Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Vraagje over fotos op tv bekijken
Geplaatst op 18 maart 2018 om 11:09 door prikkie

Hallo mijn moeder van 80 jaar kan niet met een computer overweg. Maar kan inmiddels wel een beetje mee doen met onze familie app. Met als gevolg dat haar telefoon vol staat met leuke fotos die ze graag wil bewaren. En wil ze graag bekijken op haar tv. En de computer van haar sinds kort overleden vriend staat ook nog vol met fotos van hun vakanties. Nu is mijn vraag hoe kan ik dit zo aan pakken dat ze het makkelijk en met niet te veel handelingen kan bekijken op de smart tv. Ik dacht misschien aan een externe schijf. Maar misschien heeft iemand hier een makkelijke en betere tip.Alvast bedankt voor de moeite vrg Jantje.

7 reacties
Niekie zegt:

Dit is afhankelijk van een aantal factoren:
Kan de tv foto's tonen vanaf een harde schijf of USB stick? (kan je uittesten)
Daarna zou ik alle foto's in 1 map op de pc zetten en kijken hoe groot die map is.
Dan weet je of daar een externe harde schijf voor nodig is, of dat je toeken met een usb stick (die zijn er nu van 128 GB en groter.
Dan hoeft ze alleen maar te weten hoe ze via de tv bij de usb stick kan komen en de fotot's bekijken..

Niek

18 maart 2018 om 11:48.
prikkie zegt:

Oke en kan je dan later weer fotos er bij op zetten of moet je steeds weer een usb stick kopen.

18 maart 2018 om 11:53.
Niekie zegt:

Als u weet hoe groot het totaal aantal foto's is, koopt u bijvoorbeeld een 2 keer zo grote USB stick, dan kunt u er in elk geval ook veel bijzetten via de pc.

Niek

18 maart 2018 om 13:34.
prikkie zegt:

Oke ga er mee aan de slag. Bedankt.

18 maart 2018 om 15:06.
Cees-1946 zegt:

Een mogelijkheid is ook om foto's op Dvd te zetten.. (Verbatim D V D +R) Via de recorder af te spelen. Met Dvd heb je minder kans dat foto's beschadigd raken. Mijn onder vinding is wanneer er te veel foto's op usb komen te staan dat er een grijs-scherm over de foto komt. Dit zou dan jammer zijn. Voor mij zelf geen USb/stik meer voor de foto Kan wel voor tijdelijke opslag.!!

19 maart 2018 om 08:36.
Groetend zegt:

DVD is nog wel OK echter dit medium begint te verdwijnen ten gunste van opslag op USB sticks, harde schijven, en in de cloud.

19 maart 2018 om 09:44.
prikkie zegt:
Hallo ik heb een usb stick besteld en dan zie ik wel. Zal de fotos ook op de computer laten staan voor de zekerheid. vrg Jantje
19 maart 2018 om 10:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club