Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Aangemeld blijven
Geplaatst op 25 november 2014 om 18:11 door sch608

Beste helpers,

Bij Gmail heb ik mijn aanlogprocedure op mijn eigen PC dusdanig veranderd, dat na www.gmail.com mijn e-mailadres al is ingevuld en dat ik alleen maar m'n wachtwoord hoef in te toetsen. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen weet ik niet meer, maar het is zeer bevredigend.

Nu probeer ik dezelfde functionalitet te bereiken met mijn Hotmail.adres. Daartoe zet ik de ckeckbox vóór aangelogd blijven op aan, maar dat heeft niet het gewenste effect als ik uitgelogd ben geweest.

Bij aanloggen blijft het veld van mijn e-mailadres leeg en zo ook van mijn wachtwoord.  

Graag hulp

 

8 reacties
HelmaB zegt:

Ik kan je daar niet mee helpen, maar het is niet handig om je email adres open en bloot neer te zetten.

 

25 november 2014 om 20:51.
Niekie zegt:

Helma bedoelt dan hier op de site van Seniorweb. Spammers lepelen die @ adressen met zoekmachines eraf en gaan spammen.

Ik zou dus even het bericht wijzigen door op het vinkje rechtboven van het bericht te klikken.

Overigens heb ik dat ook. Nu ben ik constant ingelogd bij MS, maar als ik uitlog, moet ik alles opnieuw invullen. Bij Google staat het er gewoon nog. 

Verschil in (on)veiligheid is er niet tussen die twee handelingen.

Iemand die je pc te pakken krijgt kan met 1 klik inloggen op google.  En als je niet uitlogt bij MS kan dat ook.

Ik kies voor het gemak en ga er vanuit dat hackers liever de bedrijfsmail van Phillips, DSM, Het Wittehuis lezen, dan mijl email.

Niek

25 november 2014 om 22:34.
RuudM zegt:

Outlook.com (inclusief live.com,  een extra van Hotmail destijds) staan bij mij als bladwijzer bij Chrome. Niet uitloggen en daardoor ook niet inloggen, echt makkelijk.
Ruud

25 november 2014 om 23:38.
DirkB zegt:

Er wordt dus e-mail gelezen m.b.v. de browser en dat is prima, maar ik gebruik liever een e-mailprogramma. Heb ik meteen alle e-mail bij elkaar.

26 november 2014 om 00:32.
Niekie zegt:

Zelf gebruik ik ook WLM. Daar staan alle accounts in.  Maar moet ook via de browser bij MS ingelogd blijven om de technische magazins van MS te kunnen lezen.

Op dat moment kan ik ook daar bij m'n mail.

Niek

26 november 2014 om 00:43.
avatar
Ex-lid zegt:

Je weet dat je je Hotmail-adres ook door Gmail kunt laten uitlezen, zodat je alle mail keurig op één plek hebt staan? En je hoeft er dus maar één keer voor in te loggen, desgewenst automatisch...

Ik geef er de voorkeur aan geen lokale e-mailclient te gebruiken: Gmail houdt op al mijn computers keurig bij welke mail van welke accounts ik gelezen en eventueel verwijderd heb, wat ik geantwoord heb enzovoorts. Mijn mail gaat niet verloren als er iets met mijn besturingssysteem zou gebeuren waardoor ik Windows, Linux, Android  opnieuw moet installeren, Gmail heeft een meer dan uitstekend spamfilter, en met een mailbox van 25GB (tien procent gebruikt sinds het begin van Gmail in NL) hoef ik zelden iets weg te gooien.

26 november 2014 om 10:05.
Truus zegt:

Het probleem is bekend bij de combinatie E10 en hotmail. Het automatisch aanvullen bij een https ( beveiligde verbinding) houdt de gegevens niet vast. Nog geen oplossing gevonden daarvoor.

26 november 2014 om 10:37.
Jan.Koll zegt:

Even schreeuwen sch608:  HAAL JE EMAIL-ADRES WEG om SPAM te voorkomen!!!

Jan

27 november 2014 om 12:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club