SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
Museum "De Turfschuur, Kolhorn"
Geplaatst op 22 augustus 2016 om 16:37 door jante

Een paar weken geleden hebben we Museum "De Turfschuur" in Kolhorn bezocht; interessant! Oneindig Noord-Holland schreef er het volgende over "Op de oude Westfriese Dijk staat een aantal zwarte schuren die honderd jaar geleden nog werden gebruikt voor de opslag van turven. Deze turven waren in Drenthe gestoken en werden in West-Friesland gebruikt. Door de nieuwe functie van de schuren is hun aanwezigheid op de Westfriese Dijk voorlopig voor lange tijd gewaarborgd.
Kolhorn was toen nog een stadje aan de Zuiderzee en bezat een eigen vloot van schepen, zowel voor de visserij op ansjovis als voor de beurtschipperij op voornamelijk Friesland. Uit Friesland werden, behalve turf, ook geelgekleurde bakstenen en straatsteentjes (boerengeeltjes) meegenomen. Voor de tijdelijke opslag van deze goederen werden loodsen direct op de dijk neergezet."

DeTurfschuur.jpg.jpg
Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club