Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Automatische back-up
Geplaatst op 21 juni 2015 om 14:14 door cnhvandijck

Hallo raadgevers.

Om nu niet weer in dezelfde (onoplosbare)situatie te verzeilen waarbij ik delen van mijn WLM e-mails permanent kwijtgeraakt ben door een zelf gedane ( stomme) handeling , wilde ik vragen of er een modus bestaat omhet volledigee-mail gebeuren om de paar dagen AUTOMATISCH ergens op te slaan zodat ik , in het geval van wéér een stommiteit alleen maar de laatste berichten kwijt kan raken.

Ik heb een externe HD , maar die kan je natuurlijk niet 24 uur per dag "AAN" laten staan.

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk overkomt.
Ik werk met Windows 7 en heb 2 partities, een C-schijf en een D-schijf op de pc.
( dit buiten de eerder genoemde externe schijf).

Wie kan mij adviseren ?
Alvast dank.

4 reacties
RuudM zegt:

Automatisch zal wel niet kunnen, maar.....

Wat is er tegen om het zelf om de paar dagen te doen?

Vaste dagen, kan er weinig mis gaan. Een soort routine handeling.

Ruud

21 juni 2015 om 17:37.
DirkB zegt:

Bijvoorbeeld op deze manier: WLM zo instellen dat e-mails op de server niet worden gewist als de e-mailclient (WLM) ze ophaalt. Voordeel: de e-mails blijven op de server staan, ook als je ze weghaalt op de computer.

Nadeel: hetzelfde. D.w.z. je moet de e-mails op de server zo nu en dan schonen. De noodzaak hiertoe hangt af van de e-mailprovider. Bijv. gmail of outlook heeft nauwelijks grenzen aan de hoeveelheid e-mails, maar kpn misschien wél.

Andere optie: IMAP instellen. Echter op de PC weggooien betekent ook dat het op de server wordt weggegooid. Maar als de PC defect raakt, is er niets weg.

Beide opties vragen slechts om een éénmalige actie (een instelling aanpassen). Daarna werkt het gewoon.

 

21 juni 2015 om 20:26.
cnhvandijck zegt:

Goede morgen.

Het advies van Dirk Boom lijt mij het meest geschikte voor mijn gestelde vraag.
Ik zal nagaan bij KPN hoeveel en hoelang mijn mails blijven staan en als de reactie van die zijde comfortabel is , dan is het inderdaad een kwestie van zelf weghalen indien de zaak daar "verstopt" dreigt te raken.

In ieder geval dank voor de reacties.
Ben vanaf nu even niet meer "in de lucht" , maar zal ALS er nog andere reactie's zouden komen er zeker op terugkomen.

m.vr.gr.

22 juni 2015 om 09:01.
Cees-1946 zegt:

Mijn provider is kpn/glas-vezel. Wanneer de mail in mijn computer is gekomen, is het weg in de web-mail (kpn) Wat ik belangrijk vind, word opgeslagen in een externe harde schijf. De rest wordt verwijderd. Vervelende bijkomstigheid, is dat zo nu en dan een E/mail terecht komt in de SPAM/map. Dit is dan wel tezien in de web-mail (kpn) Vervolgens kan ik het aanvinken en verplaatsen naar postvak in. Daarna staan de mail in mijn pc. Windows-Live-Mail, is zo nu en dan heel vervelend. Wil ik E/mail bekijken , dan heb ik een fout-melding. Door het programma af te sluiten en opnieuw te openen , dan is er geen fout-melding. Inmiddels contact gehad met Kpn en de Spam is nu uitgeschakeld. Wat er nu nog in komt in de spam map, kan ik aanduiden, dat het geen spam is en het is weg uit deze map en komt autom. in mijn pc.

 

23 juni 2015 om 07:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club