Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Faceboek
Geplaatst op 13 november 2018 om 11:19 door TheoJ

Deze fotografieclub lijkt veel op Faceboek of Watsapp.
Ik zie zelden technische uitleg/info van de gemaakte foto's.
Dat wil niet zeggen dat er geen mooie foto's bijzitten, maar is dit de plek om alleen maar de foto's te laten zien?

16 reacties
DirkB zegt:

Het is eigenlijk wat de deelnemers er zelf van maken

13 november 2018 om 12:18.
dommeltje zegt:

Het is zoals Dirk schrijft, het gaat voornamelijk om de foto's licht bewerkt of niet. De exif of techn.gegevens zijn bij veel deelnemers onbekend.
M.vr.gr.
Wil

13 november 2018 om 14:05.
vriefoto zegt:

Fotografie is voor de meeste (ouderen, 50 +) een hobby en geen beroep. Dus geniet er van en voor de rest sluit ik me aan bij wat Dirk zegt. Soms geef ik aan hoe een foto tot stand is gekomen, maar wat heeft een ander er aan of het 1/100 met F11 en een ISO 300 was en een nabewerking in PSE 16 en FSV en afgeblust met een filtertje Silver Efex Pro van Nik. Dan weet ik liever waar de foto gemaakt is. Kortom je moet er zelf iets moois van maken. Grt. Harry

13 november 2018 om 14:28.
Cees-1946 zegt:

In de fotowinkel waar ik een ander fototoestel gekocht heb, werd mij verteld, dat formatteren, of een foto wissen 2 verschillende acties zijn .Ik heb dan ook mijn mening moeten her zien. Formatteren betekend het Sd kaartje schoon maken. Foto wissen is verwijderen. Dan is ook iets verteld over de resolutie van de foto. Beeldkwaliteit kan hoog of laag zijn. Via google kwam hier over ook meer duidelijkheid.. Met het afwerken van een foto/kalender werd ook aangegeven of de foto wel of niet geschikt is, d m v een rode 3 hoek .Dus e.e.a. veranderd.. Belangrijk is wel,, weten waar je mee bezig bent. Zo voorkom je teleurstellingen.

14 november 2018 om 09:49.
BenW zegt:

Ik kan mij de vraagstelling van TheoJ wel voorstellen. Eerlijk gezegd heb ik bij een onlangs hier bij SW gehouden enquête min of meer hetzelfde genoemd.
Wat je zou verwachten bij de clubs, dus ook bij de fotografie-club, is dat er een vraag en antwoord spel plaatsvindt omtrent hoe dit of dat te doen, wat betekent dit of dat of hoe kan ik dit of dat het best bereiken. Echter, in veel gevallen beperkt het zich tot het plaatsen van een foto en reacties als 'mooie foto' en 'goed gedaan'. Tja.
Op zich niets mis mee hoor, maar ik zou mij kunnen voorstellen dat een aantal enthousiaste fotografen graag hun kennis en vaardigheden hier zouden willen uitdragen door tips en aanbevelingen te geven. Dat betekent dus dan ook een andere insteek van degene die een foto plaatst, ofwel meer gericht op het ontvangen van opbouwende teksten ter verbetering en/of verduidelijking.

14 november 2018 om 12:30.
avatar
Ex-lid zegt:

@BenWuring: dat is de spijker op zijn kop. In diezelfde enquete (en voorgaande besprekingen) heb ik geopperd om een andere invulling te geven aan Foto & Video. Deze samenvoegen tot Multimedia en breder trekken en daarnaast een (Mooie) Plaatjes Club.

14 november 2018 om 14:25.
Jaap W. zegt:

Ik zou ook graag wat meer uitleg over het maken van foto's willen. Belichting en sluitertijd bijvoorbeeld. We zijn dan wel hobbyisten, maar een aantal van ons wil hier wel meer van weten.
Groet Jaap.

