Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
van Outlook Express naar Windows Live Mail?
Geplaatst op 3 november 2013 om 11:05 door Maneesha
Mijn vriendin heeft een nieuwe computer gekregen met erop het emailprogramma Windows Live Mail. Op haar oude computer werkte ze nog met Outlook Express, waar nog heel veel berichten in zaten.
Weet iemand hoe ik op een handige manier de emailberichten van haar Outlook Express in Windows live mail kan zetten, zonder daar vele uren mee bezig te zijn?
Alvast bedankt voor reactie!
4 reacties
Marixius zegt:
Een en ander is afhankelijk van het soort mail accounts dat in Outlook Express is ingesteld. Bij html-accounts zoals bijv. Hotmail, of IMAP-accounts zoals bijv. Gmail is het niet nodig om de oude mail over te zetten. Deze blijven namelijk op de server bewaard.
In Outlook Express zit ook een export functie waarmee je emails en adresboek kunt exporteren en bijvoorbeeld op een usb-stick kunt opslaan. Die kunnen dan in Windows Live Mail worden geïmporteerd.
3 november 2013 om 11:56.
Maneesha zegt:
Bedankt voor je reactie hoor!
Is er een limiet in Windows Live mail? Want het zijn nogal veel emailtjes....
3 november 2013 om 12:12.
Maneesha zegt:
Marixius, zou je me kunnen vertellen waar ik de exportfunctie kan vinden voor het opslaan van de emailtjes uit Outlook Express op een USB stick?
Als ik nl. in Outlook Express naar 'exporteren' ga krijg ik het bericht:hiermee exporteert U berichten van Outlook Express naar Microsoft Outlook of Microsoft Exchange (op het web dus....). Ik kan daar niet kiezen voor het opslaan op een USB stick?? Heel graag hulp??
3 november 2013 om 12:30.
Marixius zegt:
Het aantal mailtjes dat je in Gmail kunt opslaan is nagenoeg onbeperkt. Als je een Gmail account in Outlook Express instelt als IMAP kun je de oude mailtjes gewoon verslepen naar een map in de Gmail account. De exportfunctie werkt wel goed voor het adressenbestand, maar is voor het export van mail naar WLM eigenlijk ongeschikt. Hier is een procedure beschreven hoe je mail van OE over kunt zetten naar WLM http://www.sr-pc-hulp.nl/WindowsLiveMail.pdf
Deze procedure gaat uit van het overzetten van de DBX-bestanden naar een USB-stick
3 november 2013 om 21:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club