Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
probleem met LR
Geplaatst op 24 september 2016 om 17:22 door Hinjaks

Ik heb een probleem op mijn Mac. De backup van catalogus van LightRoom heb ik moeten terugzetten. Mijn foto's heb ik op een NAS staan. De verwijzingen die in de catalogusfile staan, verwijzen naar een bestand op de NAS.
Nadat de backup is teruggezet zie ik de structuur staan zoals ik deze heb gemaakt, alleen staan er vraagtekens op de mapjes. Op moment dat ik een mapje aanklik, opent het mapje, alleen de foto's zijn niet zichtbaar. er staat op het grijze vlakje waar normaliter de foto staat een uitroepteken. als ik dit uitroepteken aan klik, kan ik via de Finder het bestand opzoeken (op de NAS) en selecteren. Op het moment dat ik dat doe, wordt in Lightroom een nieuwe MAP multimedia zichtbaar, waarin de foto dan zichtbaar is. Dit laatste is niet de bedoeling, aangezien ik dan de hele archiefstructuur kwijt ben.
Wie o wie weet hier een antwoord op?
Groetjes Hennie



 

3 reacties
vriefoto zegt:

Dit is meer een vraag voor de " SeniorWeb Mac-club".

24 september 2016 om 20:28.
verdriet zegt:

Een vraagteken betekent dat de map zich ergens anders zou kunnen bevinden dan eerst het geval was.Kijk eerst eens buiten Lightroom waar de map zich bevind en klik daarna eens met je rechtse muisknop op het vraagteken en zoek dan naar de juiste map en alles is weer OK.Er gaat NIETS mis met de struktuur en zeker zijn je foto's NIET verdwenen. ALLEEN de locatie is verandert van je bestanden.

25 september 2016 om 09:31.
Hinjaks zegt:

Dank jullie voor het reageren. Het is nog niet opgelost maar wat we wel weten is dat het aan de verbinding met de Nas ligt. Hoe het precies zit weet ik nog niet maar er wordt aan gewerkt.
Groetjes Hennie

28 september 2016 om 21:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club