Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Heeft iemand ervaring met Flickr?
Geplaatst op 3 november 2015 om 10:35 door LouiseH

Ik denk erover om lid te worden van een lokale fotoclub. Dat houdt in dat ik een Flickr account moet aanmaken. Dus ben daar zojuist aan begonnen, maar het staat me tegen dat ik dan een Yahoo account moet aanmaken inclusief een Yahoo e-mail adres.
Is dat echt de enige mogelijkheid om met Flickr mee te doen?

9 reacties
Niekie zegt:

Eist die club dat? Flickr is inderdaad van Yahoo en een webapplicatie om foto's op te slaan en te delen.
Maar dat kan via Googledrive, via Onedrive van Microsoft en bijv. ook via drobbox dacht ik.
Waarom de club dan kiest voor Yahoo begrijp ik niet.
Lees wel goed, als je besluit dat email account aan te maken, want voor je het weet, heb je een Yahoo toolbar en is je startpagina ook door Yahoo omgezet.

Niek

3 november 2015 om 14:06.
LouiseH zegt:

Niek, ik heb eens even flink geGoogled (zowel NL als Engels) maar het ziet er naar uit dat je niet om een Yahoo account heen kunt.
Ik vertrouw Yahoo voor geen meter, een principe dat me nu gaat opbreken, want ik kan nu waarschijnlijk geen lid worden van die fotoclub:-(

3 november 2015 om 16:55.
Niekie zegt:
Ach misschien als je heel goed leest tijdens de installatie van Flickr en je kiest voor handmatige installatie, kan je misschien die rommel uitvinken, maar ja een risico is het wel.
Vraag anders eens rond bij mensen die al lid zijn van die club.
Vermoedelijk heb je dat e-mailadres nodig om foto's te kunnen welen met mede club genoten.

Niek
3 november 2015 om 19:07.
LouiseH zegt:

Nou nee hoor... geen opties in die zin:-(

3 november 2015 om 20:01.
jante zegt:

Ik heb al sinds oktober 2009 eenFlickr-accountmet een Yahoo emailadres, waarmee ik overigens niets doe want de mededelingen over geplaatste foto's, bezoeken etc. komen gewoon op mijn gmail binnen.
Ik kan me niet meer herinneren hoe het ging bij het aanmaken van het Yahoo-account maar ik heb geen ongewenste toolbars dus ik zal de vinkjes (als ze er al waren) wel weggehaald hebben.
Als je er toe over gaat om "lid" te worden van Flickr dan verneem ik het graag van je zodat we evt. "volgers" kunnen worden.
Succes!

4 november 2015 om 15:58.
LouiseH zegt:

Dank je Jante, Yahoo heeft die regels nu eenmaal onlangs vastgesteld, ik kan er niet omheen, maar er ook niet mee leven. En het is een wirwar van submappen waar ik door de bomen het bos niet zie.
Ze hebben nota bene zelf een website op de Wordpress server die ze er gemakkelijk voor kunnen gebruiken, maar het gaat ze om de uitwisseling met andere groepen, vandaar Flickr.
Zelf heb ik zo'n platform niet nodig, ik heb mijn eigen domein met photo blog/site en bij nader inzien heb ik helemaal geen zin in al dat gedoe, dus ik ga lekker verder op m'n oude voet en heb ze laten weten vooralsnog geen lid te willen worden.
Ben druk bezig met uitzoeken en organiseren van ik een slordige duizend foto's en daarnaast Photoshop, Photoshop Elements en Lightroom onder de knie krijgen. Dat is een aanslag op m'n vermoeide brein maar ook heel leuk werk.

4 november 2015 om 16:47.
jante zegt:

Ha, ik weet wat het is een wildgroei aan foto's netjes te organiseren. Ik wens je ook daarbij succes!

4 november 2015 om 17:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Wat een vreemd gedoe bij die fotoclub. Kijk eens op www.fotobond.nl Daar kan je wellicht een fotoclub vinden die geen eisen stelt. Of kijk eens op internet naar een e-fotoclub

11 november 2015 om 16:33.
LouiseH zegt:

Lid worden is geen probleem, graag zelfs, wat hun betreft. Maar als je geen Flickr account neemt kun je niet meedoen met hun thema-inzendingen en nog meer wat wordt gedeeld.
Ik heb het al uit m'n hoofd gezet, ben nu veel te druk met m'n eigen foto's .
Die fotobond is overigens een interessante link, bedankt!

11 november 2015 om 17:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club