Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
kan geen contacten uit adressenbestand verwijderen...
Geplaatst op 23 september 2014 om 22:39 door appelspoel

Goede avond,

Ik wil een paar contacten verwijderen uit mijn adressenbestand bij outlook.com omdat de gegevens niet meer kloppen. Het lukt me echter niet. Ik krijg - als ik op verwijderen druk - steeds het volgende te lezen:

"bepaalde gegevens van deze contactpersonen zijn afkomstig van een andere service. Je moet de contactpersoon verwijderen in de betreffende service, zodat deze hier niet meer wordt weergegeven"

Ze zeggen echter niet welke service ze bedoelen. In mijn gmail account kan ik ze gewoon verwijderen cq. veranderen.

Het outlook.com is van hotmail en ik werk met windows 8.1 

Hopelijk weet iemand hoe het werkt.

9 reacties
Niekie zegt:

Dit is dus een dubbele vraag.  In de Club Internet staat dezelfde vraag.

Ik heb daar het volgende getikt.

Windows 8.1.  Als de tegel met de app Personen nog aanwezig is, kan je ze als het goed is, daar wel verwijderen, door als de app geopend is met rechts te klikken.

Zelf heb ik de app verwijderd, omdat ik hem (zoals ook nu blijkt) hindelijk opdringerig vond.

Maar in die app kan je dus je contactpersonen beheren.

Niek

23 september 2014 om 22:55.
Jan.Koll zegt:

Waar probeer je die contactpersonen te verwijderen? In outlook.com-pagina van je browser of in een e-mail client programma als Windows Mail, Thunderbird of het programma Outlook als onderdeel van een MS Office versie?

Ik heb even in mijn browser (Firefox) gekeken en daar kan ik een contactpersoon zonder moeite verwijderen;  dat gaat zo:

Inloggen bij je outlook-account > klik op pijlpunt naast Outlook.com > kies Personen > er opent een  nieuw tabblad/nieuwew internetpagina met je contactpersonen met je contactpersonen > selecteer het te verwijderen adres > er opent een pop-up venstertje > kies boven in, in de oranje balk "Verwijderen" > bevestig dat je het adres wilt weggooien en dan zou je er af moeten komen.

 

Jan

23 september 2014 om 23:14.
appelspoel zegt:

Bedankt voor de vlotte reacties. 

Jan- zoals jij het beschrijft heb ik het gedaan. In de outlook browser. In windows mail zijn is het gewoon gelukt.Maar als ik bij outlook op verwijderen druk krijg ik dus de reactie die ik beschreef. (waarschijnlijk heb ik in de verrkeerde volgorde gewerkt)

Niek- de tegel met personen staat er nog, maar daar staan de adressen die ik wil verwijderen niet bij.

Als ik in de zoekbalk "personen" tik komter wel een raampje van windows, maar dat is leeg.....

Ik doe vast iets verkeeerd, maar wat ??

 

 

24 september 2014 om 10:34.
Niekie zegt:

Oke je werkt met Windows live mail. Als je ze daarin wel kunt verwijderen, komt het vanzelf goed. WLM sinchroniseert regelmatig de contactpersonen met de server van @outlook.com en dan zullen ze daar ook verdwijnen.

 

Niek

24 september 2014 om 11:10.
Jan.Koll zegt:

En, om mij bij het bericht van Niekie aan te sluiten, zou dat die melding kunnen verklaren.  Nog niet gesynchroniseerd maar wel in behandeling.  Dat Outlook in de browser dan weigerachtig wordt kan ik mij  voorstellen.  De verwijderopdract was immers via WLM al gegeven maar kennelijk nog niet verwerkt.

Overigens komt dit vertragingsfenomeen al heel lang voor op het internet met e-mails.  Ik heb meer dan eens een e-mail aan verschillende mensen gestuurd en de één ontvangt die (milli)seconden nadat ik verstuurde een ander pas na een paar dagen.  Raar maar en ik heb dat meer dan eens ervaren.  Ook omgekeerd, dat iemand mij belde waarom ik niet direct op de dringende mail reageerde.... alleen had ik die nog niet ontvwgen.  Eén of meer dagen later dook die mail dan op.  De krochten (in dit geval doorsturen van server naar server) van het internet staan dus voor niets....

 

Jan

24 september 2014 om 13:32.
appelspoel zegt:

Dank voor de reacties. Ik kijk af en toe via live mail, maar werk altijd met outlook en gmail. Het is al meer dan een maand geleden dat ik merkte dat die adressen niet te verwijderen waren, dus ik ben benieuwd hoe regelmatig er gesynchroniseerd wordt. We wachten rustig af.... nogmaals bedankt en een prettige dag verder.

Mien

24 september 2014 om 14:08.
appelspoel zegt:

Hoera, nu zijn de adressen verwijderd. Dus toch gesynchroniseerd ! Ik heb te weinig geduld...sorry voor de overlast!

Mien

24 september 2014 om 21:28.
Niekie zegt:

Mooi dat het gelukt is en bedankt voor het terug melden.

 

Niek

24 september 2014 om 21:54.
Jan.Koll zegt:

Mien er is geen sprake van overlast.  Jij had een probleem en vroeg om advies.  Dat heb je gekregen en het blijkt dat Niek en ik je verder konden helpen.

Bovendien lezen er meer mensen mee en ook voor die lezers kan deze informatie een keer nuttig zijn.

Dus: blijf vragen en je krijgt wel antwoorden.

En mooi dat je probleem is opgelost.

Jan

25 september 2014 om 23:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club