Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Smartphonefoto
Geplaatst op 25 februari 2016 om 12:18 door Groetend
Ik wil eens laten zien wat een smartphone kan.
In dit geval: een Lumia 1020, een model van okt 2013 alweer maar bijzonder en door mij gekoesterd omdat hij een sensor heeft die 2x groter is dan gebruikelijk bij smartphones, en omdat hij in zeer hoge resolutie ja zelfs RAW/DNS kan opslaan. Daarnaast kan ik bewerken in het toestel w.o. een foto rechter maken.
De foto is afgelopen weekeind gemaakt op Texel, aan zee bij De Cocksdorp.
Ik heb hem via mijn laptop iets opgehelderd, verder is hij onbewerkt.
5 reacties
Groetend zegt:

De tweede smartphonefoto die ik laat zien is gemaakt op de boot naar Texel, gefotografeerd richting Den Helder. Overdag, tegen de zon in. Ook deze foto heb ik via de laptop iets opgehelderd.
Links is de kromming van de lens zichtbaar in de horizon maar het beeld van 'scheef' ontstaat deels ook door een aflopend dijkje. Ik heb de foto op de smartphone een klein beetje gedraaid waardoor de wand van de boot iets scheef is geworden. De bedoeling daarvan is: 'goed scheef is ook recht'.

25 februari 2016 om 12:24.
LouiseH zegt:

Wat een geweldige resultaten Dirk, dat doet mijn iPhone6 je niet na.
En dan nog wel van een plek die mij zeer lief is, maar dat terzijde;-)
Koesteren... die smartphone!

25 februari 2016 om 13:32.
wilha zegt:

Mooie foto's!
De werking van het licht op de onderste doet ook veel.
wilha

25 februari 2016 om 13:57.
Groetend zegt:

In alle bescheidenheid wil ik opmerken dat het niet alleen aan de smartphone ligt maar ook aan de fotograaf. Het is de kunst om de juiste omstandigheden te vinden, de compositie te zien rekening houdend met groothoek, en (indien aanwezig) de hulpstreepjes in het scherm te gebruiken. En bij een foto met horizon moet de horizon kaarsrecht zijn (OK een beetje vertekening wegens groothoek is onvermijdelijk). Verder presteren de nieuwe modellen smartphone bij goed weer altijd wel behoorlijk.

25 februari 2016 om 18:14.
LouiseH zegt:

Natuurlijk Dirk, zo is dat, ik ben jaren in het buitenland lid geweest van een fotoclub waarvan verschillende leden dachten dat als ze maar een camera van een paar duizend dollar hadden, de foto's dus fantastisch waren.
Mijn opmerking dat doet mijn iphone je niet na was dan ook schertsend bedoeld.

25 februari 2016 om 20:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club