Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Gmail/ google account
Geplaatst op 23 oktober 2015 om 12:48 door Jako

Naast mijn ziggomail heb ik al jaren een Gmailadres. Ik werk er niet mee omdat ik vaak vast loop omdat ik het systeem op de site niet helemaal begrijp. Is er misschien een enter waar Gmail account en google account etc. uitgelegd wordt?
groet
Jako

9 reacties
Niekie zegt:

Kijk HIER eens.
Overigens is het vrij lastig om een goede handleiding te schrijven voor Gmail, omdat het gebruik en de layout van de site, soms meerdere keren per jaar worden aangepast of gewijzigd.

Niek

23 oktober 2015 om 13:18.
DirkB zegt:

U kunt het gmailadres ook onderbrengen in het e-mailprogramma. Dat werkt wellicht beter dan rechtstreeks via de site.

23 oktober 2015 om 21:13.
Jako zegt:

Naast ziggomail heb ik ook Gmail op mijn smartfoon. Als ik mijn contacten kopieer naar Gmail dan krijg ik deze allemaal dubbel in mijn contactenlijst. Ze staan dan ook dubbel op mijn PC in het Gmail programma. Maar als ik deze dubbele weer verwijder is ook alles weer weg uit de Gmail lijsten. Ik doe imp/exp van phonecontacten naar gmailcontacten, selecteer ze in de lijst en dan plakken.Doe ik iets verkeerd??
Jako

24 oktober 2015 om 14:07.
Niekie zegt:

Nee hoor. Je doet niets verkeerd. Maar heb je last van die dubbele contacten?
Je zou zeggen, omdat ze er na het overzetten allemaal dubbel in staan, dat ze dus al in Gmail stonden, voor dat je e.e.a. overzette.
Hoe kunnen ze er anders dubbel in verschijnen?
Is het Gmail account op de telefoon exact gelijk aan het gmail account op de pc?

Niek

24 oktober 2015 om 14:47.
Jako zegt:

Staan in je contactenlijst alle personen dubbel op je telefoon,is datniet ergoverzichtelijk. In mijn Gmail account heb ik geen contacten in staan. De bedoeling was alleen om een contacten-backup in mijn computer te plaatsen. Maar voor dat ze daar in komen krijg ik ze eerst 2 dubbel in mijn gsm erbij. Voorbeeld: persoon X staat 3 keer staat in de contactenlijst met profielfoto. Wanneer ik deze exp/imp naar Gmail(met het juiste account) dan komen deze nog eens 2 keer in mijn contactenlijst erbij (1x met profielfoto en 1x zonder) zodat persoon X 3 keer in de contactenlijst
staat. Ga ik in mijn computer kijken zie ik dat ze 2 keer opgenomen
zijn (1x met en 1x zonder profiel-foto) Maar verwijder ik de dubbele weer uit mijn telefoon zijn ze ook weer uit mijn computer, zodat ik nog geen kopielijst in mijn pc heb.
Jako

26 oktober 2015 om 12:05.
asteri zegt:

Hoi Jacco,
Sinds 2 weken heb ik ook een smartphone en mij overkwam hetzelfde.
Alle contacten van mijn g.mail kwamen in mijn contacten van de foon te staan, zonder telefoon nummer maar met het email adres.
Toen ik die allemaal verwijderd had, bleek dat die contacten ook uit mijn email account waren verdwenen.Paniek Paniek, gelukkig de herstel funktie gevonden.
Op mijn telefoon heb ik nu mijn contacten op de simkaart ingevoerd. En bovendien aangevinkt dat alleen de contacten met een telefoon nummer moeten worden weer gegeven.
Ik moet alleen nog uitvogelen , als ik de contacten op de telefoon opsla, ( dat wil ik graag want dan kan ik de adressen er bij plaatsen ) of ik dan ook dubbele weergave heb.
Succes
asteri

27 oktober 2015 om 16:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Naast mijn e-mailaccount van mijn provider dat ik zelden gebruik heb ik een e-mail account bij Outlook (Microsoft). Daarin kun je mappen aanmaken en de e-mails zo in de desbetreffende map schuiven. Er is al een map aangemaakt voor ongewenste e-mails, die map kan met een klik worden leeg gemaakt.
Fluitje van een cent

29 oktober 2015 om 13:43.
Niekie zegt:

Het ging intussen over "contactpersonen", maar inderdaad is @outlook wat eenvoudiger dan Gmail, vind ik persoonlijk. Al blijft het probleem met dubbele cointactpersonen altijd bestaan,

Niek

29 oktober 2015 om 14:02.
avatar
Ex-lid zegt:

De bediening wat contact personen betreft in outlook is ook gebruiksvriendelijker.

29 oktober 2015 om 15:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club