Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Foto,s in de Cloud
Geplaatst op 6 juli 2017 om 21:52 door HAN665

Onlangs heb ik foto's bekeken in een album die ongeveer 20 jaar geleden zijn gemaakt. De kwaliteit is nog steeds goed.
Ik vraag mij af of de foto's die nu digitaal zijn gemaakt en opgeslagen in de cloud over een groot aantal jaren kwalitatief nog zo acceptabel zijn als die oudere analoge foto's?
Heeft u hier een idee over?
 

6 reacties
DirkB zegt:

Digitale opslag verkleurt niet maar kan wel beschadigen of verdwijnen als de informatiedrager (de harde schijf) beschadigd raakt. Qua informatiedrager is er voor zover mij bekend geen verschil tussen een huiscomputer of de cloud, en in de cloud raakt niets kwijt (neem wel een bekende clouddienst!).
Of het bestandsformaat (meestal .jpg) over 20 jaar nog uitleesbaar is, dat is een mysterie (de vraag is of het bestandsformaat dan nog bestaat en of er nog software is die dat kan lezen).
Maar moet het 20 jaar meegaan? Hoe vaak kijkt u ernaar?

6 juli 2017 om 23:26.
Cees-1946 zegt:

Hr. Boom @, JL Dinsdag heb ik samen met systeembeheerder Jeffrey, al mijn foto's in Cloud opgeslagen. Met de computer + laptop te bekijken. Er werd een mail ter bevestiging naar mij gestuurd. Mega support nz Geen idee of dit bij computer gebruikers bekend is.? Tot op een bepaald aantal gratis, daarna €.5,00.00 per maand. Mijn externe harde schijf is niet meer te openen. Gelukkig heb ik er nog een en nu deze opslag in Cloud er bij beveiligd met wacht woord.
Hopelijk zal het nu anders zijn dan voorheen. Dagelijks blijft het voorzichtig zijn met de telefoon en de mails van de banken etc.

7 juli 2017 om 08:07.
DirkB zegt:

Op Onedrive opgeslagen? Er zijn ook andere clouddiensten maar voor de lange termijn zou ik alleen de grote bedrijven nemen.
Bij Onedrive en € 5 per maand: dan is Office 365 een overweging. Dat kost ca € 8 per maand en is incl. 1 TB! opslag. Is meteen het nieuwste Office beschikbaar voor meerdere computers.

7 juli 2017 om 09:26.
Cees-1946 zegt:

Hr. Boom @ Met foto/opslag ben ik totaal niet ge-informeert. Wat mijn systeembeheerder betreft, daarin ben ik met de computer er alleen maar op vooruit gegaan. Gelukkig nu geen onaangename situaties. Wat Mega support betreft (OneDrive) dat laat ik voorlopig even zo. Veranderen kan altijd nog. Ik dank U wel. Met groet van Cees. (Eenhoorn)

7 juli 2017 om 10:09.
HAN665 zegt:

Dank voor uw antwoorden.
Of ik over 20 jaar nog de digitale foto's wil bekijken was maar een slag in de "lucht".

7 juli 2017 om 10:33.
DirkB zegt:

Han665, voor opslag gebruik ik zelf Onedrive (dat is de clouddienst van Microsoft), werkt prima en alle foto's zijn zonder kwaliteitsverlies op elk apparaat te gebruiken. Onedrive zit standaard bij een Windows computer.
Verder: de foto's van mijn smartphone gaan automatisch naar Onedrive, waarna ik ze zonder extra handeling op de laptop kan bekijken en eventueel bewerken.
Zoals Cees (Eenhoorn) aangeeft zijn er meer mogelijkheden van opslag, alle zonder kwaliteitsverlies. De afweging bij een keuze betreft eventuele opslagkosten en een afweging over de lange termijn beschikbaarheid van de clouddienst.

7 juli 2017 om 12:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club