Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
SPAM in mijn Gmail box
Geplaatst op 25 juli 2014 om 10:48 door Elz144

Ik heb de laatste maanden behoorlijk wat SPAM-mails in mijn (gMail) SPAMbox. Ik ben al bezig geweest er filters op te maken maar het gaat maar door. Soms 8, 9 per dag. Wat kan ik hier aan doen, weet iemand een oplossing?

6 reacties
Marixius zegt:

Als ze al in je Spam-box zitten, dan is de spam er door Gmail dus al uitgefilterd. Het maken van eigen filters is dan weinig zinvol.

Het enige wat je nog hoeft te doen is af en toe checken of er niet per ongeluk een mailtje onterecht in de Spambox is terecht gekomen. Afhankelijk van het mailprogramma dat je gebruikt kun je de spambox in een keer helemaal leeg maken.

 

25 juli 2014 om 11:43.
Elz144 zegt:

Bedankt voor je reactie.

Maar kan ik zelf niet iets doen om te voorkomen dat ze zelfs in mijn spambox komen? Ik wil echt een barricade oprichten tegen deze zooi.

25 juli 2014 om 12:21.
Marixius zegt:

Gmail heeft zelf al voor de barricade gezorgd door ze in de Spam-box te gooien. Geregeld de spam-box leeggooien en er verder niet naar kijken. Wees blij dat Gmail er al zoveel troep uithaalt en apart zet. Beschouw de spam-box als een soort reserve prullenmand waar Gmail de ongewenste reclamefolders al vast bij het oudpapier zet, maar soms kan er een foldertje tussenzitten dat nog niet bij het oud papier hoort.

De enige barricade die je zelf op kunt werpen, is zuinig zijn op je emailadres en het niet aan jan-en-alleman bekend maken.

Gebruik voor internet abonnementen op nieuwsbrieven een alternatief emailadres. Als daar spam in komt kun je die allemaal ongezien verwijderen. Je vertrouwde contactpersonen sturen immers mail naar "jouw vertrouwde emailadres".

 

25 juli 2014 om 12:43.
gabrielaan zegt:

Gebruik voor internet abonnementen op nieuwsbrieven een alternatief emailadres. Als daar spam in komt kun je die allemaal ongezien verwijderen. Je vertrouwde contactpersonen sturen immers mail naar "jouw vertrouwde emailadres".

 Hoe bedoeld u.kan ik zo maar een nieuw mail adres aan maaken,als ik dat doe komen dan alleen maar de nieuws brieven op dat nieuwe mail adres?

7 augustus 2014 om 17:01.
Marixius zegt:

Je kunt bij Gmail, Yahoo en Microsoft zelf eigen e-mailadressen aanmaken. Als je abonneert op een nieuwsbrief dan geef je dat e-mailadres op. Daarmee blijft je vertrouwde e-mailadres verschoond van nieuwsbrieven en eventueel gerelateerde mailtjes van aanverwante bedrijven.

7 augustus 2014 om 18:38.
Elz144 zegt:

Dank voor alle info. Ik had hier zelf al aan gedacht en heb ook al een eerste aanzet daartoe gemaakt.

7 augustus 2014 om 23:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club