Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Nieuw
Geplaatst op 12 januari 2016 om 16:32 door Groenling

Goedemiddag, ik heb pas het boek doorgenomen Fotobewerken met Picasa. Op de manier zoals in het boek beschreven heb ik het programme op mijn laptop geïnstalleerd. Voor die tijd had ik het al op mijn p.c. geïnstalleerd. Daar gaat deze vraag over. Ik heb toen niet aangevinkt welke documenten gescand moesten worden, dus nu staat alles en alles in picasa. Inmiddels heb ik ook (per ongeluk, omdat ik niet wist wat er zou gebeuren) op "gezichten" gedrukt. Nu staan er meer dan 11.000 gezichten in picasa. Hoe kan ik hier weer vanaf komen? De p.c. wordt hierdoor veel te veel belast lijkt mij. Het enige wat ik kan bedenken is picasa verwijderen, ik neem aan dat dan ook al die foto's verwijderd worden, en dan opnieuw installeren en de vinkjes goed zetten. Dan zit ik nog met de gezichten. Want ik vind het wel leuk. Kun je daar ook een selectie in maken, welke gezichten wel en welke niet gescand worden?

3 reacties
Cees-1946 zegt:

Digitale fotobewerking met Picasa Visual Steps. in de bijlage F. Index Gezichtsherkenning uitschakelen blz. 30. Wat leuk is, is per gezicht te kopie eren naar documenten, vervolgens een nw map en daarin zetten verplaatsen naar afbeeldingen.. Daarna kunt U dit gaan uitschakelen. Zoals beschreven in het boek. Zo werkt het voor mij. Anders gaan kijken in de afzonderlijke hoofdstukken Trefwoord gezichtsherkenning/ in het boek, wat U gebruikt.

13 januari 2016 om 09:09.
Groenling zegt:

Dank voor je reactie. Ik heb het genoemde boek niet, maar een boek van Seniorweb. Ik ga het boek maar bestellen, anders kan ik toch niet zoveel beginnen begrijp ik.

14 januari 2016 om 15:54.
Cees-1946 zegt:

In Senior-Web is er een artikel geweest over het boek foto/bewerking met Picasa. Ik heb toen dit boek besteld en ben er mee gaan werken. Kijk eerst eens in de inhoudsopgave, wat voor U belangrijk is. Ook via het internet is hopelijk ook wel iets te vinden. Kopen kan altijd nog. Maar het moet voor U wel passend zijn. In het boek, wat U zelf heeft, kunt U hopelijk bij de uitgever ook om informatie vragen.? Anders contact opnemen met de webwinkel van S/W Daar hebben ze hopelijk ook informatie over het boek wat U heeft.

14 januari 2016 om 20:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club