Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Foute mail
Geplaatst op 10 maart 2015 om 08:26 door Debbieved

Vanmorgen had ik in mijn mailbox een verkeerde mail.

Het betrof een mevrouw, die NIET in mijn contacten staat, maar van wie ik de naam af en toe wel eens zie langs gaan. Ik denk dus dat zij een contact is van één van mijn contacten.

Het was de mail waarin deze persoon om hulp vraagt omdat zij in het buitenland bestolen zou zijn. Ze heeft nieuwe papieren van de ambassade, maar geen geld, enz. En of ik nu maar snel wat wil overmaken, want ze is wanhopig.

Kortom één van de bekende mailtjes waarvoor wordt gewaarschuwd. Ik heb de mail direct verwijderd, ook uit mijn prullenbak. Toch vraag ik mij af wat ik nu nog meer zou moeten doen, want het is wel duidelijk dat de mailbox van deze mevrouw gehackt is.

De mail kwam binnen op mijn iPad. Mijn pc is aan alle kanten beveiligd.

Kunnen jullie daarover nog advies geven?

Vast bedankt, Henny

 

7 reacties
MaritaA zegt:

Het is mogelijk dat het een contact van een contact is, maar dat betwijfel ik ten zeerste.
Veel mailprogramma's slaan automatisch adressen op, ikzelf heb daarom voor handmatig gekozen, zodat ik zelf in de hand heb, wie er bij mijn contacten komt.

Mailtjes met dit soort inhoud, wordt voor gewaarschuwd, dus in mijn ogen is deze "mevrouw" een oplichtster. (ben je terecht in problemen, helpt een ambassade je ook financieel!!)

Ik zie dat je een Gmailadres hebt, dan kan je als je inlogt bij gmail via je browser de afzender in de map spam laten binnenkomen.

Je hoeft je niet druk te maken om de beveiliging, pas als jij klikt op de links daarin, draai je je zelf de nek om, ondanks beveiliging(en)!

Het grootste (potentiele) gevaar van phishingmails, ligt bij de gebruiker zelf.

(als je heel zeker bent, dat afzender onschuldig is, dan zou ik de kennis vragen die mevrouw te waarschuwen)

10 maart 2015 om 09:10.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat mailtje had ik vanmorgen ook, het ging om €1600 en ik ken deze mevrouw wel. Ze was lid van onze mailgroep.
Altijd verwijderen!

Je kunt haar niet mailen, je krijgt je bericht onbestelbaar terug.

10 maart 2015 om 09:48.
Debbieved zegt:

Marita, bedankt voor je antwoord. De mail heb ik al helemaal verwijderd, dus blokkeren kan niet meer. Bovendien zegt men dat de verspreiders van dit soort berichten steeds een andere afzender gebruiken, waardoor blokkeren weinig zin heeft. Dat ze door de ambassade ook wel geholpen zou zijn met geld had ik zelf natuurlijk ook al bedacht.

Kareltje, ik verdenkt niet de mevrouw van wie de naam in de mail wordt genoemd, volgens mij is zij gehackt. Ik heb nog gekeken, voor de zekerheid, of ik haar naam ergens op internet kon vinden, maar nee. Ook zoeken via FB had geen resultaat.Maar ik zat er wel aan te denken dat zij toch eigenlijk gewaarschuwd moet worden, zij weet er zelf waarschijnlijk niets van. Maar zij zou dus wel actie moeten ondernemen om dit in het vervolg te voorkomen.

10 maart 2015 om 11:01.
Niekie zegt:

De pc van die mevrouw is besmet van Malware, waardoor haar email account wordt misbruikt door spammers en oplichters.

Ze zal binnenkort een mailtje krijgen van de lokale provider of haar email provider dat haar pc is besmet en dat ze maatregelen moet nemen. @outlook.com zet bij herhaling gewoon je account op slot.

Niek

10 maart 2015 om 13:56.
Cees-1946 zegt:

Mevr, dergelijke rommel komt ook in mijn mailbox terecht.

Het enige wat ik kan doen is inloggen in de webmail van mijn provider. Dan wordt dit soort mails in de webmail geblokkeerd, komt het ook niet meer in de coputer. Dus eerst daar blokkeren dan in de web mail verwijderen en ook in het andere.

11 maart 2015 om 08:52.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik behoor ook tot de "uitverkorenen".  Het is afkomstig van ene Marcel Tholen met het emailadres brasseriebijtholen.nl waar ik zeker een jaar geleden een keer gereserveerd heb. De vraag is of ik direct € 1000,00 wil overmaken. Instructies volgen nog. "An me hoelah!" zeggen we hier in Rotterdam. Ik verwijder de mail ookk in de prullenbak

Wees attent op die oplichters!!

Sjaak 

13 maart 2015 om 13:35.
avatar
Ex-lid zegt:

Gisteren kreeg ik een bericht van de echte Marcel van Tholen. Zijn pc was gehackt en na resetten kan hij de pc weer gebruiken en bood zijn excuses aan voor de overlast.Dit ter afsluiting van mijn bovenstaand bericht.

15 maart 2015 om 15:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club