Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Solidair met Brussel - Fotobewerking
Geplaatst op 22 maart 2016 om 20:59 door LouiseH

In machteloosheid, verdriet en woede

16 reacties
limburg zegt:

Ja je staat ook machteloos

23 maart 2016 om 15:09.
avatar
Ex-lid zegt:
Als eenling sta je inderdaad machteloos, maar als we samen zouden kiezen voor echt daadkrachtige en deskundige regeringsleiders dan zou er veel meer resultaat bereikt kunnen worden.
25 maart 2016 om 09:01.
Veluwe zegt:

Het is een moeilijke tijd,die nauwelijks is te bestrijden,
Toch prettige Paasdagen

25 maart 2016 om 22:05.
KOOS1938 zegt:

Vooral bolletje blijven aaien en thee drinken.
Eindelijk eens extra uitgaven doen voor leger/politie, dus niet zoals voor 1940: Ze zullen toch wel niet komen.

28 maart 2016 om 11:20.
avatar
Ex-lid zegt:
"Ze zullen toch wel niet komen" (citaat)
Maar "ze" zijn er toch al?
Er is maar één mogelijke oplossing: De oorzaak aanpakken. En die ligt bij het misbruiken van religie en cultuur door extremisten. Maar daar is 100% medewerking voor nodig van de aanhangers van die religies. En dat is nog ver te zoeken. Gebeurt dat niet dan zullen de goeden met de kwaden moeten lijden. Ook een vreedzame strijd tegen alle onzin van religies (het voor de gek houden van het gewone volk) kan daarin bijdragen.
28 maart 2016 om 12:08.
KOOS1938 zegt:

Ja, ze zijn er al, maar als we er 1 terug willen sturen zijn er al problemen met het internationale recht. Houden die andere landen daarginder zich daar ook aan?
Het beste zou zijn, dat als men de slechten niet terug wil nemen, dat we subsidies en vakantie vluchten staken per direct staken. Kijken hoelang ze dat volhouden. Denk dat je ze daar harder mee treft dan te blijven soebatten.
Zo ook met Turkije met visa's, wij een visa, zij ook een visa.

28 maart 2016 om 12:18.
avatar
Ex-lid zegt:
Er zijn talloze "maatregelen" te bedenken, maar als de oorzaak van de huidige terreur niet wordt bestreden zal het nimmer blijvend resultaat opleveren. Het mooiste zou zijn als we met één veeg alle religies van de aardbodem konden laten verdwijnen. Maar dat is natuurlijk een utopie. Wel kunnen we trachten die religies wakker te schudden zodat ze vooraan komen te staan bij het bestrijden van de extremisten die uit hun eigen gelederen en namens hun religie menen te moeten handelen. Zoiets als "opruiming binnen de eigen gelederen".
28 maart 2016 om 12:26.
KOOS1938 zegt:

Het probleem is, dat je altijd makkelijk beïnvloedbare mensen houdt en vergeet niet dat het bekend is dat het grootste deel van de extremisten al een crimineel verleden heeft zoals geweldsdelicten/inbraken/drugs etc.
Laten maar eerst beginnen ze naar het land van herkomst te sturen en dan graag zonder het eerst aan de grote (advocaten) klok te hangen.
Dan natuurlijk ook nog de vluchtelingen die klagen dat het eten niet goed is en het bed slecht. Wij moesten in de oorlog soms gras en schoenzolen eten en we zijn er toch ook doorgekomen.

28 maart 2016 om 13:54.
avatar
Ex-lid zegt:

Uiteindelijk zijn alle conflicten (ETA - IRA - FARC - PLO enz ) opgelost om toch met elkaar te praten. Kan jaren duren maar ik denk toch dat de enige oplossing wordt.
Jij moordt - wij moorden terug of andersom. Het is letterlijk een "gebed zonder end". Maar waar blijven de krachtige leiders? Naar het bedrijfsleven? Dat betaalt beter of moeten we wat zuiniger zijn om hen die wel durven?

28 maart 2016 om 17:17.
avatar
Ex-lid zegt:

in de laatste regel moet "om" op zijn. Excuses

28 maart 2016 om 17:18.
Motorwybe zegt:

Afgezien van het belang van de vreedzame mensheid : is dit nog steeds een foto-programma ?
Overigens ; er zit hier en daar wel heel mooi werk tussen.
Vraag : hoe doet Ponamou dat met die kleurverschillen ?
Motorwybe.

4 april 2016 om 09:42.
MaritaA zegt:

Het lijkt wel of de fotografieclub, de laatste tijd een discussie-of puzzel club is geworden.

Als ik goed lees staat dit bij de doelstelling van de fotografieclub:

Compositie, belichting, kleurcorrectie, bijsnijden of rode ogen verwijderen. Deel uw foto-ervaringen met andere leden en geef fotografeertips. Ook de meest gangbare fotobewerkingsprogramma's komen hier aan bod.

4 april 2016 om 09:46.
LouiseH zegt:

Al berichten lang vind ik dat een dergelijke discussie niet in deze club thuis hoort en heb dit onlangs ook gemeld bij de host, omdat ik het niet mijn taak vond dit via een openbare reactie te doen.
Ik had een simpele fotobewerking gekoppeld aan de actualiteit en had daar al snel spijt van, gezien de reacties.
Bewerking was: Eigen foto plus een van internet gehaalde foto van de Belgische vlag. Deze in Photoshop op dezelfde maat gemaakt als mijn fotootje, als nieuwe laag erop gezet en de laagdekking zodanig teruggeschoven tot de daardoor ontstane transparantie naar mijn zin was. Kan in alle fotoprogramma's waar met lagen kan worden gewerkt.
Al snel daarna kon je dit ook bereiken via on line tools, net als destijds bij Charlie Hebdo.
De doelstelling van de fotoclub heb ik gelezen toen ik me aanmeldde maar zag nauwelijks tot geen berichten die daaraan voldoen.
Vandaar dat ik bij mijn laatste post een uitgebreide beschrijving heb gegeven.

4 april 2016 om 10:08.
MaritaA zegt:

Het is niet richting jou, Pounamou.

De oorzaak ligt ergens anders.
Dus trek jij het je niet aan, blijf mooie foto's maken en met de uitleg, kan ik ook nog wat leren.

Ja het is inderdaad jammer dat mensen die foto's plaatsen niet even er bijzetten, met welk programma, hoe het is gedaan etc.etc. Echt jammer.

4 april 2016 om 10:15.
avatar
Ex-lid zegt:

"In machteloosheid, verdriet en woede" is het motto van de foto die Pounamou maakte. Gelet op de emoties en meningen die de foto hier heeft opgeroepen, kan je dus spreken van een geslaagde foto. We zien iemand die liefdevol een hond omarmt, zoekend naar steun en warmte. Dit wordt door de transparante drie kleuren van de Belgische vlag direct in verband gebracht met de gebeurtenissen in Brussel, de aanleiding voor de maker om deze foto te maken. Een mooie, best wel geslaagde uiting. Uiteindelijk is dat ook het doel van fotografie. Met welke knopjes van welke software dat dan gemaakt is, is minder belangrijk. Daarom reageerden hier een paar deelnemers vooral op de inhoud en achtergronden.

4 april 2016 om 10:48.
avatar
Ex-lid zegt:

De toelichting/uitleg van Pounami heb ik gecopieerd en ga deze toepassen en kijken wat ik er van kan brouwen. Als het me lukt zal ik het laten zien. Bedankt

4 april 2016 om 12:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club