Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
woordentellen en berichtgrootte in Thunderbird
Geplaatst op 29 september 2014 om 13:46 door Trebla

Sedert enige tijd werk ik met Mozilla Thunderbird en werk veel met limieten. Zoals het aantal KB's en het tellen van woorden in een bericht.

Ik kan dat niet vinden wat ik bij Outlook Express en WLM heel makkelijk vond. Is deze mogelijkheid er wel en waar zit deze. Dus de grootte van het bericht en het tellen van woorden, waar kan ik die vinden in Thunderbird en bedankt voor je reaktie

4 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Vraag eens op http://www.mozbrowser.nl/forum/index.php , daar zitten de specialisten van Mozilla.

29 september 2014 om 19:56.
Jan.Koll zegt:

Helaas kent Thunderbird deze opties niet....   Ik heb ook nog even in de add-ons gezocht maar ook daar vond ik niets bruikbaars (kan zijn dat ik niet de goede zoektermen gebruikte, maar ja wat is dan wel de goede ....).

Omslachtig maar wel werkend is de tekst in MS Word typen en daar de woorden tellen of gebruik maken van LibreOffice Writer (doet hetzelfde maar kost niets...).

Ook de grootte vooraf te bepalen is wel mogelijk, maar kost extra handelingen. Ten eerste de map Concepten openen en dan helemaal rechts in de werkbalk waarin o.m. Ontvanger, Onderwerp etc. staat klikken op een heel klein vierkantje met een pijlpuntje.  Daarin aangeven dat je de grootte van het bericht wilt zien.  Als je dan een bericht maakt dat gelimiteerd in de grootte moet zijn kun je daar controleren hoe groot het is door het bericht op te slaan. Wil je daarna verder op Bewerken (boven je getypte tekst) klikken en verder gaan.

Helaas kan ik zo snel geen betere oplossing voor je bedenken.

Jan

P.S. Op het forum dat Menno noemde en waar ik lid van ben vond ik ook niets over dit onderwerp dat bruikbaar is.

30 september 2014 om 19:38.
Trebla zegt:

Ik zal de tip van Menno volgen en ik heb van diverse zijden te horen gekregen dat dit inderdaad niet mogelijk zou zijn.

In het laatste geval wordt dat het gebruik van WLM. Het tekstprogramma Word heb ik nog nooit gehad. Op elke PC die ik aanschafte, inmiddels de 4de, zat er Works op. Ik heb, en niet alleen vanwege de vele mogelijkheden, Apache Open Office geïnstalleerd. 

 

Ook Jan Koll bedankt voor zijn antwoord.

1 oktober 2014 om 22:01.
Trebla zegt:

Middels het uiterst kleine rechthoekige soort pijltje rechtsboven in het venster van Thunderbird is het inderdaad mogelijk de grootte van een bericht zichtbaar te maken.

Woorden tellen is er helaas niet bij. Maar ik ben hier al behoorlijk mee geholpen.

21 oktober 2014 om 11:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club