Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
foto's op USB stick zetten
Geplaatst op 16 mei 2018 om 19:02 door cnhvandijck
Als deze vraag eerder de revue gepasseerd is , dan zeg ik Sorry. Maar ik denk toch reden te hebben om ze alsnog te stellen.
Ik werk met het fotobewerkingsprogramma Picasa. Inmiddels heb ik enkele honderden foto's op de harde schijf staan van onze desktop pc die op Windows 7 Home premium draait.
Graag wil ik alle foto's zoals die op de pc staan op een USB stick zetten , maar als ik bepaalde handelingen pleeg om dat voorelkaar te krijgen , zou ik een USB stick moeten aanschaffen met een capaciteit van zo'n 60 GB......
Dat kan toch niet waar zijn ?
Onlangs ontving ik van een vereniging waar ik lid van ben een USB stick van 1,4 GB waar wel eventjes 120 uitgaven van ons verenigingsmagazine op staan waar iedere editie minimaal 40 pagina's tekst en foto's bevat.
Wat moet ik doen ( en HOE doe ik dat dan ) om mijn foto's op een aanvaardbare ( qua capaciteit ) USB stick te zetten ?
Hoop op informatie en tips.
m.vr.gr.
8 reacties
DirkB zegt:

De foto's in het blad zullen wel sterk verkleind zijn.
Bij losse foto's is het anders. De bestandsgroottes neemt flink toe als een camera meer megapixels heeft en als er minder gecomprimeerd wordt opgeslagen. En RAW-formaat zijn nóg grotere bestanden.
Ik zou niet overwegen om van foto's een backup te maken op USB-stick.
Een externe harde schijf is een reëlere oplossing.

16 mei 2018 om 19:46.
Niekie zegt:

Een beetje foto is ongeveer 3 MB, maar kan ook zomaar 16 of 20 MB zijn.
Ik heb even een testje gedaan:
Een foto op mijn pc is bijv. 2.6 MB groot.
Kopieer ik hem en plak ik hem in een Word document, heeft het hele document inclusief de daarin geplaatste foto een grootte van 296 kB. (1024 kB = 1 MB) . Dus zeg maar ruw geschat is de grootte 10 keer zo klein geworden.
Er zijn USB sticks van 64 GB kost ongeveer 25 euro
Een harde schijf van 1 TB (= 1000 GB) kost ongeveer 60 euro. Het voordeel van de grotere harde schijf is dat je er ook heel gemakkelijk nog te maken foto's bij kan zetten en tevens al je documenten etc kan backuppen.
Een USB stick wil ook nog wel eens zoek raken.

Niek

16 mei 2018 om 22:29.
Cees-1946 zegt:

Mijn persoonlijke ervaring om foto's op een usb stick te gaan zetten,1s dat er beschadigingen kunnen komen. De foto krijgt een grijze rand en is dan waardeloos geworden.. Met het plaatsen op een externe harde schijf ben ik deze beschadiging nog niet tegen gekomen.. Foto's op een Dvd te gaan branden is ook een optie en cloud/opslag behoord ook tot de mogelijkheden.

17 mei 2018 om 07:37.
cnhvandijck zegt:

Okay raadgevers. Ik ga mijn foto's overzetten op mijn externe harde schijf die heeft 1 Terabite capaciteit. Ga ze daarna wissen van de normale harde schijf van mijn desktop pc om dan per 01-06-2018 opnieuw te beginnen met verzamelen van nieuw te nemen foto's .
Ik dank jullie voor de adviezen.
m.vr.gr.

17 mei 2018 om 12:10.
Niekie zegt:

Besef dan wel, dat er GEEN backup is van de foto's, als je ze op de pc wist. Geen goed plan.
Als de harde schijf stuk gaat zijn al je foto's weg.
Trouwens (tenzij de harde schijf in de pc te vol is), staan die foto's niet in de weg. De pc wordt geen seconde sneller als je ze daar verwijdert.

Niek

17 mei 2018 om 12:40.
Cees-1946 zegt:

Hr. Niek @ je hebt helemaal gelijk met je advies. Ik had een externe harde schijf van Samson, op een of andere manier kapot gegaan. Dus de opgeslagen foto's niet meer ter beschikking. Gelukkig dubbele opslag . Ook heb ik de foto's nu extern in een Cloud/opslag. Door schade /schande wijzer geworden.

17 mei 2018 om 13:35.
DirkB zegt:

Ik heb ook altijd dubbele opslag: alle bestanden standaard in de cloud + backup op de computers, bij niet-cloudopslag gebruik ik computer + externe hard disk, bij opslag uitsluitend op externe hard disk (mijn CD collectie) heb ik een backup op een 2e hard disk.

17 mei 2018 om 14:05.
HelmaB zegt:

Mijn foto's zijn me toch wel heilig.
Ik heb ze (vanaf 1998) op twee (interne) harde schijven staan.
Daarnaast staat alles ook nog in de cloud bij STACK (1TB gratis opslag).

17 mei 2018 om 15:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club