Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Mededeling - donderdag 9 augustus 2018
Als club-gebruiker/bezoeker horen we graag uw mening over de SeniorWeb Clubs en vragen u daarom om mee te doen aan ons onderzoek. Aan de hand van de resultaten kunnen we de clubs optimaliseren zodat deze nog beter aansluiten bij de wensen van de gebruikers/bezoekers.
Alvast bedankt voor uw medewerking!
Museum "De Turfschuur, Kolhorn"
Geplaatst op 22 augustus 2016 om 16:37 door jante

Een paar weken geleden hebben we Museum "De Turfschuur" in Kolhorn bezocht; interessant! Oneindig Noord-Holland schreef er het volgende over "Op de oude Westfriese Dijk staat een aantal zwarte schuren die honderd jaar geleden nog werden gebruikt voor de opslag van turven. Deze turven waren in Drenthe gestoken en werden in West-Friesland gebruikt. Door de nieuwe functie van de schuren is hun aanwezigheid op de Westfriese Dijk voorlopig voor lange tijd gewaarborgd.
Kolhorn was toen nog een stadje aan de Zuiderzee en bezat een eigen vloot van schepen, zowel voor de visserij op ansjovis als voor de beurtschipperij op voornamelijk Friesland. Uit Friesland werden, behalve turf, ook geelgekleurde bakstenen en straatsteentjes (boerengeeltjes) meegenomen. Voor de tijdelijke opslag van deze goederen werden loodsen direct op de dijk neergezet."

DeTurfschuur.jpg.jpg
Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club