Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Mail verzenden via tablet
Geplaatst op 20 april 2015 om 13:46 door Anja H.

In de bibliotheek waar ik werk is wifi voor het publiek beschikbaar. Het is een open netwerk. Het lukt dan niet om via kpnmail of caiway een e-mail te verzenden vanaf een tablet. Een e-mail ontvangen kan wel. Waar zou dit aan kunnen liggen?

5 reacties
TheoJ zegt:

Anja, via E-mail of een ander programma wat pop3 gebruikt, kun je geen mail verzenden dan over je eigen internetaansluiting thuis.

Je zult hiervoor webmail moeten gebruiken zoals gmail, oulook.com enz.

20 april 2015 om 15:02.
Marixius zegt:

Dat heeft te maken met de instellingen van de uitgaande SMTP server. Als KPN niet de provider is van de bibliotheek wordt mail, die via de ingestelde SMTP server verstuurd wordt, niet geaccepteerd.

Je maakt waarschijnlijk gebruik van de onbeveiligde POP/SMTP instellingen van je KPN provider. Voor mobiele apparaten kun je het beste overschakelen op IMAP/SMTP, waarbij in deze combinatie inloggen op de SMTP server met gebruikersnaam/wachtwoord vaak verplicht is en er ook een andere poortinstelling benodigd is voor een beveiligde SSL/TLS verbinding. Bij een Gmail, iCloud, of Hotmail/Live/Outlook email-account heb je de genoemde problemen niet.

KPN biedt ook ondersteuning voor beveiligde IMAP/SMTP en raadpleeg daarvoor de site van KPN voor de juiste instellingen.

POP3/SMTP is hopeloos verouderd en eigenlijk niet geschikt voor mobiele apparaten (laptops, tablets, smartphones), omdat je met die apparaten gebruik wilt maken van wisselende werkplekken. POP3/SMTP is eigenlijk alleen geschikt voor één vaste werkplek (thuis). Maak je gebruik van "open" netwerken, zoals in de bibliotheek, dan is het aan te raden alleen via een beveiligde (encrypted) verbinding te werken.

 

20 april 2015 om 15:05.
Anja H. zegt:

Bedankt voor de informatie. Het gaat om cursisten van een cursus voor de Android tablet of iPad in de bibliotheek. De e-mail is dan meestal door anderen ingesteld. Van gmail of outlook.com gebruik maken is dan een optie. Dit geldt dan ook als mensen met vakantie gaan en daar gebruik maken van wifi.

 

20 april 2015 om 15:41.
Marixius zegt:

Als ze een Android tablet hebben, dan hebben ze vaak ook een Gmail account. Bij iPad is het aanmaken van een iCloud e-mailadres heel simpel. In de mail app kunnen meerdere e-mail accounts worden ingesteld. Zoals jezelf al aangeeft is het ontvangen van de mail niet het probleem, maar wel het verzenden. Als er meerdere e-mail accounts in de mail app zijn ingesteld, dan kan bij een uitgaand mailtje altijd geswitched worden naar een ander e-mail account.

Bijvoorbeeld, het ontvangen mailtje is binnengekomen op de KPN-account, maar bij het beantwoorden kan omgeschakeld worden naar bijv. iCloud, Gmail of Outlook. Zo kan dan toch een mailtje verstuurd worden, ondanks het feit dat het op een ander e-mailadres is binnengekomen.

20 april 2015 om 16:02.
DirkB zegt:

KPN heeft zijn zaakjes niet goed geregeld en je kunt niet verzenden via een andere provider. Met een e-mailadres bij google of microsoft is het echter geen probleem, het werkt ook via de e-mailapp. Xs4all werkt ook altijd, ziggo werkt niet. Als het niet werkt is webmail de vluchtweg. PS ontvangen van e-mail werkt wel altijd.

21 april 2015 om 01:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club