Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Picasa
Geplaatst op 24 november 2015 om 09:59 door Jos h.

Goeiemorgen allemaal
ik heb een vraag, is het mogelijk om met een usbstick foto' s uit Picasa naar vrienden te sturen.? Met een email komen zeklein over en daar ter plekke kunnen ze dan niet vergroot worden. Het betreft een reportage van een feestelijke gebeurenis, vandaar.
of misschien kan ik zeop een andere manier met email, maar dan groter versturen.
zou fijn zijn als jullie een oplossing weten, josh

7 reacties
Marixius zegt:

Het makkelijkste is de foto's te versturen als fotobericht met het programma Windows Live Mail. In dit programma meld je je aan met je Microsoft Account en dan worden de foto's geüpload naar OneDrive waar de ontvanger van de e-mail de foto's 3 maanden lang kan bekijken en downloaden.

Een andere mogelijkheid is om je foto's te delen via een online fotoalbum site, bijvoorbeeld:Famipix.com

24 november 2015 om 11:45.
Jos h. zegt:

Dankjewel mariksius, is er dan geen enkele manier via een usbstick direct uit
picasa, daar heb ik ze bewerkt n., dat is nu voor mij de makkelijkste weg, josh

24 november 2015 om 12:11.
fred612 zegt:

Ja je kunt foto's op een usb stick of cd of dvd zetten en per post versturen.
je kunt ook foto's uit ''afbeeldingen'' als mail bijlage versturen maar kijk of je wel de originele bv 5 MB versie hebt en niet de kleine 300 kb vaak uit picasa. Probleem is wel dat je per mail maar vaak maximaal 4 of 6 5,00 mb foto's mag versturen. Inpakken help niet erg en dan is uploden van marixius een oplossing.

24 november 2015 om 17:04.
Jan Klop zegt:

Hebben jullie al eens gedacht aan "wetransfer", Hiermee kan je bestanden tot 2 GB versturen zonder account.

25 november 2015 om 07:20.
Jos h. zegt:

fred612 je gelooft het niet maar door al die pogingen op microsoft, nikon en picasa kon ik de serie niet meer downloaden, maar wat bleek mijn man had picasa met 5MB, dus gelukkig viazijn computer alles weg. Maar nuwil ik ook picasa met 5MB hebben, echter hij weet niet meer hoe hij het gedaanheeft. Weet jij dat misschien, datzou heel fijn zijn, want ik vind Picasa wel goed.
en Jan als een en ander niet lukt, neem ik jouw advies ter harte. In ieder geval jullie alle 3 bedankt voor het meedenken, josh

25 november 2015 om 18:23.
fred612 zegt:

Hoe het precies werkt weet ik niet. Volgens anderen is picasa geen map maar een link map
Ik zie met eigenschappen dat ik 5 MB foto's er in heb maar ook 50 kb en dat soms die 50kb in afbeeldingen 3 MB is. Dus kijk eerst wat je weg stuurt en hoe; gemak direct uit picasa of via mail met bijlage. of via wetranfer e.a. of via cloud upload.

26 november 2015 om 15:23.
Jos h. zegt:

dankjewel fred612, ik ben nog niet verder gegaan, wat gezondheidsproblemen bij mijn echtgenoot en dat gaat even voor. maar bedankt voor de aandacht, ik vind het wel een beetje rare methode bij picasa, hoe blij of ik er normaal ook mee ben.josh

7 december 2015 om 07:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club