14 november 2018 om 15:46.
BenW zegt:

@nnsa; mee eens, en dan zou ik de 'mooie-plaatjes-club' ergens anders onderbrengen, niet bij de clubs. Dit om de simpele reden, weliswaar persoonlijk, dat ik de Laatste berichten veelvuldig scan op nieuwe berichten en reacties. Met al deze 'foto-berichten' wordt het behoorlijk onleesbaar. Mijn mening hè, no offense.

@Jaap W; precies, dat is wat ik bedoel. Geef meerwaarde aan de berichten door details te noemen. Waarom heb je gekozen voor deze instelling, waarom dit camera-standpunt, wat wil je vertellen met dit beeld. Dat soort vragen. Maar ook, waarom en wanneer zou je voor handmatige (direct/indirect) belichting, diafragma of sluitertijd kunnen/moeten kiezen. Kortom, vragen genoeg waar we ons voordeel mee kunnen doen. Ook ik.

14 november 2018 om 16:08.
Cees-1946 zegt:

Hr-Jaap @ Ook ik ben het met je eens. Koop een nieuw fototoestel . Maar de aandacht voor de werking van dit toestel, dat moet ik dan zelf maar uitzoeken. Het bijbehorende boekje kleine lettertjes, met een vergrootglas te lezen. Via google is het wel te vinden maar voorlopig is er dan toch de onzekerheid om iets verkeerd te doen. In de winkel werden bepaalde instellingen in de Nederlandse taal ingesteld en dat was het dan. Fototoestel heb ik wel in een fotowinkel gekocht. Vind ik beter dan via het internet. Waarschijnlijk nog vervelender omdat er geen persoonlijke uitleg gegeven wordt.

14 november 2018 om 17:00.
DirkB zegt:

Iedereen is vrij om elke fotografievraag te stellen en soms gebeurt dat ook. Er zijn mede-Seniorweb leden die iets kunnen zeggen over, ik noem maar wat: scherptediepte, gewenste instellingen, compositie, enz. Ook een fotobespreking lijkt mij leuk. Voor het echte werk zou ik eerder naar een hobbyistenclub gaan, of deelnemen aan een mailgroep van Seniorweb, ze staan op deze plek vermeld.

14 november 2018 om 17:59.
BenW zegt:

Je zegt het goed Dirk, fotografievraag. Als dat gebeurt is er niets aan de hand. Dat is ook de strekking van het verhaal. Simpelweg een foto plaatsen om te laten zien hoe mooi die is (of niet), mag natuurlijk, maar wat voegt dat toe? Leuk om te zien hoor, maar je leert er niets van.

14 november 2018 om 18:07.
DirkB zegt:

Ik vind een zomaar geplaatste foto vaak een genoegen om te zien. Dat is ieders vrije keuze.

14 november 2018 om 18:09.
BenW zegt:

Gelukkig mogen meningen verschillen. En inderdaad, ieders vrije keus.
Als SW de mogelijkheid zou bieden om op de pagina Laatste berichten selectiefilters te kunnen toepassen, zou dit de overzichtelijkheid ten goede komen. Kan ieder kiezen wat hij/zij zelf wil zien.

14 november 2018 om 18:29.
Jaap W. zegt:

Hallo, ik heb bij de mailgroep gekeken en al die huisregels gelezen, ik heb besloten dat ik daar niet bij wil horen. Ik zoek wel een andere oplossing.
Groet Jaap.

17 november 2018 om 16:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Jaap, ik snap je reactie. Zou het een idee zijn om een Fotografie-basiscursus bij een Volksuniversiteit te volgen. Vaak mag je je eigen toestel meenemen om de basisbeginselen te leren en die zijn best wel belangrijk (samenhang sluitertijd-diafragma-iso waarde etc.).

17 november 2018 om 18:32.
Jaap W. zegt:

Hoi, bedankt voor de informatie, ik zal er over nadenken.
Groet Jaap

18 november 2018 om 08:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club