Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
avatar
Windows Live Mail
Geplaatst op 23 oktober 2014 om 12:44 door Ex-lid

Wie kan mij vertellen wat windows live mail is? Ik heb een microsoft account en een internetaccount in windows live.

7 reacties
RuudM zegt:

Windows Live Mail is het (gratis)  e-mailprogramma van Microsoft.
De huidige versie is 2012

Onderdeel van Windows Live Essentials.

In tegenstelling tot outlook.com, live.com,  Hotmail en Gmail is het geen webmail.
Dat wil zeggen dat het e-mailverkeer verloopt via de server van de internetprovider. Een account maak je aan (via dat programma) met het destijds van die provider ontvangen e-mailadres en wachtwoord.
Ruud

23 oktober 2014 om 14:18.
avatar
Ex-lid zegt:

Een goed alternatief voor Windows Live Mail mag ik hierbij toch niet onvermeld laten, zelf werk ik er al jaren mee :Thunderbird van Mozilla (ook bekend van Firefox).
https://www.mozilla.org/nl/thunderbird/

23 oktober 2014 om 15:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank voor de informatie.  Als ik het dus goed begrijp kan ik mijn huidige emailadres van Tele2,  gebruiken of moet er een nieuw adres gemaakt worden?

23 oktober 2014 om 16:01.
Januit040 zegt:

Windows Live mail is een zelfstandig programma dat je installeert op de PC. Dus dit programma wordt geinstalleerd op de PC bij je thuis. Hetzelfde als Outlook Express en Windows Mail of bv Thunderbird van Mozilla. In deze programma's kun je al je emailadressen/boxen/accounts in zetten om mail op te halen bij de mail servers. Het programma is gratis en onderdeel van Microsoft Essentials.

Windows Live Mail of bv Thunderbird zullen in de toekomst niet meer zo vaak gebruikt worden. Windows 8 en opvolgers hebben een eigen app waarmee de mail wordt binnengehaald. Ook in de samenwerking met tablet en telefoons werken de apps met hun instellingen veel beter en veiliger. 
Overigens ook in Windows 8 kun je nog altijd Windows Live Mail installeren.

Bij webmail gebruik je een webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera) om je mail te bekijken, die nog op de mailserver van je provider staan. Elke PC,  tablet en telefoon in de wereld heeft een internetbrowser. Van elk van je emailaccounts kun je je mail inzien. Ga naar de webmail webpagina van je provider en log in op webmail.
Je ziet daar altijd je nieuwe mail. Afhankelijk van je instellingen in Live Mail/Thunderbird/apps vindt je daar ook nog je oude inkomende mail.

Veel mensen gebruiken alleen webmail om hun mail te lezen en bewerken. Werk je op deze manier dan is het versturen van een mail vanuit een mail link op een website (een emailadres op een website aanklikken) niet direct mogelijk. Het systeem zegt dat er geen mail programma gevonden is. U moet dan zelf het email adres overnemen in het aan adres in een te maken mail.

23 oktober 2014 om 16:37.
RuudM zegt:

Eroktame:

De informatie overspoelt je misschien wat,  maar:

dat adres van versatel kan je gewoon gebruiken.

MAAR !!!

Tip:

haal het weg uit je bericht waar het volledig staat, voorkom spam.

Ruud

23 oktober 2014 om 16:49.
Januit040 zegt:

outlook.com, live.com, hotmail.com, hotmail.nl en Gmail.com zijn emailadressen die je kunt gebruiken als:

1
email adres waarvan je je email binnenhaalt in Windows Live Maill, Outlook, Thunderbird (de mail programma's die geinstalleerd zijn op je PC).

2
email adres waarmee je met behulp van een web browser (Internet explorer, Google Chrome, Safari, enz.) je email leest direct vanaf je email server. Kan gebruikt worden op elke PC, Tablet en telefoon. Dit heet webmail.

3
emailadres dat je kunt gebruiken in een mail-app op je PC, tablet en telefoon.

De werking is gelijk aan de emailadressen van providers.

outlook.com, live.com, hotmail.com, hotmail.nl en Gmail.com zijn van resp. Microsoft en Google.

 

 

23 oktober 2014 om 17:05.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank je voor de tip Ruud. Ik heb het adres eruit gehaald. En verder iedereen bedankt voor de gegeven informatie. Ik denk dat ik het maar hou bij mijn tele2 adres en dat van live.nl

 

24 oktober 2014 om 12:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club