Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Ex-Im-porteren
Geplaatst op 1 juni 2015 om 14:45 door TheoJ

Een kennis van mij wil uit WLM op de oude pc de contactpersonen overzetten naar MAIL van Win8.1 op de nieuwe pc. Exporteren vanuit WLM is bekend, maar hoe te importeren in MAIL? Kan in MAIL nergens de importfunctie vinden.

6 reacties
Marixius zegt:

Als in Windows Live Mail wordt aangemeld met een MS-account (bijv. Hotmail, Live of Outlook.com of een eigen e-mailadres dat is aangemeld als Microsoft-account) dan worden de contacten die in WLM staan automatisch gesynchroniseerd met OneDrive (de cloud van Microsoft). Als je in Windows 8 aanmeldt met ditzelfde Microsoft account dan zal in de Personen app van W8 automatisch de complete adressenlijst te voorschijnkomen. In de W8 Mail app wordt gebruik gemaakt deze Personen app c.q. adresboek.

overigens kun je in Windows 8 ook heel goed gebruik maken van Windows Live Mail. Mijn ervaring is dat veel mensen WLM veel prettiger vinden om mee te werken dan de mail app en de personen app.

1 juni 2015 om 16:09.
Niekie zegt:

Als je de in "Mail"  wilt importeren, exporteer je ze eerst vanuit WLM op de oude pc, als .CSV bestand naar een mapje op een usb stick.

In de Mailapp van W8 zal je dat bestand kunnen importeren.

 

Niek

1 juni 2015 om 23:18.
Marixius zegt:

Via de door mij beschreven weg heb je geen ex- en importfunctie nodig. De adressen worden immers via het MS-account via de cloud doorgegeven aan de Mail app en WLM. 

2 juni 2015 om 08:43.
Niekie zegt:

Maar dat is een "als" las ik. 

Citaat:

"" Als in Windows Live Mail wordt aangemeld met een MS-account (bijv. Hotmail, Live of Outlook.com of een eigen e-mailadres dat is aangemeld als Microsoft-account)""

Einde citaat.

Heel veel W8 gebruikers werken met een locaal account.

Niek

2 juni 2015 om 13:02.
Marixius zegt:

Bij een optimaal gebruik van WLM(o.a. voor fotoberichten, synchronisatie van contactpersonen en agenda) is een MS-account onontbeerlijk.

Bij een optimaal gebruik van Windows8.1 en toegang tot de Store is het hebben van een MS-account eveneens noodzakelijk.

Ik ga er van uit  dat gebruiker in deze over een MS Account beschikt.

Daarnaast blijft mijn aanbeveling staan om ook onder W8.1 Windows Live Mail te gebruiken. Werkt veel plezieriger en is veel  overzichtelijker dan de Mail app en de Personen app.

Dat veel gebruikers bij W8 gebruik maken van een lokaal-account i.p.v. een MS-account komt omdat ze een hekel hebben aan het invoeren van een wachtwoord. Dat hun PC in feite onbeschermd toegankelijk is staan ze niet bij stil. Terwijl ze de inlogprocedure heel eenvouduig kunnen veranderen door de wachtwoordingave te vervangen dooreen PIN-code of het verbinden van 3 lijntjes op een afbeelding naar keuze.

2 juni 2015 om 16:45.
Niekie zegt:

Hmm Onontbeerlijk?  Ik werk met en lokaal account (zonder wachtwoord) op de pc met W8.1 pro.

In WLM staat o.a. een account van @outlook.com. Contactpersonen en mail staan dus online opgeslagen.

Als ik naar de Store zou gaan, log ik even in met mijn ms account. (Ik ben daar 1 keer geweest om de update naar 8.1 te halen en dat kan dus zonder ms account.)

En een pc beveiligen met een wachtwoord, helpt alleen tegen kinderen. Maar verder niets. Ik demonteer de hd uit zo'n pc en backup de data voor een nieuwe verse installatie.

(overigens is dat bijna dagelijks werk hier).

Ik stop met deze dicussie. De vraag van Theo is hoe dan ook beantwoord. :-)

Niek

2 juni 2015 om 17:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club