reclame maakt.
In een ontvangen bericht kun je in de tekst geen aanpassingen doen, behalve als je het bericht beantwoordt of doorstuurt.
3 juli 2014 om 14:53.
Elis zegt:
Goede tip J.A Mossel daar kan ik wat mee
12 juli 2014 om 09:01.
DirkB zegt:
Betr. de eerdere opmerking 'mail vanaf je provider versturen vanaf een ander adres zal inderdaad niet lukken': dit is onjuist. Ik gebruik overal mijn xs4all account (en hotmail en gmail) op meerdere apparaten. Wel is het ingesteld als IMAP (dus niet POP).
13 juli 2014 om 00:32.
Marixius zegt:
@Dirk Boom
Wat je zegt klopt. XS4ALL is een van de weinige providers die ook IMAP ondersteunt. Bij POP-mail accounts gaat de uitgaande mail (onbeveiligd) rechtstreeks naar de SMTP server van de IA-provider waar dan geen authenticatie nodig is. Bij IMAP gaat de uitgaande mail via een beveiligde (SSL/TLS) SMTP server en moet je je bij de uitgaande mailserver aanmelden met een gebruikersnaam en wachtwoord. Doordat je je bij de SMTP-server moet identificeren is dit onafhankelijk van het provider netwerk waarmee je op dat moment bent verbonden.
13 juli 2014 om 00:46.
MinyS zegt:
KPN ondersteund imap ook op de tablet.
14 juli 2014 om 06:04.
Marixius zegt:
Hou er rekening mee dat de grootte van de mailbox bij KPN ook bij gebruik van IMAP beperkt blijft en dat je eerder het risico loopt dat de mailbox volloopt omdat zowel ingekomen mail, concepten, Spam, prullenmand en verzonden mail bij IMAP op de server worden bijgehouden.
De maximale mailbox grootte bij KPN is 500MB, terwijl je bij Gmail minimaal 15GB krijgt verdeeld over GoogleDrive, Gmail, Google+foto's. Gebruik je Google Apps dan heb je zelfs 30GB ruimte.
14 juli 2014 om 21:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club