Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Adobe Photo Elements 13
Geplaatst op 25 augustus 2017 om 17:58 door atievanalphen

Goedemiddag,
Heeft iemand dit programma?
Ik weet niet hoe ik definitief foto's kan verwijderen uit dit programma. De verwijderde foto zie ik daarna vaag met o.a. de tekst "zoeken naar ontbrekend bestand".
Verder heb ik nog een vraag over fotograferen in RAW. De foto's bewerk ik met Elements. Als ik ze opsla in JPEG worden ze altijd lichter van kleur waardoor ik ze weer even moet bewerken met contrast. Heeft degene met dit programma daar ook last van?
Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest en dat iemand antwoord heeft op een van de twee vragen. Bij voorbaat dank.

6 reacties
DirkB zegt:

Van een veel eerdere versie weet ik dat er van de foto's een index wordt gemaakt + verkleinde afbeeldingen van de foto's. Die index leidt je via het door Elements gemaakte bestandje met de verkleinde afbeelding naar de echte foto. Echter als je die echte foto verwijdert, dan is de foto nog niet uit de index verwijderd, en de verkleinde afbeelding is nog niet weg.
De foto moet dus ook uit de index worden verwijderd, en dat gebeurt in Photoshop Elements 13. Waar precies, dat weet ik niet. Hopelijk helpt mijn uitleg wat op weg.

25 augustus 2017 om 22:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Waar wil je de foto's uit verwijderen?
Van de harde schijf of uit de Organizer?
Van de harde schijf kan dat o.a. via de verkenner of via het aankruisen van het vakje als je de foto wil verwijderen via de Organizer.
Heb je soms de foto verwijderd van de harde schijf en niet uit de Organizer (dan blijft de Organizer zoeken naar de afbeelding)?
Als de foto alleen van de Organizer moet werden verwijderd klik je op de foto en klik je op delete. Zelfde scherm verschijnt en klik je het vakje verwijderen van de harde schijf NIET aan.
Hopelijk lukt het.
Zie bijlage.

26 augustus 2017 om 12:11.
atievanalphen zegt:

Dank jullie wel voor het antwoord. Ik ga e.e.a. even uitzoeken.

26 augustus 2017 om 18:57.
atievanalphen zegt:

Hier ben ik weer. Ik klikte inderdaad het vinkje aan voor het verwijderen van de foto op de harde schijf. Dat doe ik nu niet meer. Maar hoe verwijder ik de foto nu van de harde schijf die propvol zit. Alvast bedankt voor het antwoord.

30 augustus 2017 om 22:58.
avatar
Ex-lid zegt:

Selecteer de foto die verwijderd moet worden en klik op delete of op rechtermuisknop en kies verwijderen.
Opeenvolgende foto's selecteren met op eerste foto klikken, SHIFT-toets vasthouden en op laatste foto klikken en vervolgens of delete of rechter muisknop (zie boven)
Losstaande foto's op eerste foto klikken, Ctrl-toets vasthouden en volgende foto's aanklikken zodra klaar met selectie of delete of rechter muisknop (zie boven). Vergeet daarna niet de prullenbak te legen.
Succes

30 augustus 2017 om 23:55.
atievanalphen zegt:

Gelukt. Bedankt voor de tips!

3 september 2017 om 20:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club