Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
niet kunnen openen bijlagen in e-mailberichten van WLM
Geplaatst op 10 maart 2015 om 17:02 door rbeaard

Ben zelf PC hulpverlener-aan-huis. Mijn hulpvraagster had in onderwerp vermeld probleem. Oplossing kunnen vinden binnen deze club en ook op website Seniorweb. Echter niets heeft geholpen.
Op laptop staat Word en Acrode Reader geïnstalleerd doch deze bijlagen zijn in WLM niet te openen. Wel op te slaan in documenten en dan te openen, lezen, en te printen.

Wie weet raad om dit probleem te kunnen aanpakken?
(optie "terug naar fabrieksinstellingen": is geen optie).

 

 

 

7 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Acrobat Reader neem ik aan, die je bedoelt?
Bij bestandskoppelingen in 't configuratiescherm, staat daar dat pdf-bestanden met die reader geopend moeten worden?

10 maart 2015 om 17:21.
avatar
Ex-lid zegt:

Er van uitgaande dat de tips van Seniorweb (via Opties/beveiligingsinstellingen/vinkje bijlagen) zijn geprobeerd ... en dat de pc wel buiten de mail om deze bijlagen kan openen, zoals je al schrijft, blijft er maar een logische conclusie over: Windows Live Mail (2012 ?) backuppen (mails e.d.) en opnieuw het programma zelf installeren.

Een tweede idee zou kunnen zijn om een opschoonprogramma het register te laten nalopen op onjuiste koppelingen. (Glary Utilities of CCleaner)

 

10 maart 2015 om 17:43.
rbeaard zegt:

bedankt voor het meedenken

reactie Kareltje: ga dit nakijken bij hulpvraagster

reactie Ton_j: ga beide opties uitvoeren.

10 maart 2015 om 19:10.
Niekie zegt:

Het kan ook zijn, dat het juiste programma, niet de extensie is gekoppeld.

Klik eens met rechts op een .pdf bestand en kies "openen met" kies "standaard programma selecteren"  kies dan Adob reader.

Kijk ook eens bij Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma’s\Standaardprogramma’s instellen

Niek

10 maart 2015 om 22:57.
rbeaard zegt:

de optie van Kareltje en van Niekie heb ik toegepast; in documenten op een pdf-bestand rechts geklikt, dan "openen met" geselecteerd en Adobe Reader gekozen, met optie deze pdf altijd met adobe reader te openen. Dit herhaald voor een Word-document.

Daarna email weer geopend en getracht een bijlage in e-mail (zowel Word als PDF) te openen met diubbelklik; helaas (weer) geen positief resultaat. 

Tav optie Niekie: bij "conf.scherm/programma's/standaardprogr./standaardprogr instellen" staat Word èn PDF niet in de lijst vermeld. Kan daar dus Word en Adobe Reader niet als standaard instellen.

Verder vermeld ik dat "Windows Live Mail" steeds terugvalt op "reageert niet", waarna scherm vaag wordt. Vermoedelijk ligt dit aan "installatie WLM" met een niet-microsoft-account. 
Ga alle te bewaren e-mails op slaan op usb, daarmna WLM geheel leegmaken en verwijderen. vervolgens WLM opnieuw installeren, met microsoft account. Hopelijk geeft dat een verheldering.

Tot zover al;vast bedankt voor jullie meedenken.

11 maart 2015 om 20:04.
avatar
Ex-lid zegt:

Het blijft merkwaardig: buiten WLM om kun je pdf's en documenten openen, anders niet. En hoe komt het dat je niet Word of de Reader als standaard kunt instellen, maar ze worden desondanks wel (succesvol) gebruikt om te openen.

Het vermoeden vwb een 'kreupele' installatie van WLM wordt inderdaad geloofwaardig...en het hangup-verschijnsel is dan een symptoom. En die is mogelijk wel terug te vinden in de logboeken.

Maar goed, de kortste slag, lijkt backup en herinstallatie WLM, mee eens.

Wel of geen microsoft-account maakt overigens voor een "werkend" WLM zo te zien geen verschil. (heb ik even getest)

Succes.

11 maart 2015 om 21:58.
rbeaard zegt:

m.b.t.aangekaart probleem, heeft zoon van hulpvraagster de laptop nu onder zijn hoede om programma's opnieuw te installeren.Hulp mijnerzijds is nu niet meer nodig.

Bedankt voor reageren op gesteld probleem. Helaas hebben de opties niet kunnen helpen het probleem op te lossen. Tot een volgende keer.

 

23 maart 2015 om 14:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club